وزیر امور خارجه عمان با بیان اینکه «اسرائیل کشوری موجود در منطقه است» مدعی شد تا منازعه فلسطینی اسرائیل حل نشود، مشکل فعالیت نظامی اسرائیل در دیگر نقاط حل نخواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «یوسف بن علوی» یک روز پس از میزبانی از «بنیامین نتیانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در «مسقط» امروز شنبه در کنفرانس امنیتی «گفتوگوی منامه» حاضر شد.
بن علوی با بیان اینکه اسرائیل امکاناتی دارد که به آن امکان استفاده کردن و بهرهبرداری میدهد و نه تنها فلسطینیها و عربها بلکه یهودیهای دنیا هم از این رژیم آسیب دیدهاند، گفت:، اما این مطلوب نیست. در چنین فضایی، میتوان اموری را محقق کرد که منافع فلسطینیها در آن محقق شود و خاورمیانه دارای ثبات شود.
وزیر امور خارجه عمان منازعه رژیم صهیونیستی با جهان عربی و اسلامی را به منازعه فلسطینی- اسرائیلی تقلیل داد و گفت: فعالیت امنیتی و نظامی اسرائیل در غزه و دیگر مناطق به پایان نمیرسد مادامی که اختلاف اسرائیلی-فلسطینی حل نشود.
بن علوی گفت: اسرائیل کشوری موجود در منطقه است و ما همه این را میفهمیم... تاریخ میگوید که تورات در خاورمیانه پا به جهان گذاشته و یهودیان در این منطقه از جهان زندگی میکردهاند.
به گفته وزیر امور خارجه عمان «مسئله فلسطین، اساس همه مشکلاتی است که طی نیمه دوم قرن گذشته رخ داده و تشکیل کشور مستقل فلسطین، خواستهای راهبردی است و بدون آن ثبات، مطلقا قابل تحقق نیست».
پاسخ به سوالات
بن علوی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا سفر نتانیاهو به عمان در حقیقت، به رسمیت شناختن اسرائیل بود گفت: این موضوع تاریخش گذشته است. دیگر ارزشی ندارد. بعد از آنکه توافقنامههای صلح با اسرائیل امضا شده است. ما از گذشته صحبت نمیکنیم بلکه نگاهمان به آینده است. اسرائیل یکی از کشورهای منطقه است و زمان تعامل با آن فرا رسیده است. این آینده است. در نتیجه همانطور که بدبینها را دعوت کردهایم که امید داشته باشند، باید قدرت پذیرش این را داشته باشند.
در خصوص مسئله فلسطین طرح ابتکار صلح عربی و طرحهای دیگر مطرح شده است اما... عُمان میانجی میان فلسطینیها و اسرائیلیها نیست، اما ایدههایی برای نزدیک شدن دو طرف مطرح میکند... امروز اولویت، خروج از این منازعه و ورود به دنیای جدید است.
بن علوی توضیح داد که نقش کشورش در صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، مبنی بر نقشی است که دولت آمریکا در چارچوب طرحی دارد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آن را «معامله قرن» نامید. اکنون برای اندیشیدن جدی به رهایی از مشکلاتی که به کشورهای منطقه اجازه پیشرفت شایسته را نمیدهد، زمان فراهم شده است.
عملن بشدت واقعیت های زملن موجود را درک میکند،،والبته حفظ منافع خود در برابر هژمونی سعودی ها درمنتطقه در انتخاب راهبرد جدید قطعا موثر بوده است،،
ایران وعمان بدون توجه به دیگران رابطه عالی خود را باید بیشتر از گذشته ادامه دهند این یک ضرورت است
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
ایران وعمان بدون توجه به دیگران رابطه عالی خود را باید بیشتر از گذشته ادامه دهند این یک ضرورت است