به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روز دوشنبه انتشار خبری در زمینه اینکه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان دیگر قصد ندارد در دور جدید، ریاست حزب دموکرات مسیحی را عهدهدار شود در حالی خبرساز شد که جامعه سیاسی آلمان هنوز از شوک انتخابات ایالتی روز یکشنبه در ایالت هسن خارج نشده بود. حضور نه چندان مطلوب همحزبیهای مرکل در دو انتخابات ایالتی یعنی انتخابات ایالت هسن و پیشتر در ایالت بایرن بیش از پیش ساختار دولت ائتلافی آلمان را تهدید کرده است.
مرکل همچنین امروز گفت که تا پایان دوره کنونی یعنی تا سال 2021 صدراعظم آلمان باقی خواهد ماند و پس از آن قصد ندارد در این سمت فعالیت داشته باشد. این موضعگیری صدراعظم، گمانهزنیها درباره اینکه صدراعظم آتی آلمان احتمالا چه کسی خواهند بود را مطرح کرده است. در این گزارش به تعدادی از این افراد اشاره میشود:
آنگرت کرامپ کارن باوئر
«آنگرت کرامپ کارن باوئر» که وی هم از حزب دموکراتمسیحی است، یکی از افرادی است که به نظر میرسد مرکل تمایل دارد وی جانشینش شود.کرامپ کارن باوئر چندین ماه با این صفت «مرکل کوچک» خطاب شده بود.
این سیاستمدار آلمانی هشت سال از مرکل جوانتر است و در سال 2011 رئیس ایالت زارلند شد و تا سال جاری هم در این سمت فعالیت داشت. به نظر میرسد، ناتوانی مرکل در انتصاب این فرد به عنوان جانشین خود، شکست دیگری برای صدراعظم آلمان تلقی شود.
ینس اشپان
این سیاستمدار 38 ساله دارای گرایشهای راستگرایانه و هم حزبی مرکل است. وی که در سمت وزیر بهداشت فعالیت دارد، امروز دوشنبه گفت که آمادگی دارد به جای مرکل رئیس حزب شود. هواداران وی معتقدند که ریاست او میتواند به آغاز دورهای جدید و پایان دوران مرکل منجر شود.
فردریش مرتس
این سیاستمدار 62 ساله در صدر فهرست کسانی که احتمالا جانشین مرکل خواهند شد، قرار ندارد. اما پس از ابراز تمایل وی به تصدی این سمت، نام وی مطرح شد. مرتس رئیس محافظهکاران در پارلمان آلمان است اما هرگز سمت وزارت را عهدهدار نبوده است. وی در سال 2002 و پس از اینکه مرکل به قدرت رسید به ناچار از سمت ریاست کناره گیری کرد.
آرمین لاشت
وی رئیس ایالت نورت راین وست فالین است. البته هنوز مشخص نیست که آیا این سیاستمدار 57 ساله که وی هم از اعضای حزب دموکراتمسیحی است، میخواهد از سمت خود کنارهگیری کند تا سمتی بالا را در برلین کسب کند یا خیر. با این حال به عنوان کسی که ریاست پرجمعیتترین ایالت آلمان را بر عهده دارد، تجربه خوبی در زمینه ریاست دارد.
مرکل روز دوشنبه در پی سخنانی پس از نشست حزبی همچنین گفت که وی میخواهد تا پایان دوره کاری کنونی خود در سمت صدراعظم بماند ضمن اینکه برنامهای برای نامزد شدن در پارلمان و یا تصدی سمتی سیاسی در بروکسل ندارد. همچنین مرکل قصد ندارد در انتخابات حزبی که ماه دسامبر برگزار میشود، شرکت کند. این نخستین بار است که موضوع صدراعظمی آلمان از ریاست حزب از هم جدا میشوند.
در جریان انتخابات ایالتی در ایالت هسن، حزب دموکرات مسیحی (CDU) به رهبری مرکل اگر چه توانست بیشترین میزان رای را کسب کند اما آرای به دست آمده در مقایسه با دور قبل، کاهش قابل ملاحظهای داشت. دیگر متحدان مرکل در حزب سوسیال دموکرات (SPD) هم در جایگاه دوم قرار گرفتهاند.
چندی پیش هم در جریان انتخابات ایالت بایرن، حامیان مرکل نتوانستند نتیجه مطلوبی کسب کنند. انتظار میرود که فشارها بر حزب دموکراتمسیحی از جانب سوسیالدموکراتها که هماکنون در دولت ائتلافی حضور دارند، افزایش یابد. «آندرا نالز» رئیس سوسیالدموکراتها تهدید کرده است که در صورتی که در سیاست موجود پیشرفتی وجود نداشته باشد، از دولت ائتلافی خارج خواهد شد.
همچنین، راستگرایان افراطی به شدت مرکل و دیگر احزاب آلمان در ائتلاف حاکم را به دلیل سیاست پذیرش پناهجویان هدف انتقاد قرار دادهاند و قدرت گرفتن آنها به منزله خطری برای دولت کنونی خواهد بود.
مجموعه وقایع اخیر با توجه به تلاش چند ماهه مرکل به دنبال انتخابات پارلمانی سال گذشته برای تشکیل دولت کنونی، آینده قطعی و روشن ائتلاف حاکم را در سایه تردید قرار داده است.