نرخ بیکاری همچنان در گرداب آمارهای ضدونقیض دولتمردان و نمایندگان مجلس در کردستان است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همایش گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی در حالی با حضور رئیس مرکز فناوری اطلاعات مرکز آمار ایران در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد که نرخ بیکاری در استان همچنان در گرداب آمارهای ضدونقیض دولتمردان و نمایندگان مجلس است؛ دولتمردان معتقدند نرخ بیکاری استان در تابستان امسال ۱۱.۳ دهم بوده، اما نمایندگان مجلس معتقدند که این آمار واقعی نبوده و نرخ بیکاری در کردستان ۴۸ درصد است.
جمال مقدم رئیس مرکز فناوری اطلاعات مرکز آمار ایران در این همایش با اشاره به اینکه کاربرد علم آمار گستره وسیعی را در بر میگیرد، اظهار داشت: مرکز آمار ایران از سال ۴۴ تأسیس و در ادامه تمامی فرایندهای آماری و تلفیق آن با تکنیکهای روز تجهیز شد.
وی با ذکر اینکه امروزه در سراسر دنیا حرکتهایی صورت گرفته که نیازمند نگاه جدیدی با تکیه بر آمار است، افزود: نخستین تداعی ذهنی در این خصوص "تلفیق آمار با تکنولوژی" است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات مرکز آمار ایران با بیان اینکه این مهم یکی از ابعاد نوینسازی آماری است، تصریح کرد: خوشبختانه نظام آماری ایران به روش سنتی دیدگاه خوبی داشته و حتی در برخی جهات فراتر از دنیا حر کت کرده است.
وی با تأکید بر لزوم مدرن شدن فرهنگ و سواد آماری در تمامی زمینهها گفت: آمار مهمترین کالای عمومی تولید شده بوده که همواره نیازمند ارتقای کیفی است.
مقدم با اعلام اینکه در سال ۹۵ طی سرشماری نفوس و مسکن، مرکز آمار ایران توانست ۴۶ درصد اطلاعات را از طریق اینترنت گردآوری کند، ادامه داد: این اقدام، حرکتی مدرن در دنیای داده و ثبت اطلاعات در حین زمان وقوع بود.
به گفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات مرکز آمار ایران، نظام بانکی کشور نیز نیازمند مرجعیت است و این نیاز بدلیل آن است که سازمان برنامه و بودجه کشور بهعنوان مرجع در کشور شناخته میشود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نگاه عالمانه، عاقلانه و عاشقانه در جمعآوری آمار صحیح، حیاتی است، خاطرنشان کرد: در این بین بحث "محرمیت" به عنوان یکی از اصول ۱۰ گانه مهم در آمارهای رسمی، شایان توجه است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات مرکز آمار ایران با هشدار مبنی بر بحث موازیکاری و ارائه آمارهای چندگانه، گفت: باید توجه داشت که مقوله ثبت آمار به صورت لحظهای نبوده، بلکه این تلاش در واقع تصویربرداری برای برنامهریزیهای مشخص در حوزههای مختلف است.
مقدم در پایان تأکید کرد: در نظامهای آماری مرجع دادههای آماری تمامی کشورهای پیشرفته ارائه آمار تولیدی و ثبتی موجود است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان نیز در ادامه با اشاره به اینکه ارتباط بین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و دانشگاه بسترساز استفاده تخصصی از مباحث علم آمار میشود، اظهار داشت: مرکز آمار کشور بر اساس اصول و تدوین برنامه، آمارهایی را در ۱۱ استان کشور آماده کرده که استان کردستان نیز یکی از این استانهاست.
مسعود سالمی با ذکر اینکه در راستای ارائه آمارها نیازمند توسعه زیرساختها در فناوری، یکسانسازی استانداردکردن تعاریف و مفاهیم و فعالیتهایی که بر اساس آن اطلاعاتی را از طریق بنگاههای اطلاعاتی کسب کنیم، هستیم، افزود: بر این اساس در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن استان کردستان در سال ۹۵ اطلاعات جمعیت، مهاجرت، سواد، باروری، خانواده، مسکن، تحصیلات و ... استان جمعآوری شد.
وی با اعلام اینکه فرهنگ آبادیها و شهرستانهای استان کردستان در سال ۹۵ چاپ شد، گفت: نرخ بیکاری و نرخ بیسوادی استان در گروههای سنی بر اساس تحصیلات و جنسیت را طبق این آمار بررسی کردهایم.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه در سال ۹۳ نیز سرشماری عمومی کشاورزی در بخشهای مختلف پرورش ماهی و زنبور، کاربری اراضی کشاورزی، زراعت، دامپروری، باغداری و کشت گلخانهای انجام گرفت، خاطرنشان کرد: در طول دو سال اخیر نیز، ۲۴ طرح آماری در استان اجرا شده که شامل طرح هزینه درآمد خانوار، طرح نیروی کار، طرح آمارگیری از معدن، طرح آمارگیری از کارهای صنعتی و طرح قیمتگیری از کالا و خدمات است.
وی طرح نیروی کار را یکی از مهمترین آمارهای اتخاذ شده دانست و ادامه داد: این طرح با هدف شناخت ساختار موضعیت نیروی کار و تغییرات آن اجرایی میشود.
سالمی نرخ بیکاری استان کردستان در تابستان امسال را ۱۱.۳ دهم اعلام کرد و افزود: نرخ بیکاری مناطق روستایی استان ۹.۵ دهم در مدت زمان یاد شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس آنالیز اطلاعات اخذ شده از سطح بنگاههای فروش در سطح استان نرخ تورم ماهیانه در کردستان ۷.۶ دهم بوده است، اظهار کرد: در طول ۱۴ ماه گذشته این میزان ۱۳.۵ دهم بوده است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در پایان با اعلام اینکه کردستان دارای رتبه ۲۳ در بخش کشاورزی است، یادآور شد: استان کردستان در حوزه صنعت نیز دارای رتبه ۳۰ و در بخش خدمانت نیز رتبه ۲۳ را میان بخشهای اقتصادی کشور کسب کرده است.