آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۱۴۱۷

اختلاف بر سر ایران مانع جدید توسعه روابط تجاری آمریکا با هند

اختلاف بر سر اجرای تحریم‌های ایران مانع جدیدی را بر سر توسعه روابط اقتصادی بین آمریکا و هند ایجاد کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تجارت همواره پاشنه آشیل توسعه روابط بین آمریکا و هند بوده است. دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید در سال ۲۰۱۶، همواره هند را به اتخاذ سیاست‌های تجاری تبعیض‌آمیز متهم کرده و می‌گوید این اقدامات باعث شده است که کسری تراز تجاری آمریکا با این کشور آسیایی افزایش یابد.

به گزارش لایومینت، هند مدعی است که سیاست‌های تجاری تبعیض‌آمیز ندارد و رویکرد تجاری این کشور شفاف است، روابط دو کشور زمانی بدتر شد که آمریکا پای هند را به دلیل تخصیص یارانه صادراتی به سازمان تجارت جهانی کشاند و تهدید کرد که هند را از منافع ۵.۶ میلیارد دلاری برنامه کمک به توسعه اقتصادی به کشور‌های در حال توسعه محروم کرده و تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم برای هند را لغو نخواهد کرد.

هند با هدف راضی کردن دولت ترامپ واردات خود از آمریکا را افزایش داده است، در ۵ ماه نخست سال جاری هند ۳.۴ میلیارد دلار نفت و گاز از آمریکا وارد کرد و این در حالی است که این کشور طی کل سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸، ۴ میلیارد دلار از آمریکا واردات حامل‌های انرژی داشت. در حال حاضر هند و آمریکا در حال مذاکره هستند و هند می‌خواهد از اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم در آمریکا معاف شود. هند همچنین اعمال تعرفه بر واردات ۲۹ قلم کالای آمریکایی را تا امروز به تعویق انداخته بود.

مقامات هندی می‌گویند، در مذاکرات اخیر نشانه‌ای از بهبود روابط وجود دارد و احتمالاً هند این طرح را برای ۴۵ روز دیگر به تعویق خواهد انداخت.

ریچارد ورما سفیر پیشین آمریکا در هند طی سخنرانی در مجمع همکاری استراتژیک هند و آمریکا روز پنج‌شنبه گفت: هند و آمریکا می‌توانند در صورتی که یک تصویر بزرگ‌تری از همکاری با یکدیگر در نظر بگیرند، مشکل تحریم‌های ایران و روسیه را حل کنند.

وی ادامه داد:‌به نظر من هیچ رابطه‌ای در آمریکا مهمتر از رابطه با هند نیست. مقامات دو کشور باید پای میز نشسته و برای مشکلات موجود راه‌حل پیدا کنند، چرا که نفع جمعی ما در پیشبرد روابط اقتصادی و استراتژیک بسیار با اهمیت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار