وزير اسبق بازرگاني گفت: عربستاني ها نمي توانند از ظرفيت اقتصادي عراق به نفع خود استفاده کنند به ويژه در شرايط فعلي که آل سعود و اقداماتش زيرسوال رفته است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رسالت وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری گسترده در عراق به منظور بهبود روابط اقتصادی دو کشور گفت: عربستانیها نمیتوانند از ظرفیت اقتصادی عراق به نفع خود استفاده کنند به ویژه در شرایط فعلی که آل سعود و اقداماتش زیرسوال رفته است.
یحیی آل اسحاق اظهار کرد: موضع ایران و عراق به گونهای است که هیچ کشوری در حوزه سیاسی، روابط بین الملل، مسائل امنیتی، اقتصادی و فرهنگی اینچنین به یکدیگر نزدیک نیستند بنابراین عربستان نمیتواند از ظرفیتهای اقتصادی عراق به نفع خود استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری ایران در عراق باید به ۲۰ میلیارد دلار در سال برسد، افزود: برای همه مشخص است که این دو کشور رابطه استراتژیک تاریخی دارند و مربوط به گذشته و حال و یا آینده نیست بلکه این روابط همواره مستمر بوده و در همه حوزهها تداوم داشته است، از سوی دیگر هرچه منافع ملی، سیاسی و امنیتی هر دو کشور با یکدیگر نزدیکتر و قویتر باشد، سایر کشورهای جهان از جمله آمریکا و عربستان کمتر میتوانند به دخالت در عرصههای سیاسی و اقتصادی منطقه روی بیاورند.
وزیر اسبق بازرگانی تاکید کرد: با اتحاد این دو کشور دلار از روابط تجاری ایران و عراق حذف شده است البته باید در نظر داشت ما در سطح منطقهای و جهانی معاندین و مخالفینی داریم و این نقطه قوت و ارتباط دو کشور برای آنها قابل تحمل نیست. آمریکاییها و همراهانش ما را معارض خود میدانند. آمریکا برای خودش در جریان مهندسی جهانی جایگاهی قائل است به همین علت احساس میکند قدرت و جایگاهش را کشوری نظیر جمهوری اسلامی خدشه دار کرده است.
آل اسحاق یادآور شد:عربستان و شیوخ منطقه که بقای خودشان را در همراهی و تحت سلطه آمریکا بودن، میدانند، با فرمان مستقیم آمریکاییها و هماهنگی این کشور قدم برمی دارند و در عین حال سعودیها سرمایه ملتشان را در جهت اهداف ترامپ هزینه میکنند و همه اینها هرچه از دستشان بربیاید از جنگ روانی تا اقتصادی و سیاسی انجام میدهند تا رابطه ایران و عراق را برهم بزنند و از ظرفیتهای اقتصادی عراق به نفع خود استفاده کنند.
به گفته وی هنوز هم دشمنان ما دارند هزینه میکنند تا میان دو ملت ایران و عراق از طریق مسائل دینی و فرهنگی تفرقه بیندازند.
وی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی بعد از چین و امارات، عراق سومین بازار جمهوری اسلامی محسوب میشود، تصریح کرد: چندی پیش شایعه کردند که فعالان اقتصادی ایرانی به عراق آمده اند و عرصه را برای تاجران این کشور تنگ کرده و با این اقدام میخواهند فرصتهای شغلی این کشور را اشغال و مانع خودکفایی عراقیها شوند. آنهایی که چنین شایعاتی را به راه انداخته اند، به دنبال برهم زدن روابط سازنده این دو کشور هستند.
وی ادامه داد: در جریانات آتش گرفتن کنسولگری ایران در بصره مشخص شد، پشت صحنه این جریانات عربستان و آمریکا و رژیم بعثی بوده است و حالا پرسش این است که آیا به رغم همه این سنگ اندازیها میتوانند روابط این دو کشور را تخریب کنند؟ معلوم است که نمیتوانند. روابط تجاری ما با ایران ظرف ۵ ماهه اخیر حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وزیر اسبق بازرگانی یادآور شد: تا پیش از این تمام هم و غم آمریکا و عربستان این بود که در انتخاب رییس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس عراق، افرادی که طرفدار این کشورها هستند بر سرکار بیایند، اما سرمایه گذاریهای عربستان و اقتداری که آمریکا اعمال کرد، نتیجه بخش نبود. ما اگر بتوانیم روابط خود را در حوزه سیاسی و اقتصادی و امنیتی هوشمندانه و حساب شده طراحی کنیم، آنگاه شکست عربستان و ایالات متحده قطعی است.
آل اسحاق بیان کرد: بعد از نابودی داعش و فضای امنیتی که بر کشور عراق حاکم شد، عربستان پروژههای عراق را فاینانس میکند، منتها با این شرط که در مناقصه این پروژه ها، ایران حضور نداشته باشد. اگر بخواهیم روابط ما با عراق در حوزههای استراتژیک تداوم داشته باشد باید دولت ما بستر لازم را برای سرمایه گذاری تجاری در این کشور فراهم کند.
وی بیان کرد: ضرورت دارد در حوزه روادید نیز وزارت امور خارجه همراهی کند و به سمتی برویم که میان ایران و عراق ویزایی وجود نداشته باشد. چون این مسئله انجام کار اقتصادی و حضور پیمانکاران و شرکتها را در این کشور مشکل میکند.