نخست وزیر پاکستان گفت: کل ذخائر ارزی کشور به کمتر از هشت میلیارد دلار رسیده و این میزان برای توسعه اقتصادی پاکستان بسیار ناچیز است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان که در عربستان به سر میبرد در سخنرانی خود در کنفرانس سرمایه گذاری «داووس صحرا» گفت: به دنبال دریافت وام از صندوق بین المللی پول و همچنین کشورهای دوست به ویژه عربستان هستیم.
خان در ادامه سخنرانی خود در این کنفرانس، پرداخت سود وامهای قبلی را چالشی بزرگ برای اقتصاد پاکستان دانست و گفت: دولت درصدد است تا هرچه سریعتر از این بن بست بیرون آید.
نخست وزیر پاکستان گفت:ما به همه سرمایه داران که خواهان سرمایه گذاری در پاکستان هستند، تسهیلات خوبی ارائه خواهیم داد.
خان فرصتهای تازه سرمایهگذاری در پاکستان را برای اعضای شرکت کننده در کنفرانس داووس صحرا تشریح کرد.
وی افزود: برای رفع نیازهای انرژی خود نیاز به احداث دو پالایشگاه داریم که در این زمینه با عربستان وارد مذاکره شدهایم.
عمران خان تصریح کرد: کل ذخائر ارزی پاکستان به کمتر از هشت میلیارد دلار رسیده است و این میزان برای توسعه اقتصادی کشور بسیار ناچیز است.
وی افزود: به خاطر فساد مالی و تروریسم فرصتهای سرمایهگذاری در معادن کشور از دست رفت، اما پاکستان دارای زخایر عظیم طلا، مس و روی است بنابراین از هر نوع سرمایهگذاری در این بخش استقبال میکنیم.
خان در ادامه سخنانش طرح پنج ساله دولت برای ساخت پنج میلیون خانه ارزان قیمت در سراسر پاکستان خبر داد.
عمرانخان گفت: به دلیل مسائل امنیتی و تروریسم پاکستان در چند سال گذشته کمترین سرمایهگذاری خارجی را داشته است.
وی فساد مالی و فقر را دو چالش بزرگ پاکستان دانست و تأکید کرد از چین خواسته ایم تجربیات خود را برای ریشه کنی فساد و کاهش فقر در اختیار ما بگذارد.
عمران خان در ادامه کریدور اقتصادی چین و پاکستان موسوم به سی پک را طرحی بزرگ و راهبردی برای کشورش خواند.
وی افزود:چین بازاری بزرگ برای کالاهای پاکستان است که میتواند از طریق بندر گوادر به بازارهای منطقهای دسترسی داشته باشد.
خان با بیان اینکه تامین امنیت و ثبات در منطقه برای رشد و شکوفایی اقتصادی مهم است گفت: پاکستان برای حل مشکلات و مناقشات با هند از این کشور دعوت کرد، اما این کشور توجهی به این درخواست نکرد.
عمرانخان در ۲۹ اکتبر به پاکستان بازمیگردد و در ۳ نوامبر عازم چین خواهد شد تا درباره کریدور مشترک اقتصادی همچنین مشارکت سایر کشورها در این پروژه با مقامات چینی رایزنی کند.
در سفر به عربستان «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه، «اسد عمر» وزیر خزانهداری، «فواد چوهدری» وزیر اطلاع رسانی، «عبد الرزاق داوود» مشاور امور بازرگانی نخست وزیر، عمران خان را همراهی میکنند.