دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب در خصوص برگزاری سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی در ایران گفت: برگزاری این کنفرانس در کشور مشت محکمی خواهد بود بر دهان کسانی که ادعای انزوای ایران را دارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران و احزاب رسانه که به مناسبت برگزاری سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی برگزار شد با بیان اینکه کنفرانس امسال با شعار قدس محور وحدت امت برگزار خواهد شد گفت: به یاری خدا تلاشهایی که جریانها و نهادها و نیروهای تقلیدگر و وحدت گرا در سراسر جهان اسلام انجام دادند و در این دوره سختی که در جهان اسلام گذشت کنفرانس سال جاری نیز با شکوه بیش از پیش برگزار خواهد شد.
اراکی با بیان اینکه در دهه گذشته یک توطئه عمومی در جهان برای ایجاد ستیز درونی و درگیرساختن پیروان مذاهب اسلامی با یکدیگر و ایجاد جنگ و خونریزی رخ داد گفت: این توطئه دامن اقوام را هم گرفت و آنجا که ستیز مذهبی کاربرد نداشت دشمنان به ستیز قومی پناه بردند.
وی افزود: این روزها شاهد جنگهای متعدد در منطقه هستیم از جنگ ۷۰ ساله رژیم صهیونیستی گرفته تا جنگی که در افغانستان و پاکستان تحت عناوین مختلف به راه انداختن جنگ سوریه و لبنان و آتش افروزیهایی که در اندونزی به راه انداختند به نوعی کشورهایی اسلامی را درگیر جنگ افروزی کردند تا آنجا که این آتش دامن کشورهای اروپایی را گرفت و شاهد گسترش تروریسم تحت عناوین مختلف در این کشورها نیز بودیم.
آغاز پیروزیهای جبهه مقاومت را در کنفرانس وحدت سال جاری جشن خواهیم گرفت
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: این توطئهها با جانفشانی مدافعین حرم و جبهه مقاومت و... با تلاشهای گسترده مجمع تقریب و نهادهای تقلیدگرا به تدریج شکست خورد و خدا رو شکر که این روزها در شرایطی به سر میبریم که جریان هم گرا وحدت گرای جمهوری اسلامی و همه نیروهای همراه و همگام آن درجهان در آستانه یک پیروزی حتمی و قطعی و گسترده هستند و امسال آغاز این پیروزی را به فضل الهی در کنفرانس وحدت اسلامی جشن خواهیم گرفت و اعلام میکنیم صفحه جدیدی در جهان اسلام در حال گشایش است و در این صفحه نو شاهد آن خواهیم بود که صدای همگرایی بر هر صدای دیگری غلبه خواهد کرد و این برجستگی کنفرانس امسال خواهد بود.
اراکی تصریح کرد: در کنفرانس امسال اعلام خواهیم کرد که جهان اسلام با جمهوری اسلامی در یک جبهه قرار دارند و اگر جبهه استکبار به رهبری رهبر ماجراجوی آمریکا تلاش میکند تا وحدتی علیه ایران و جبهه مقاومت در جهان و منطقه به راه بیاندازد، اما این توطئهها با شکست روبرو خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر ترامپ با همراهی حاکمان مرتجع خود و رژیم صهیونیستی در منطقه تلاش کردند ۵۰ کشور علیه جمهوری اسلامی متحد کنند در کنفرانس امسال شاهد گردهمایی ۱۰۰ کشور اسلامی هستیم که نمایندگان به زبان گویای ملتهای خود هستند.
کنفرانس امسال وحدت اسلامی مشت محکمی در دهان کسانی است که ادعای منزوی شدن ایران را دارند
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص این کنفرانس گفت: در کنفرانس سال جاری شخصیتهای برجسته سیاسی فرهنگی و هنری و ادبی از حدود ۱۰۰ کشور جهان در ایران حضور مییابند تا اعلام کنند جبهه آزادیخواهی در جهان با محوریت ایران شکل گرفته است.
اراکی ادامه داد: براین اساس آزادی خواهان حقیقی جهان در ایران گردهم میآیند تا اعلام کنند در جبهه واحدی در برابر استکبار صف واحد تشکیل میدهند و این اتفاق تودهنی محکمی برای آمریکا خواهد بود.
وی افزود: کنفرانس سی و دومین به منزله مشت محکمی است بر دهان کسانی که میگویند جمهوری اسلامی منزوی شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی منزوی نیست بلکه یک جریان دشمن ستیز را به راه انداخته که در سراسر جهان نمایندگانی دارد و شکل گیری این کنفرانس به منزله اعلام شکست سیاستهای آمریکا به منظور تحریم و انزوای جمهوری اسلامی است.
اراکی برجستگی سوم کنفرانس وحدت اسلامی را اینطور بیان کرد که در شرایطی که ما شاهد فروپاشی نهادهای استکباری در منطقه هستیم و یکی از آنها دولت مزدور صهیونیستی است امروز محور مقاومت با پیروزیهای خود انتقام جانانهای از دولت غیرمشروع رژیم صهیونیستی گرفت و ظرف ۴۸ ساعت مقاومت شجاعانه مردم محاصره شده غزه نه تنها به جبهه نظامی اسرائیل شکست بزرگی وارد کرد بلکه در جبهه سیاسی نیز شکاف گستردهای در این رژیم ایجاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه کنفرانس وحدت امسال با محوریت فلسطین شکل میگیرد گفت: دفاع از مردم فلسطین در حقیقت دفاع از مردم یمن است و پیروزی مردم غزه یعنی آغاز پیروزی مردم یمن از این منظر امیدواریم دستاوردهای کنفرانس وحدت دستاوردهایی باشد که دنیا بداند دوره پیروزی جبهه مقاومت آغاز شده و این پیروزی در عرصه سیاسی، فکری و نظامی خواهد بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز امیدواری کرد در شرایط سختی که ملت ایران پذیرای ملتهای جهان است تحریمها ملت ما را در مسیر مبارزه مقاومتر کرده و مردم جهان را گرد ما جمع کرده است.
اراکی از مردم ایران تشکر کرد که فرصت برگزاری کنفرانس را فراهم کردند از دولت نیز تشکر کرد تا امسال نیز این همایش اقتدارگرایانه برگزار شود و از مقام معظم رهبری نیز تشکر کرد که با حمایت و هدایتهای خود این توفیق را ایجاد کردند که در بازه زمانی ویژه با برگزاری این کنفرانس نماد اقتدار ایران به نمایش کشیده شود.
وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اینکه سخنران روز افتتاحیه مراسم چه کسی خواهد بود و آیا اسماعیل هنیه نیز در کنفرانس امسال حضور خواهد داشت یا نه گفت: طبق برنامه هرساله افتتاحیه با سخنرانی رییس جمهور برگزار میشود و اسماعیل هنیه برای حضور اعلام موافقت کرده است، اما بعید است که مصر به او اجازه خروج به سمت ایران را بدهد اگر این فرصت ایجاد نشود هنیه از طریق ویدیو کنفرانس در این مراسم حضور خواهد داشت.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به این سوال که شرکت کنندهها در کنفرانس امسال در چه سطوحی هستند گفت: شخصیتهای حاضر در مراسم امسال در سطوح روسای جمهور سابق کشورها نخست وزیرهای سابق کشورهای اسلامی، وزرای بالفعل و مفتیهای اول کشورهای اسلامی و کشورهای مسلمان حضور خواهند داشت.
اراکی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه در نشست امسال آیا از کشورهایی مانند عربستان و امارات نیز دعوت به عمل آمده یا خیر گفت: کشورهایی که نام بردید بسیاری از حاکمان آنها سیاستهای سازگار با وحدت ندارند، اما با وجود این نیز تعدادی از نمایندگان عربستان به این نشست دعوت شدند که احتمال میدهیم به دلیل موانع حاکمیت از حضور در این نشست محروم باشند.
با این حساب قطعا عربستان نه تنها لیاقت رهبری جهان اسلام را ندارد بلکه لیاقت مدیریت حرمین شریفین را هم نخواهد داشت
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه عربستان همواره خود را رهبر جهان اسلام میداند با این شرایط موضع کنفرانس وحدت در قبال این کشور چه خواهد بود گفت: رهبری جهان اسلام با ادعا ثابت نمیشود ما اعلام کردیم که اگر عربستان میخواهد رهبر جهان اسلام شود باید پرچم وحدت بین ملتها را به دوش بکشد. در حالی که عربستان متاسفانه در طول سالیان دراز تنها در بوق اختلاف دمیده است بر این اساس چنین کشوری نمیتواند رهبری جهان اسلام را به عهده بگیرد هرچند که همه جهان ملک او باشد. با این حساب قطعا عربستان نه تنها لیاقت رهبری جهان اسلام را ندارد بلکه لیاقت مدیریت حرمین شرفین را هم نخواهد داشت.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص سوال بسیاری از رسانهها که چرا ایران میگوید اسرائیل باید نابود شود گفت: من به این رسانهها پاسخ دادم که ما معتقدیم کشوری به نام اسرائیل وجود ندارد نه اینکه باید از بین برود عناصر تشکیل کشور زمین، ملت و حاکمیت ثبت شده است که اسرائیل هیچ یک از این عناصر را ندارد.
اراکی ادامه داد: زمین ندارد، چون هیچ حدود و مرزی را برای کشور خود تعریف نکرده، ملت ندارد، چون افرادی که در کشور ادعای اسرائیل زندگی میکنند از ملیتهای مختلف دنیا هستند و در حقیقت پراکندگانی هستند که از سراسر دنیا جمع شده اند بنابراین چیزی به نام ملت برای رژیم اشغالگر قدس وجود ندارد و در آخر حاکمیت تثبیت شده ندارد، چون ۷۰ سال است از اعلام حاکمیت این رژیم گذشته و روزی نبود که جنگ داخلی و یا خارجی با همسایگان خود نداشته باشد. با این تفاسیر چنین رژیمی دولت نیست حالا اگر میخواهند به زور آمریکا چنین کشوری را جابیاندازند مسالهای دیگر است.
وی در خصوص تغییر سفارت آمریکا به بیت المقدس گفت: اصل ایجاد سفارت در تلاویو ستم است و انتقال آن به قدس ستمی مضاعف است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال حضور شیخ حسن نصرالله در کنفرانس امسال نیز گفت: به احتمال زیاد شیخ نعیم قاسم به نمایندگی از حسن نصرالله در این کنفرانس حضور خواهد داشت.
اراکی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تبعات تصویب کنوانسیون CFT در ایجاد وحدت با توجه به برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی گفت: تصویب CFT مثل سایر مسایل در کشور روند خاص خود را دارد. آنچه مسلم است ما در مباحث فی مابینی ممکن است مناقشاتی داشته باشیم، اما در کلان نظام دولت، حوزه علمیه و مجلس شورای اسلامی همگی حول محور حمایت از مقاومت اتحاد داریم. امام خمینی و مقام معظم رهبری هر دو از رهبران جبهه مقاومت محسوب میشوند و نظام ما هیچگاه دست از حمایت از مقاومت در منطقه برنخواهد داشت.
وی مساله دفاع از مقاومت را مرز مشترک نظر دولت و همه ارکان نظام دانست و یادآور شد: در مساله CFT این نیست که دولت بگوید من آن را تصویب میکنم که دست از حمایت مقاومت بردارید. اگر اختلافی بر سر تصویب آن وجود دارد بر این معیار است که موافقین CFT معتقدند تصویب آن موجب ضعف و عدم حمایت از مقاومت نمیشود و تروریسم گنجانده شده در بحث CFT شامل نیروهای مقاومت نیست، اما در کلیت مطلب همه معتقدند باید در هر شرایطی از مقاومت پشتیبانی شود و بین نهادهای جمهوری اسلامی در این موضوع هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: براین اساس سر و کار ما با کلیت وحدت یعنی حمایت از گروههای مقاومت در سرتاسر جهان است.