یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: دولت و مردم سوریه نمیتوانند این بازگشت را به سادگی بپذیرند به ویژه اینکه آنها علاقه مندند سوریه را ترغیب کنند تا پیوند خود را با لبنان و ایران قطع کند.
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست بازگشایی سفارتخانه نیمی از کشورهای عضو اتحادیه عرب در سوریه گفت: اگر برگردیم به زمانی که این کشورها سفارتخانههای خود را در سوریه تعطیل کردند به سادگی متوجه این موضوع میشویم که هدف آنها از این اقدام این بود که هم زمان با فاز نظامی و میدانی در عرصه بین المللی و سیاسی نیز ابزار حقارت و تضعیف دولت بشار اسد را فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه این اتفاق براساس خواست غرب و تشویقهای دلاری عربستان بود، گفت: امروز که این کشورها درخواست بازگشایی سفارتخانههای خود در سوریه را دارند نشان دهنده آن است که آن سیاست شکست خورده و تضعیف دولت بشار اسد با ناکامی مواجه شده است.
قنادباشی افزود: این اتفاق نشان دهنده آن است که پارامترهای نظامی و سیاسی در دولت فعلی سوریه تثبیت شده است و کشورهای مرتجع منطقه از براندازی دولت بشار اسد ناامیدند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه سوریه از بنیان گزاران اتحادیه عرب بود، اما در آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۳ عضویت سوریه در این اتحادیه با تعلیق روبرو و کرسی سوریه به معارضین واگذار شد، گفت: با این حساب و در شرایط فعلی برای بازگشایی سفارتخانههای کشورهای مرتجع منطقه در سوریه دولت این کشور نباید خوش بین باشد که این بازگشت بدون خصومت صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی دنیای غرب مجامع بین المللی و حقوقی همگی به این نتیجه رسیدند که دولت بشار اسد ماندنی است و قوام و دوام زیادی پیدا کرده و آب دیدهتر و قویتر از گذشته در منطقه حاضر شده است.
قنادباشی افزود: همان طور که پیشتر گفتم دولت و مردم سوریه نمیتوانند این بازگشت را به سادگی بپذیرند به ویژه اینکه آنها علاقه مندند سوریه را ترغیب کنند تا پیوند خود را با لبنان و ایران قطع کند و استدلال اینها این است که، چون ما سوریه را تنها گذاشتیم این کشور به سمت لبنان و عراق کشیده شد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: آنها به دنبال این هستند که به سوریه این اطمینان را بدهند که دولت این کشور به عنوان یک دولت عرب تنها نیست، اما این در حالی است که همین ارتجاع منطقه بیشترین پول را برای براندازی دولت بشار هزینه کردند.
وی افزود: کشورهای مرتجع منطقه درجهت خواست اسرائیل گام برمی دارند و ممکن است اسرائیل آنها را تشویق کرده باشند که به سمت سوریه بروید تا سوریه از ایران فاصله بگیرد، چون تمام دغدغه نتانیاهو این است که ایران در زمان رونق و تثبیت سوریه از این کشور خارج شود.