کد خبر:۷۲۴۴۵۲

عرصه دیگری از رانت در کشور؛ واگذاري معادن سودده به افراد خاص!

سيدعبدالوهاب سهل آبادي با انتقاد از واگذاري برخي معادن سوده به افراد خاص خاطرنشان کرد: تا اين ارتباطات و روابط که طي آن بهترين معادن در اختيار افراد خاص قرار مي‌گيرد قطع شود، وضعيت معادن بر همين منوال ناصواب است که وجود دارد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ايران کشوري است که در بخش معدن حرف‌هاي زيادي براي گفتن مي‌تواند داشته باشد اما غفلت از اين بخش اقتصادي و ثروت آفرين باعث شده تا در اين حوزه مثل بسياري از حوزه‌هاي مغفول ديگر کشور فرصت سوزي شود. از سوي ديگر مظلوميت و محروميت و هزاران گرفتاري ديگري که معدنکاران با آن دست به گريبان هستند از تبعات اين فرصت سوزي و غفلت است. گزارش پيش رو شمه کوتاهي از وضعيت نابسامان اين سربازان گمنام و محروم را بازتاب داده است.

 

  • معدن گرفتارترين بخش توليد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اتاق صنعت، معدن و تجارت ايران ضمن گلايه از کم توجهي‌ها به حوزه معدن در کشور از معادن به عنوان يک ظرفيت کم نظير اما مغفول در کشور ياد کرد و گفت: معدن گرفتارترين بخش توليد در ايران است.

سيدعبدالوهاب سهل آبادي در گردهمايي خانه‌هاي صنعت و معدن کشور که طي 24 و 25 آبان ماه در سمنان برگزار شد، اظهار کرد: در مظلوميت اين بخش همين بس که ساخت اکثر قريب به اتفاق ماشين آلات معدني کشور به قبل از 1975 ميلادي برمي‌گردد و بانک‌ها نه تنها از اعطاي تسهيلات ارزان قيمت به معدنداران خودداري مي‌کنند بلکه حتي اسناد معادن و محل کار ما را به عنوان وثيقه و ضمانت نمي‌پذيرند.

وي با انتقاد از واگذاري برخي معادن سوده به افراد خاص خاطرنشان کرد: تا اين ارتباطات و روابط که طي آن بهترين معادن در اختيار افراد خاص قرار مي‌گيرد قطع شود، وضعيت معادن بر همين منوال ناصواب است که وجود دارد.

سهل آبادي با برشمردن برخي واگذاري‌هاي خاص از کاشي سازي اصفهان به عنوان يکي از اين واگذاري‌هاي نادرست نام برد و گفت: بعد از واگذاري و به فاصله کمي‌همه ابزارآلات و ماشين آلات و انبارهاي اين واحد خالي شد.

وي با بيان اينکه بسياري از خصوصي سازي ناموفق بوده افزود: تعدادي از کارخانه‌ها بعد از واگذاري و مثلا خصوصي سازي، به ويرانه و خرابه تبديل شدند.

  • برخي کارخانه‌ها بعد از واگذاري به ويرانه تبديل شدند

اين فعال معدني و صنعتي از خانه‌هاي صنعت، معدن و تجارت به عنوان مشاوران بي‌جيره و مواجب نام برد و خاطرنشان کرد: شگفتي من از اين است که چرا از اين مشاوران متخصص و بي جيره و مواجب استفاده نمي‌کنند.

وي با بيان اينکه مسوولان از ما به عنوان سربازان جنگ اقتصادي نام مي‌برند ادامه داد: سئوال ما اين است که چرا از اين سربازان وطن پشتيباني نمي‌شود که پايان برخي از آنها در اين جنگ اقتصادي به زندان و ورشکستگي ختم نشود.

سهل آبادي با بيان اينکه سرباز به فشنگ و ابزارآلاتي براي جنگيدن در ميدان نياز دارد، اضافه کرد: سرباز نبايد در زندان با مرگ و سرطان دست و پنجه نرم کنند. همين چندي پيش يک توليدکننده در اصفهان که بالغ بر 1300 اشتغال ايجاد کرده بود و بارها مي‌گفت بايد تا پاي جان کار کنيم، راهي زندان شد و در آنجا در جدال با سرطان از پاي درآمد.

اين فعال اقتصادي با بيان اينکه دولت و مسوولان کشور بايد بپذيرند که اين سربازان در ميدان نبرد ممکن است هر آن مجروح شوند خاطرنشان کرد: وقتي بانک‌ها به يک فرد مي‌تواند 1200 ميليارد تومان تسهيلات و با تنفس يک ساله بدهند پس مي‌توانند به واحدهاي کوچک هم تنفس هزار ميليارد توماني بدهند.

وي به مشکل وثيقه براي صنعتگران و صاحبان معادن اشاره کرد و گفت: شرايط براي توليدکننده‌ها به گونه‌اي شده که ديگر سندي که در گرو بانک‌ها نباشد در بين صنعتگران وجود ندارد.

وي از کميته حمايت قضايي در استانها به عنوان يک تجربه خوب و موفق نام برد و افزود: چرا چنين کميته موفق و کارآمدي را منحل و کميته ديگري را جايگزين آن کردند.

وي از خانه‌هاي صنعت و معدن به عنوان تخصصي‌ترين تشکل‌ها در بخش توليد کشور نام برد و گفت: چرا در خصوصي سازي‌ها از ظرفيت اين تشکل‌ها استفاده نمي‌شود.

رئيس اتاق صنعت، معدن و تجارت ايران بر لزوم حمايت واحدهاي صنعتي و معدني از جوانان نخبه تاکيد کرد و با بيان اينکه کسي از جوانان نخبه اين حوزه حمايت نمي‌کند، افزود: ما با وجود همه مشکلات فعلي وظيفه داريم که استارتاپ‌ها و شرکت‌هاي دانش بنيان را حمايت کنيم و به اين حمايت همچون زکات و روزه به عنوان يک عمل و کار خيريه نگاه کنيم.

اين فعال اقتصادي قانون منع به کارگيري بازنشستگان را يک اشتباه و طرح شتاب زده خواند و بيان کرد: اگر هم به جوان گرايي در مديريت باور داريم که بايد هم باور داشته باشيم بايد اين مهم در روندي تدريجي و آرام اتفاق مي‌افتاد.

وي با بيان اينکه اصفهان به دليل همين قانون الان دو سه ماه است که بلاتکليف و تعطيل است و اتفاقي در آن نمي‌افتد، افزود: نبايد تجربه مديران به طور کلي کنار گذاشته شود چرا که کشور به اين تجربه‌ها نياز دارد.

  • اکتشافات معدني ايران فقط رو زميني انجام شده است

در خبري ديگر معاون اکتشاف سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني گفت: ايران سرزمين بکر از حيث مواد معدني است و اکتشافات در کشور تاکنون فقط در لايه‌هاي سطحي زمين انجام شده و مقدار اندکي از ذخاير معدني مورد بهره برداري قرار گرفته است.

عباس گلمحمدي در حاشيه برگزاري بزرگترين رويداد استارت آپي علوم زمين در مشهد به ايرنا اظهار کرد: تاکنون بخش اندکي از ذخاير معدني ايران شناسايي شده و بسياري از ذخاير پنهان و در لايه‌هاي نيمه عميق و عميق زمين است.

وي اظهار داشت: براي دستيابي به ذخاير پنهان معدني در ايران نياز به فناوري و دانش روز است که تاکنون تلاش‌هاي خوبي در اين زمينه انجام گرفته است. گلمحمدي گفت: سازمان زمين شناسي در يک سال گذشته در حوزه اکتشاف مواد معدني به دنبال تغيير رويه و رويکرد سال‌هاي پيش بوده و سعي کرده است با تجميع فعاليت‌ها به سويي حرکت کند که برنامه‌ريزي در حوزه اکتشاف منجر به اشتغالزايي و توسعه معدن و صنايع معدني شود. وي افزود: در همين راستا با بهره گيري از روشهاي سنتي و تلفيق آن با روش‌هاي نيمه پيشرفته، تلاش شده است طي برنامه‌ريزي دقيق و مدون، نقاط داراي پتانسيل بيشتر در اولويت اکتشاف و نقاط داراي پتانسيل کمتر در مراحل بعدي قرار گيرند.

وي اظهار داشت: پيشتر اکتشافات اين سازمان بر اساس ميزان ظرفيت‌هاي معدني انجام نمي‌گرفت و اين مهم به تناسب بودجه‌اي که استانها تامين مي‌کردند و درخواست‌هايي که نهادهاي دولتي و غيردولتي از سازمان داشتند، انجام مي‌شد.

گلمحمدي گفت: اکنون مبناي فعاليت‌هاي اکتشافي سازمان زمين شناسي، اطلس پتانسيل يابي معادن ايران است که در ابتداي سال جاري رونمايي شد و برنامه‌ريزي براي اکتشاف براساس اولويت بندي مناطق داراي پتانسيل در اين اطلس است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار