
کد خبر:۷۱۷۵۲۸
محمود صادقی در گفتگو با دانشجو:
مجلس گمرک را به همکاری با سامانه جامع تجارت موظف میکند/ چرا گمرک به سامانه جامع تجارت نپیوسته است؟
رئیس فراکسیون شفافیت مجلس با اشاره به عملکرد نامطلوب گمرک با سامانه جامع تجارت در حوزه تبادل اطلاعات گفت: هماکنون تنها ضعف موجود در فعالیت سامانههای حوزه تجارت عدم اتصال و یکپارچگی دستگاهها با یکدیگر است
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید بلالی؛ محمود صادقی، رئیس فراکسیون شفافیت مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به نقش موثر منظومه سامانههای تجارت کشور در سه فرآیند «تسریع در تجارت»، «تسهیل در تجارت» و همچنین «جلوگیری از فساد» گفت: این سه عامل در صورتی محقق خواهد شد که یکپارچگی و اتصال در همه بخشها و دستگاهها به صورت مطلوب اجرا شود.
وی افزود: تنها ضعفی که هماکنون در این حوزه وجود دارد این است که یکپارچگی مد نظر میان همه دستگاههای دخیل در امر تجارت هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
این نماینده مجلس با انتقاد از عملکرد نامطلوب گمرک در همکاری با سامانه جامع تجارت خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه هماهنگی بین بخشی، میان گمرک و سامانه جامع تجارت صورت نگرفته باید بررسی شود این ناهماهنگی خلاء قانونی بوده یا اجرایی است.
رئیس فراکسیون شفافیت مجلس در پایان ادامه داد: بر همین اساس مجلس پس از ورود به این ناهماهنگی، گمرک را موظف خواهد کرد که به صورت کامل با سامانه جامع تجارت همکاری کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این سامانه با همکاری مرکز تجارت الکترونیک برای سامان دهی تجارت داخلی و فرامرزی و ایجاد درگاه واحد از سوی تمام سازمانها و ارگانهای مجوز دهنده ایجاد شد.

با فعالیت این سامانه دیگر نیازی به حضور فیزیکی افراد نیست که این روند کاهش زمان بررسی اداری را به دنبال دارد.از این سامانه بازرگانان، سازمان توسعه تجارت، اتاق بازرگانی، بانک مرکزی، بیمه مرکزی منتفع خواهند شد.
طبق این سامانه هر کسی که به هر دلیلی کالایی بیش از نیاز خود ذخیره سازی کرده، موجودی خود را باید در این سامانه اظهار کند، در غیر این صورت احتکار به حساب میآید.
طبق این سامانه زنجیره لجستیکی حمل و نقل کامل، کالای قاچاق شناسایی و ارائه خدمات ارزش افزودهبه فعالین حوزه صورت میگیرد.
تاکنون سامانههای مختلف در حوزه اصناف رونمایی شده که در میان انها این سامانه گام بلندی در جهت حرکت به سمت دولت الکترونیک است.
پیش از این متولی صندوق مکانیزه فروش در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که هم اکنون زیر گروه وزارت اقتصاد و به طور دقیق سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.