کد خبر:۷۱۸۰۲۱

بورس کالا؛ فرصتی برای سرمایه گذاری کلان

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: براساس آمار، معاملات بورس کالای ایران، سهم تعاونی‌ها از حجم و ارزش معاملات پتروشیمی‌ها در شش ماهه اول امسال افزایش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران درهمایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاونی‌ها با معرفی کلی ابزار‌های مالی در بورس کالا، با اشاره به اینکه معاملات صنعت پتروشیمی در بازار فیزیکی انجام می‌شود، گفت: در بازار نقدی معاملات محصولات پتروشیمی در ۶ ماهه اول سال گذشته ۱.۹۳ میلیون تن محصول بوده که این رقم با رشد قابل ملاحظه‌ای به ۲.۴۳ میلیون تن رسیده است.

وی افزود: از این میزان تعاونی‌ها در نیمه نخست سال ۹۶ حدود ۲۷۰ هزار تن محصول را در بورس معامله کرده اند که این رقم در مدت مشابه امسال به ۳۴۹ هزار تن رسیده است و براساس آن می‌توان گفت: سهم تعاونی‌ها از حجم و ارزش معاملات پتروشیمی‌ها در شش ماهه اول امسال به ترتیب ۱۴ و ۱۶ درصد بوده است که بازهم ضروری است تعاونی‌ها حضور خود را در بورس افزایش دهند.

سلطانی نژاد با اشاره به کارکرد‌های ابزار گواهی سپرده کالایی گفت: در بورس کالا معاملات به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود که معاملات نقدی، نسیه و سلف، قرارداد‌های آتی و اختیار معاملات، گواهی سپرده کالایی، صندوق‌های کالایی، قرارداد‌های سلف موازی استاندارد و اوراق خرید دین، کشف پریمیوم و پیمان‌های آتی انواع روش‌های معاملاتی در این بازار است.

وی تاکید کرد: یکی از خواص موجود در بورس آن است که می‌تواند پس از انجام یک معامله واکنش‌ها و بازخورد را در بازار مشاهده کند؛ مرور آمار معاملات بورس به صورت شفاف می‌تواند در تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کمک کند.

مدیرعامل بورس کالا به کارکرد ابزار کشف پریمیوم در بورس‌های کالایی دنیا اشاره کرد و گفت: کشف پریمیوم ابزاری است که در بورس‌های دنیا بسیار رواج یافته و می‌تواند نیاز تولیدکننده و مصرف کننده را برطرف کرده و اطمینانی را از قیمت‌ها نیز فراهم می‌کند که در یک فضای رقابتی تعیین می‌شود. این ابزار را می‌توان با دید تامین مالی تولیدکننده و خریدار عملیاتی کرد و کمک می‌کند منابعی خارج از صنعت به تولید تزریق شود.

سلطانی نژاد در پایان سخنان خود ضمن ارایه پیشنهادات در خصوص بهبود روند معاملات و توسعه صنعت پتروشیمی گفت: لازم به نظر می‌رسد دولت از توسعه معاملات در بورس کالای ایران با توجه به انطباق عملکرد بورس کالای ایران با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی حمایت کند.
بورس کالا؛ فرصتی برای سرمایه گذاری کلان
وی توسعه همکاری وزارت صمت، شرکت‌های پتروشیمی، تعاونی‌های توزیعی و صنایع پایین‌دستی با بورس کالای ایران به منظور ارتقای نظارت برعملکرد بازار و افزایش کارایی زنجیره‌های تولیدی را لازم دانست و تاکید کرد: باید صنعت پتروشیمی از ابزار‌های تأمین مالی بورس کالای ایران بهره‌گیری کرده و از انعقاد قرارداد‌های بلندمدت جهت تأمین مواد اولیه با استفاده از ابزار کشف پریمیوم استفاده کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار