احياي ارزش هاي عميق ديني هدف اصلي عزاداري هاست
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از اراك ، آيتالله قربانعلي دري نجفآبادي چهارشنبه 29 ارديبهشت در همايش بررسي آسيبهاي عزاداري در اراك اظهار داشت: فرهنگ اثرگذار و انسانساز عاشورا در طول تاريخ سرچشمه پيدايش بسياري از انقلابها عليه ظلم و كفر بوده كه انقلاب اسلامي يكي از بزرگترين نتايج قيام امام حسين (ع) است.
دري نجفآبادي خاطرنشان كرد: مسئولان فرهنگي، تبليغي، رسانهاي و روحانيت بايد هوشيارانه حركتهاي مذبوحانه دشمن را در اين مسير شناسايي و با انجام كارهاي فرهنگي اصيل سبب بالندگي و پويايي بيشتر عزاداريها و آيينهاي عاشورا در جامعه شوند.
امام جمعه اراك يادآور شد: نقش مداحان، روساي هيئتها، شاعران ديني و دستاندركان هيئتهاي مذهبي در مقابله با ترويج و گسترش مسائل خرافي در عزاداريها مهم و اثرگذار است.
وي تصريح كرد: همه برنامههاي ديني و فرهنگي در اسلام بايد به احياي انسانها و تبلور فرهنگ اسلام ناب محمدي(ص) در جامعه ختم شود تا بتوان ارزشهاي ديني را در جامعه بيش از پيش پررنگ كرد.
معاون آموزشي و پژوهشي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور نيز در اين مراسم گفت: تبيين و توجه به فلسفه قيام عاشورا مهمترين عامل پويايي و ماندگاري فرهنگ شيعه در جهان است.
محمدرضا جعفري گفت: تضعيف فرهنگ عاشورا و فرهنگ انتظار در دستور كار واحدها و مراكز تحقيقاتي غرب و صهيونيستها قرار گرفته كه يكي از برنامهها، واردكردن مسائل خرافي در عزاداريهاي ماههاي محرم و صفر است.
وي تصريح كرد: برگزاري اين همايشها با حضور انديشمندان حوزه و دانشگاه سبب ميشود كه فعالان اين عرصه نسبت به اقدام شايسته و مورد قبول اسلام در عزاداريها بيشتر احساس شود.
در اين مراسم از صاحبان مقالات برتر با محورهاي آسيبهاي عزاداري از نظر محتوا، شكل و اجراي مراسم، نقش نهادهاي فرهنگي و اجتماعي در فرهنگسازي عزاداري، نقش نخبگان در فرهنگسازي عزاداري و بررسي نقش خرده فرهنگها بر شكلگيري انواع عزاداريها تقدير شد.
همچنين از هنرمندان برتر قسمتهاي عكس، پوستر و فيلم مستند در بخش جنبي همايش كه به همت دبير خانه ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبيرخانه كانونهاي فرهنگي هنري مساجد استان مركزي برگزار شد، با اهدا جوايزي تجليل به عمل آمد.
شايان ذكر است، نخستين همايش سراسري علمي بررسي آسيبهاي عزاداري در اراك با عنوان «شور و شعور» چهارشنبه 29 ارديبهشت در فرهنگسراي آيينه اراك برگزار شد./انتهاي پيام/