کاهش شدید ارزش ریال برابر دلار که افت نزدیک به ۵ برابری را تنها در عرض چند ماه تجربه کرد رفتن به خارج از کشور از عهده هر فرد ایرانی بر نمیآید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کاهش شدید ارزش ریال برابر دلار که افت نزدیک به ۵ برابری را تنها در عرض چند ماه تجربه کرد رفتن به خارج از کشور از عهده هر فرد ایرانی بر نمیآید و از لحاظ اقتصادی به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست، گردشگری سیاحتی تنها دراین ماهها افت قابل توجهی نداشت بلکه گردشگری زیارتی به کربلا و نجف هم برای بسیاری از هموطنان دیگر تبدیل به آرزو شد.
اوایل سال ۹۶ کاروانهای زیارتی با هواپیما به کربلا و نجف با نرخ نفری ۲ میلیون زائران را به زیارت میبردند، ولی اکنون این سفر به صورت زمینی با این قیمت بوده و برای سفر هوایی با کاروانهای حج و زیارت به کربلا و نجف باید نفری ۳۵۰۰۰۰۰ تومان هزینه کرد.
یکی از زائران کربلا به خبرگزاری دانشجو میگوید: کرایه اتوبوس مهران به نجف حدودا ۱۲ دینار بود که مبلغی معادل ۱۵۰ هزار تومان کرایه هر نفر میشد، هر نوشابه خانواده یک دینار معادل ۱۳ هزار تومان بود، غذا هم به شدت در نجف و کربلا گران بوده و اگرفردی بخواهد بدون کاروان به زیارت برود باید مبالغ هنگفتی را برای هزینههای هتل، غذا، جابجایی خرج کند. یکی دیگر از زائران کربلا به دانشجو میگوید: هزینه هتل این شبها بدون احتساب غذا برای هر فرد ۵۰ تا ۱۰۰ دلار محاسبه میشود که به پول ایران این مبلغ بسیار گران است.
گردشگران به ترکیه هم نصف شد
گزارش آماری جدید وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه نشان میدهد حضور گردشگران ایرانی در ترکیه در سپتامبر ۲۰۱۸ و در مقایسه به سپتامبر ۲۰۱۷ به نصف رسیده است.
در این ماه تعداد ۱۷۰ هزار و ۶۸۷ گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کردهاند؛ درحالیکه این رقم در سپتامبر سال گذشته ۳۳۶ هزار و ۵۶۲ گردشگر بود.
به این ترتیب حضور گردشگران ایرانی در ترکیه در سپتامبر ۲۰۱۸ و در مقایسه با رقم مربوط به سپتامبر ۲۰۱۷ به نصف رسیده است.