آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۸۷۳۱
برای اولین بار؛

دوربین همراه برای افراد نابینا در دانشگاه کردستان ساخته شد

عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان گفت: برای اولین بار دوربین همراه برای افراد نابینا از سوی یکی از دانشجویان کم‌بینا در دانشگاه کردستان طراحی و ساخته شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه کمک به کم توانان سرمایه فرهنگی است، اظهار داشت: درخواست نابینایان و توان‌خواهان این است که عرصه‌ای برای آنان در سطح جامعه فراهم شود که آنان بتوانند توانایی‌های خود را عرضه کنند.

وی افزود: این بستر باید در سطح جامعه و دانشگاه فراهم شود تا این افراد بتوانند توانایی‌های خود را به منصه ظهور برسانند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان با بیان اینکه دانشجویان نابینای دانشگاه کردستان تلاش‌شان بر این است که مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه می‌شوند را حل کنند، گفت: خوشبختانه تحصیل در دانشگاه کردستان زمینه بروز خلاقیت و نوآوری نابینایان را فراهم ساخته است.

وی با اشاره به نوآوری‌های دانشجویان نابینا در دانشگاه کردستان، تصریح: این دانشجویان توانستند چاپ بریل سازی عناوین اتاق‌ها را در دانشکده زبان خارجه و علوم انسانی طراحی و نصب کنند که دانشجویان نابینایان با لمس این تابلو‌ها اتاق مورد نظرشان را پیدا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، هدف از راه‌اندازی این تابلو‌ها را جلب توجه دانشجویان و اساتید به افراد نابینا دانست و گفت: این امر منجر می‌شود تا دیگر دانشجویان و اساتید هر بار با دیدن این تابلو‌ها حضور نابینایان در کنار خود را از یاد نبرند.

حسینی در ادامه با اعلام اینکه یکی از دانشجویان کم بینا توانسته است برای اولین بار دوربین همراهی را برای افراد نابینا طراحی کند، توضیح داد: این دوربین از طریق جی‌پی‌اس به اینترنت وصل شده و دارای هدفی است که فرد نابینا از طریق آن با فردی که به او متصل شده صحبت کند و دوربین در طی مسیر وی را راهنمایی کند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، یکی دیگر از نوآوری‌های دانشجویان نابینای دانشگاه کردستان، فرهنگ لغت دو زبانه عربی و فارسی است که به صورت نوشتاری و صوتی با معنای هر کلمه در اختیار نابینایان قرار گرفته است.

حسینی در پایان با ذکر اینکه مجموعه فعالیت‌های نابینایان در دانشگاه کردستان به این معنی است که آن‌ها بسیار توانمند هستند، یادآور شد: بهترین نمونه برای اثبات این ادعا رونمایی از دو اثر خلق شده توسط این عزیزان نابیناست.

عثمان عزیزی، معاون امور دانشجویی دانشگاه کردستان نیز در این آیین با ذکر اینکه ۱۷ دانشجوی نابینا در دانشگاه کردستان مشغول به ادامه تحصیل هستند، گفت: برای کسب رضایت این افراد تلاش می‌شود تا امکاناتی در حد وسع و توان دانشگاه فراهم شود.

وی با تأکید بر اینکه حضور دانشجویان نابینا در دانشگاه کردستان افتخار بزرگی است، افزود: یک طبقه از خوابگاه تازه احداث دانشگاه کردستان یکی از این امکانات تخصیص یافته به دانشجویان کم توان و نابیناست.

نوید نقشبندی دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه نابینایان در طول تاریخ ثابت کرده‌اند که نابینایی مانعی برای رشد خلاقیت آنان نبوده است، گفت: رودکی، هومر و طه حسین از جمله نایبنایانی هستند که ثابت کردند نایبنایی نمی‌تواند مانعی برای پیشرفت آنان باشد.

وی با اعلام اینکه تمامی انسان‌ها با محدودیت‌هایی روبرو هستند، تصریح کرد: باید توجه داشت که نقص جسمی بسیار بهتر از نقص روحی است، چرا که روح انسان سرنوشت وی را تعیین می‌کند و اگر روح انسان درگیر نواقصی شود این مهم محقق نخواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان تنها عاملی را که مانع پیشرفت انسان می‌شود، ناامید و یأس دانست و تصریح کرد: برای نیل به موفقیت باید دارای پشتکار، تلاش و پیگیری بود.

سیدمهدی فرشادان نیز در پایان این مراسم، ضمن تبریک این روز به نابینایان روشندل، گفت: انجمن نابینایان کردستان یکی از موفق‌ترین انجمن‌های فعال در استان است.

وی با بیان اینکه نابینایان در حوزه‌های مختلف از جمله ورزش و تحصیلات توانستند به مقام عالی برسند، تصریح کرد: در استان کردستان ۳۰ نفر از نابینایان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.

نماینده دیواندره و کامیاراندر مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه سه هزار و ششصد نابینا در استان کردستان شناسایی شده است، بیان کرد: این افراد کسانی هستند که به بهزیستی مراجعه کرده‌اند و متأسفانه تعدادی از نابینایان در روستا‌های اطراف استان زندگی می‌کنند و هنوز نتوانسته‌ایم آن‌ها را شناسایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌ها و مشکلات نابینایان، فقدان اشتغال و ادامه تحصیل است، گفت: مسئولین و افراد جامعه باید در این زمینه نابینایان را یاری کنند چرا که آن‌ها به دلیل نداشتن شغل و درآمد نمی‌توانند زودتر ازدواج کنند.

گفتنی است، این مراسم به همت انجمن نابینایان سومای دانشگاه کردستان برگزار شد و اجرای تمامی آیتم‌ها از جمله اجرای موسیقی زنده توسط گروه کانی، اجرای تئاتر صحنه‌ای و قرائت دکلمه و مجری‌گری توسط دانشجویان نابینا صورت پذیرفت.
 
آماده//از دوربین همراه نابینایان در دانشگاه کردستان رونمایی شد
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار