آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۶۲۴۲
حامد کرزی در کنفرانس وحدت اسلامی:

آرامش جهان اسلام در گرو تبدیل موضوع وحدت شعار به عمل است/ از رهبری و مردم ایران برای بازسازی افغانستان سپاسگزارم

رییس جمهور سابق افغانستان در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی تنها راه نجات جهان اسلام را اتحاد بین کشور‌های اسلامی دانست و گفت: مساله اتحاد در جهان اسلام باید از حرف فراتر رفته و به مرحله عمل برسد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزار دانشجو حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی طی سخنانی با اشاره به تمدن اسلام گفت: این تمدن بعد از گذراندن سخت‌ترین آزمون‌های تاریخ سربلند بیرون آمد و امروز هم مشکلات و سختی‌های دنیا را پشت سرخواهد گذاشت به شرط آنکه اتحاد مسلمانان ضعیف نشود و برادری ما گسترش یابد.

کرزی با بیان اینکه امروز میراث استعمار سبب شده در بخش‌هایی از جهان اسلام شاهد جنگ و ویرانی و افراطی گری باشیم گفت: این اتفاقات سیمای غلط از اسلام به جهانیان ارایه داده است و وظیفه ماست تا با وحدت جلوی این اتفاقات را بگیریم و چهره نورانی اسلام را به جهان معرفی کنیم.

مشکلات امروز جهان اسلام به دلیل تفرقه‌ای است که استعمار میان مسلمین ایجاد کرده

وی با اشاره به اینکه مسلمانان نمونه بارز مهربانی و زندگی مسالمت آمیز در جهان هستند گفت: در هر جای دنیا از آندولوس گرفته تا بالکان که مسلمان حاکم بودند نشانه‌هایی از زندگی مسالمت آمیز و زیبا وجود دارد و امروز که شاهد مشکلاتی در دنیای اسلام هستیم دلیل آن این است تفرقه‌ای است که استعمار میان مسلمانان افکنده است و باید با وحدت جلوی این اختلافات را بگیریم و چهره واقعی اسلام را به دنیا معرفی کنیم.

رییس جمهور سابق افغانستان با اشاره به اینکه همه ما در قبال مردم فلسطین مسوولیت دینی و اخلاقی داریم گفت: فلسطین سرزمین ابراهیمی است و باید این سرزمین برای مردمانش امن باشد و ما نمی‌توانیم از ظلم مردم این سرزمین چشم پوشی کنیم، زیرا داشتن زندگی آرام حق همه فرزندان آدم است.

آرامش جهان اسلام در گرو تبدیل موضوع وحدت شعار به عمل است

کرزی در ادامه از نقش وحدت در حل مساله فلسطین گفت: نه تنها درد و رنج مردم فلسطین بلکه مشکلات جهان اسلام پایان نمی‌یابد مگر اینکه ما موضوع وحدت را از شعار به عمل تبدیل کنیم در این صورت جهان اسلام شاهد آرامش خواهد بود.

وی دسترسی و استفاده از دانش‌های روز را راه دیگر پیشرفت کشور‌های اسلامی معرفی کرد و ادامه داد: محرومیت فرزندان ما از تحصیل دانش از جمله عوامل عقب ماندگی در جهان اسلام نیست البته این امر در برخی کشور‌های اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران مرتفع شده و شاهد پیشرفت این کشور هستیم و امیدواریم مساله تحصیل علم در هم کشور‌های اسلامی محقق شود تا از این طریق چرخ تمدن اسلام به حرکت درآید.

رییس جمهور سابق افغانستان ادامه داد: تجربه کشور افغانستان نشان می‌دهد که موضوع عدالت و برادری بین مذاهب بسیار مهم است و ما در افغانستان شاهد بودیم که دشمنان نتوانستند وحدت مذاهب در کشور ما را به هم بزنند و حتی در قانون اساسی هم حقوق پیروان مذاهب مختلف اسلامی برابر عدالت بیان شده است.

از رهبری و مردم ایران برای بازسازی افغانستان سپاسگزارم

کرزی تصریح کرد: ایجاد رابطه با همه کشور‌های اسلامی از جمله ایران و عربستان از جمله اهداف ما در افغانستان بوده و ما برای بازسازی کشورمان از همه ظرفیت‌ها از جمله همسایگی جمهوری اسلامی استفاده کردیم و در این زمینه روابط خود با آمریکا را نیز تقویت کردیم البته اجازه ندادیم از حضور آمریکا در افغانستان همسایگان آسیب ببینند. همچنین نقش جمهوری اسلامی در بازسازی افغانستان نقش پررنگی است که همین جا از رهبری و مردم ایران برای این امر تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به مساله جنگ ویران کننده یمن گفت: امروز ویرانی کشور سوریه و جنگ در یمن مایه نگرانی ماست ما فرزندان تمدنی هستیم که دانش هنر‌های زیادی را به جهان ارایه داده است و می‌توانیم با تکیه بر نیروی مردمان سرزمین خود و ثروت‌های عظیم کشورمان به قدرتی عظیم دست یابیم و این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه هویت دینی خود را پاس بداریم و در عین حال با صنعت و تکنولوژی روز هم آشنا باشیم.

رییس جمهور سابق افغانستان در پایان سخنان خود ضمن دعوت از کشور‌های اسلامی برای کمک به صلح افغانستان گفت: کنفرانس صلح مسکو برای افغانستان موجب امیدواری ما شد و همین جا از کشور‌های اسلامی می‌خواهم از این امر حمایت کنند تا کشور افغانستان شاهد صلح و آرامش باشد. متاسفانه چند روز قبل در جشن میلاد پیامبر اکرم (ص) شاهد حادثه‌ای خونین بودیم و جمعی از علمای افغان کشته شدند.

وی ابراز امیدواری کرد که صلح و آرامش با کمک سایر کشور‌های اسلامی در افغانستان فراهم شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار