معاون مدیر بخش منع گسترش و کنترل سلاح در وزارت خارجه روسیه تایید کرد که روسیه در حال آماده شدن برای دفاع از قلمروی خود علیه هرگونه تهاجم است و این درحالی است که خروج آمریکا از پیمان منع تسلیحات اتمی میان برد نشان میدهد که واشنگتن نیز آماده چنین تهاجمی است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آندری بلوسوف، معاون مدیر بخش منع گسترش و کنترل سلاح در وزارت خارجه روسیه به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان ۱۹۸۷ واکنش نشان داده و گفت: آمریکا آماده جنگ است و روسیه نیز آماده است تا از ارزشها، اولویتها و قلمروی خود دفاع کند.
وی پس از ناکامی در رای کمیته اول سازمان ملل در حمایت از قطعنامه روسیه درباره پیمان ۱۹۸۷ گفت: اخیرا در نشست کمیته، آمریکا این مساله را بیان کرد که میخواهد از پیمان خارج شود. روسیه نیز خودش را آماده جنگ میکند. بله، روسیه آماده جنگ است و من میتوانم این را تایید کنم.
وی ادامه داد: ما از سرزمینمان، یکپارچگی قلمرو، اولویتها، ارزشها و مردم روسیه دفاع میکنیم. ما خودمان را برای چنین جنگی آماده میکنیم. باید خاطرنشان کنم که این روسیه نیست که به دنبال آغاز جنگ است. اختلاف زیادی میان آمادگی روسیه و آمریکاست.
بلوسوف در ادامه افزود: این اختلاف را تنها میتوان در یک واژه گنجاند. هم در زبان روسی و هم در انگلیسی: روسیه و آمریکا در حال آماده سازی برای جنگ هستند. درضمن، چرا آمریکا باید از این پیمان خارج شود، قوای اتمی خود را تقویت کند و یک دکترین جدی اتمی برای خودش تعیین کند؟
وی با اشاره به ناکامی کمیته نخست سازمان ملل در حمایت از پیش نویس قطعنامه روسیه هشدار داد که امتناع از ارائه این پیش نویس تاثیری عمیق بر امنیت جهانی میگذارد و ادامه داد: اگر آمریکا از پیمان خارج شود و قوای اتمی خود را به روشی بدون کنترل تقویت کند، ما با یک واقعیت دیگر روبرو هستیم.
در رای گیری روز جمعه، ۵۵ کشور در کمیته مجمع عمومی سازمان ملل علیه پیشنویش قطعنامه روسیه در حمایت از پیمان ۱۹۸۷ رای داده، ۳۱ عضور به نفع آن و ۵۴ عضور نیز رای ممتنع دادند.
بسیاری از کشورها بر این باور بودند که این مساله بیشتر باید در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شود.
یکی از دیپلماتهای روس در واکنش به اظهارات اخیر دولت آمریکا درباره خروج از این پیمان گفت: جامعه بینالملل ملزم به واکنش نشان دادن به این وضعیت خطرناک است.
در پیشنویس قطعنامه، از مسکو و واشنگتن آمده تا در جهت الزامات در تایید اجرای پیمان ۱۹۸۷ با یکدیگر به رایزنی بپردازند.
در این پیشنویس همچنین درخواست برای از سرگیری مذاکرهای سازنده در زمینه سوالات استراتژیک، برمبنای اولویتهای احترام متقابل و امیدواری برای پیشرفت در کاهش تسلیحات اتمی و تقویت امنیت و ثبات بینالمللی مطرح شده است.
این پیشنویس همچنین در ادامه خواستار احترام کامل و قاطع برای این پیمان شده و از طرفهای امضا کننده خواسته شده تا اقداماتی در جهت تقویت پیمان ۱۹۸۷ و حفظ تاثیرگذاری آن انجام دهند و پیشنهاد همکاری کامل برای ایجاد اعتماد و تحقق پیمان مطرح شده است.