آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۲۴۲۱
استاد دانشگاه صربستان:

تحریم ایران، آمریکا را در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار داده/ دلار، قدرت جهانی خود را از دست خواهد داد

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه صربستان در واکنش به اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گفت: سیاست‌های تحریمی ترامپ ایالات متحده را در یک انزوای سیاسی و اقتصادی قرار داده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، 'میچا ژیووینوویچ' افزود: مخالفت‌های روسیه؛ چین و اتحادیه اروپا با تحریم‌های ضدایرانی آمریکا؛ بیانگر این واقعیت است که دوران جهان تک قطبی سپری شده و واشنگتن باید این واقعیت را بپذیرد.
وی در عین حال اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را سبب تقویت و گسترش روابط کشور‌های اروپایی؛ چین و روسیه با جمهوری اسلامی ایران دانست.
ژیووینوویچ یادآورشد که بدون شک سیاست‌های تحریمی ترامپ علیه ایران؛ موجب گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی فدراسیون روسیه، چین، اتحادیه اروپا و دیگر کشور‌ها با ایران می‌شود.
وی رفتار 'دونالد ترامپ' در خروج آمریکا از توافقنامه برجام و اعمال تحریم‌های ضد ایرانی را 'بی احترامی به حقوق بین الملل' عنوان کرد و گفت: تداوم رفتار‌های خلاف عرف بین الملل رئیس جمهوری آمریکا؛ افزایش مخالفت‌ها با سیاست‌های ترامپ را در جهان به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با اطمینان می‌گویم که آمریکا با اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نه تنها به اهداف خود نمی‌رسد، بلکه بخاطر گسترش همکاری‌های اقتصادی تهران با دیگر کشور‌ها و استفاده از دیگر ارز‌ها به غیر از دلار در تبادلات تجاری، دلار آمریکا قدرت خود را به عنوان یک ارز قوی در سطح جهانی از دست خواهد داد.
وی تاکید کرد: تصمیم واشنگتن برای ترک توافق هسته‌ای با ایران و اعمال دوباره تحریم خرید نفت از تهران موجب می‌شود که کانال جدید همکاری بین اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ایران و احتمالا دیگر کشور‌ها ایجاد شود.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه صربستان به مخالفت‌های جهانی با سیاست‌های آمریکا بویژه در ارتباط با خروج یکجانبه از توافقنامه برجام و اعمال تحریم‌های ضد ایرانی اشاره کرد و گفت: اعلان مخالفت‌ها با سیاست‌های واشنگتن نشان می‌دهد که ایران در صحنه حمایت بین المللی نسبت به ایالات متحده دست برتر را دارد.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه صربستان گفت: ایران به دلایل مختلف کشوری قدرتمند است و نمی‌توان آن را به بهانه‌هایی نظیر بهره مندی از انرژی صلح امیز هسته‌ای و مبارزه با تروریسم دور زد.
این نویسنده صرب به روابط دیرینه و گسترده اتحادیه اروپا و آمریکا اشاره کرد و گفت: پس از روی کار آمدن ترامپ کاملا محسوس است که روابط واشنگتن با اتحادیه اروپا رو به سردی گراییده است.
وی افزود: تحریم جدید واشنگتن برعلیه ایران؛ سردی روابط میان بروکسل و واشنگتن را گسترش داده شده به طوریکه برلین، پاریس و لندن در یک بیانیه مشترک روابط خود با ایران را مهم و مخالفت خود را از اعمال تحریم‌های ضدایرانی آمریکا ابراز داشتند.
' اعلامیه اخیر مقام‌های بروکسل درباره برنامه ریزی مکانیزم مالی تجارت اهداف ویژه („Special Purpose Vehicle“ – SPV) به منظور گریز قانونی تجارت نفت به دلار آمریکا، بیانگر این است که تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا به طور بالقوه می‌تواند، پایان سلطه دلار در اقتصاد جهانی را سرعت بخشد.
ژیووینوویچ همچنین به اظهارات اخیر ترامپ در خصوص خروج از توافقنامه موشک‌های بالستیکی با برد متوسط و کوتاه (INF) با روسیه که در سال ۱۹۸۷ بین 'رونالد ریگان' رئیس جمهوری وقت آمریکا و 'میخائیل گورباچف' رئیس جمهوری شوروی سابق امضا شد، اشاره کرد و گفت: آمریکا باید قبول کند که سال‌ها است نظام تک قطبی به پایان رسیده و اکنون نظام چند قطبی در جهان وجود دارد.
ترامپ رییس جمهوری آمریکا اردیبهشت ماه خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و گفت که تمام تحریم‌های تعلیق شده طبق توافق هسته‌ای را طی دو فرجه ۹۰ و ۱۸۰ روزه دوباره وضع خواهد کرد. اما بلافاصله دیگر کشور‌های امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می‌کنند.
 
تحریم ایران، آمریکا را در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار داده/ دلار، قدرت جهانی خود را از دست خواهد داد

در راستای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکت‌های خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکت‌های خارجی با ایران و همچینن فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می‌کند.
تحریم‌هایی که آمریکا یک جانبه علیه ملت ایران اعلام می‌کند، از مدت‌ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آن‌ها همراهی نکرده تا جائیکه ترامپ مجبور شده است از برخی از آن‌ها عقب نشینی کند. در این مورد می‌توان به اظهارات رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه و رئیس بانک مرکزی ایران اشاره کرد.
'حسن روحانی' رئیس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است هیچ تحریمی نیست که آمریکا بخواهد بعدا انجام دهد، بعضی از افرادی که در آمریکا به دنبال تحریم ایران بودند بیش فعال بودند؛ بنابر این دولت آمریکا هر کاری که می‌خواست، انجام داد و بعد از چهارم نوامبر اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار