آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۱۱۷۸
گزارش بیست |

زیرساخت‌های قدیمی یک خوابگاه و مشکلاتی که برای دانشجویان تازگی ندارد/ احداث خوابگاه جدید در دستور کار مسئولان دانشگاه بیرجند

زندگی دانشجویی در خوابگاه‌ها و دور از خانواده باعث ایجاد اضطراب در دانشجویان می‌شود و این امر وقتی تشدید می‌شود که امکانات خوابگاهی به طور مناسب در اختیار دانشجویان قرار نگرفته باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زندگی دور از خانواده برای جوانانی که تازه دوران نوجوانی را پشت سر گذاشته و می‌خواهند حضور مستقلانه‌تر و اثرگذارتری را در جامعه تجربه کنند، مشکلات زیادی دارد. در این فضایی که استرس زیادی را به دانشجو تحمیل می‌کند، برخورداری از شرایط خوابگاهی مناسب و حداقلی، انتظار کمی است که دانشجو از دانشگاه محل تحصیل خود داشته باشد؛ به ویژه اینکه مسئولان دانشگاه در دفترچه راهنمای انتخاب رشته به دانشجویان وعده امکانات خوابگاهی مناسب را هم داده باشند.
 
نبود اینترنت باکیفیت در خوابگاه‌ها
زهرا ارژنگ، مسئول انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار ما به برخی مشکلات دانشجویان این دانشگاه در خوابگاه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: با دانشجویان درباره دغدغه‌ها و مشکلاتشان صحبت کردیم و علاوه بر دانشجویان کارشناسی، دانشجویان ارشد و دکترا نیز مشکلاتی در خوابگاه خود دارند.

ارژنگ یکی از این مشکلات را ضعیف بودن آنتن اینترنت خوابگاه‌ها بیان می‌کند و می افزاید: دانشجویان برای استفاده از اینترنت خوابگاه هزینه می‌پردازند؛ اما همه به طور یکسان از اینترنت باکیفیت برخوردار نیستند.
 
مسؤول انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند با بیان اینکه احساس ناامنی در فضای خوابگاه از دیگر مشکلات دانشجویان است، ادامه می‌دهد: بعضا دزدی‌هایی از کمد بچه‌ها در خوابگاه اتفاق می‌افتد که اگر برای هر دانشجو کمد جداگانه‌ای اختصاص داده می‌شد و کمد‌ها قفل داشته باشد، احتمال این اتفاقات بسیار کم می‌شود و دانشجویان با خاطر آسوده تری در خوابگاه زندگی می‌کنند.

ارژنگ همچنین به همجواری خوابگاه دانشجویان دختر و خوابگاه متأهلی اشاره می‌کند و می‌گوید: این موضوع مشکلاتی را برای دانشجویان دختر ایجاد می‌کند که پیگیر حل این مشکل هستیم. 
 
آب آشامیدنی در طبقات خوابگاه نداریم
مژگان خاکسارنژاد، مسؤول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند نیز به موضوع همجواری خوابگاه دانشجویان دختر و خوابگاه متأهلی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: پنجره اتاق‌های خوابگاه متأهلان به محوطه خوابگاه دختران مشرف است و این باعث می‌شود دختران دانشجو برای تردد در محوطه با مشکلاتی مواجه باشند.

وی قدیمی بودن زیرساخت‌های خوابگاه‌ها را نیز مورد توجه قرار می‌دهد و بیان می‌کند: همین مسأله باعث می‌شود تردد نیرو‌های تأسیساتی به محوطه خوابگاه زیاد باشد و آسایش بچه‌ها سلب شود.

مسؤول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه آب آشامیدنی در دسترس دانشجویان قرار ندارد، می‌گوید: آب خوردن در محوطه خوابگاه‌ها در اختیار دانشجویان قرار گرفته و هر دانشجو برای استفاده از آن باید به محوطه بیاید و آب را با دبه یا هر ظرف دیگری به اتاق خود در طبقات مختلف ببرد.

خاکسارنژاد بیان می‌کند: مسؤولان دانشگاه در پاسخ به این نیاز دانشجویان می‌گویند اگر آب را به طبقات خوابگاه‌ها لوله کشی کنند، ممکن است دانشجویان از آن برای مصارف غیرآشامیدنی استفاده کنند. مسلما دانشجو، وقتی زندگی در خوابگاه را انتخاب می‌کند، منتظر شرایطی کاملا شبیه آنچه در خانه خود تجربه می‌کرده نیست؛ اما اینکه انتظار داشته باشد مسؤولان دانشگاه نسبت به دردسترس قراردادن آب آشامیدنی برای دانشجویان اقدامات لازم را انجام دهند، انتظار نابه جایی نیست؛ موضوعی که به نظر می‌رسد در خوابگاه‌های دانشگاه بیرجند مورد بی توجهی مسؤولان دانشگاه قرار گرفته است.
 
آب شرب هست، آب تسویه شده می‌خواهند
اما محمدقادر قادری، سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه بیرجند می‌گوید: آب شرب در همه طبقات در دسترس دانشجویان است؛ اما آنچه دانشجویان در همه طبقات در اختیار ندارند، آب تسویه شده است.
 
قادری با بیان اینکه آب لوله کشی خوابگاه ها، قابل شرب است، ادامه می‌دهد: در هر خوابگاه یک دستگاه تسویه آب گذاشته و ظرف هم تدارک دیده ایم که اگر دانشجویان نخواهند از آب لوله کشی استفاده کنند، به آب تسویه دسترسی داشته باشند.

سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه بیرجند می‌گوید: مقدار مصرف آب تسویه شده در هر اتاق به قدری است که نوبت پر کردن ظرف آب از محوطه خوابگاه در ماه به یک نفر از دانشجویان می‌رسد.
 
وی همین موضوع را دلیل اولویت دار نبودن نصب آب تسویه کن در همه طبقات خوابگاه عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: امکان نصب دستگاه تسویه در همه طبقات وجود دارد؛ اما با توجه به امکانات و بودجه دانشگاه، کار‌های اولویت دارتر دیگری داریم که ترجیح می‌دهیم آن‌ها را پیگیری کنیم.
 
احداث خوابگاه جدید در دستور کار مسؤولان دانشگاه
قادری یکی از این اولویت‌ها را احداث خوابگاه جدید می‌داند و بیان می‌کند: در سفر اخیر وزیر آموزش عالی توانستیم درباره احداث خوابگاه جدید صحبت کنیم و قول گرفته ایم که خوابگاه جدیدی با مشارکت وزارت علوم در پردیس شوکت آباد با ظرفیت ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر را احداث کنیم.
 
وی در خصوص اشراف خوابگاه دانشجویان متأهل به محوطه خوابگاه دختران، خبر از بررسی موضوع می‌دهد و می‌گوید: بهتر بود که برای ساخت خوابگاه متأهلی جانمایی بهتری صورت می‌گرفت تا دور از خوابگاه دختران باشد با این حال پیگیر حل این مشکل هستیم.

لازم به ذکر است، دانشگاه بیرجند ۱۲ مجتمع خوابگاهی دارد که از این تعداد هفت مجتمع در اختیار دختران دانشجو و پنج مجتمع در اختیار پسران دانشجو است. چهار مجتمع خوابگاهی دختران در پردیس شوکت آباد قرار دارد و ۲ مجتمع نیز در پردیس امیرآباد این دانشگاه در اختیار دختران است و همچنین یک خوابگاه نیز در شهر بیرجند به دختران اختصاص داده شده است.

پسران نیز در شوکت آباد در سه مجتمع خوابگاهی مستقر هستند و در امیرآباد یک خوابگاه را به خود اختصاص داده اند. پسران نیز در شهر بیرجند یک مجتمع خوابگاهی دارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار