پایگاه اینترنتی میدل ایست آی نوشت آمریکا در پی مداخله مستقیم در ترکیب حکومتی عربستان است و در عین حال مخالفان سعودی درباره احتمال برکناری بن سلمان مردد هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اینترنتی میدل ایست آی، یک منبع اطلاعاتی غرب به این پایگاه اینترنتی گفت: دربار سلطنتی عربستان سعودی درحال بحث و گفتگو درباره احتمال تغییر در ترکیب جانشینی پادشاهی در عربستان است و دولت آمریکا میخواهد مشارکتی مستقیم در این فرایند داشته باشد.
این منبع، که نخواست نامش فاش شود، گفت: در حالی که فشارها به ریاض درخصوص قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار، منتقد سعودی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول رو به افزایش است، سعودیها در مخمصه افتادهاند.
این پرونده، توجهات را به سوی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، متمرکز کرده است که بر اساس گزارش میدل ایست آی، هفت عضو تیم امنیت شخصی بن سلمان از جمله پانزده نفری هستند که مقامات ترکیه به عنوان مظنونان قتل خاشقجی اعلام کردهاند.
اختلاف نظر ترامپ و پمپئو درباره به قدرت رسیدن محمد بن سلمان این منبع افزود سفر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، به عربستان بخشی از طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای مداخله در بحثهای تغییرات بالقوه در ترکیب جانشینی خاندان آل سعود بود. ترامپ میخواهد بن سلمان در قدرت بماند، اما پمپئو او را فردی ناپایدار میداند و خواستار تغییر وی است.
منابع آگاه در میدل ایست آی اعلام کردند وزارت امور خارجه انگلیس نیز در حال بحثهای داخلی برای آماده کردن سناریوهای احتمالی از جمله تغییر ترکیب قدرت در خاندان آل سعود است.
یک منبع در وزارت امور خارجه انگلیس، که نخواست نامش فاش شود، گفت: سیمون کولیس، سفیر انگلیس در ریاض، از زمان ناپدید شدن خاشقجی در دوم اکتبر با بن سلمان ملاقات نکرده است؛ چرا که مقامات سعودی درباره حل و فصل این شرایط دچار سردرگمی شدهاند.
با این حال تحلیلگران و مخالفان سعودی درباره احتمال برکناری کامل بن سلمان از صف جانشینی پادشاه سعودی ابراز تردید کردند.
خاندان آل سعود برای ادامه حکومت خود متحد میماند یک مخالف سعودی که رابطه نزدیکی با خانواده آل سعود دارد، به میدل ایست آی گفت: این خانواده به منظور پرهیز از درگیری داخلی در عربستان، متحد میماند. اعضای خانواده سلطنتی سعودی بر این باورند که ولیعهد در نهایت پادشاه میشود و نمیخواهند در جناح مقابل وی قرار گیرند. خانواده سلطنتی عربستان همچنین معتقد است اگر درگیری داخلی در این خاندان دربگیرد کل کشور سقوط میکند و هیچ یک از اعضای خانواده سلطنتی چنین چیزی را نمیخواهند.
آندراس کریگ، استادیار دانشکده کینگ در لندن و متخصص در مسائل امنیتی خلیج فارس، گفت: بسیاری در واشنگتن پیشبینی کردهاند خالد بن سلمان، برادر بن سلمان، که سفیر سعودی در آمریکاست به عنوان معاون ولیعهد سعودی منصوب شود؛ اما وی اعلام کرد این اقدام یک کودتای واقعی در داخل کاخ سلطنتی علیه بن سلمان جهت حذف وی از صف تخت پادشاهی است.
او افزود: «گفتگوهایی در خانواده سلطنتی عربستان درباره نحوه برخورد با بن سلمان مطرح است، اما واقعیتی وجود دارد مبنی بر اینکه هیچ کسی از بین افراد صاحب اعتبار قدیمی وجود دارد که بتواند او را به چالش بکشد. او رژیمی ایجاد کرده که تاحدی از وی در برابر فرزندان پادشاه سعودی حفاظت میکند. خلاص شدن از شر بن سلمان نیازمند کودتایی واقعی در این کاخ است.»
از طرف دیگر بروسل ریدل، استاد موسسه بروکینگز و تحلیلگر سابق سیا به میدل ایست آی، گفت: دولت ترامپ رابطهاش را با بن سلمان به دلیل نزدیکی وی با جرد کوشنر، داماد ترامپ، قطع نمیکند. آمریکا از تشویش قابل ملاحظه در خانواده سلطنتی عربستان درباره بن سلمان و توطئه احتمالی برای برکناری وی از صف پادشاهی آگاه است. پمپئو، موقعیت کنونیاش را به ترامپ مدیون است. شاید او درباره بن سلمان تردیدهایی دارد، اما نمیخواهد به عنوان یک شریک جرم در یک توطئه مطرح شود و رابطهاش با رئیس خود قطع شود.
ترامپ تنبیه خاصی برای ریاض ندارد کریک همچنین احتمال تحریم عربستان از جانب آمریکا را بعید میداند. دولت ترامپ بن سلمان را پذیرفته و بجز انجام برخی اقدامات جهت حفظ وجههاش، اقدامی در جهت تحریم عربستان صورت نمیدهد.
احتمالا اگر بن سلمان (ولیعهد) بفهمد ممکن است خالد جایگزین وی شود، بعید نیست در باره خالد توطئه کندو او را مانند خاشق چی سربه نیست کند .الهم اشغل الظالمین بالظالمین
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.