به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، این جشنواره به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با حضور سینماگران داخلی به همراه ۴۲ سینماگر انقلابی و آزاده دنیا از ۲۴ کشور، عصر فردا (دوشنبه ۵ آذر) در تهران آغاز میشود.
به همین مناسبت سردار غلامحسین غیبپرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پیامی به جشنواره فیلم مقاومت نوشت: پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت امسال در حالی آغاز میشود که در آستانه چهلسالگی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به دست امام بزرگوارمان خمینی کبیر(ره) و سرکوب و ریشهکنی جرثومههای ستم و بیعدالتی استکبار در این سرزمین بار دیگر، شاهد آن هستیم که شیطان بزرگ و نادان در اقدامی کور با راهبرد کهنه و قدیمی «تحریم» در صدد انتقام گیری و عقدهگشایی از انقلاب اسلامی و تضعیف این نظام الهی است.
این پیام میافزاید: اینگونه توطئهها و کینهورزیها بیش از هر چیز، عزم و اراده آهنین ملت سلحشور ایران اسلامی را میآزماید و درکنار اقیانوس بیکران مقاومت ملت؛ همصدایی و همگرایی قاطبه سینماگران و هنرمندان آزادیخواه، مبارز و مستقل ایران، جهان و بویژه جهان اسلام را میطلبد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: بدیهی است هر جا ظلمی به وقوع میپیوندد، هر جا بمبی بر سر ملتی فرو میریزد، هر جا کودکی زیر آوار بمباران سوداگران بینالمللی مرگ و جنگ سالاران غربی، صهیونیستی و عربی به سینه خاک سپرده میشود این فریاد عدالت خواهی روح هنر مقاومت است که انعکاس مییابد و جهان بیش از همیشه به اهتزاز پرچم سینمای مقاومت در عصر امروز محتاج است. بیش از همیشه باید صدای این نهضت و جنبش سینمایی فراگیر، کوبنده، نافذ و بلند باشد.
در ادامه پیام سردار غیبپرور آمده است: در عصری که امپریالیسم و استکبار در تلاشند تا با دستاویز قراردادن حربه جشنوارههای سینمایی، فستیوالهای رنگی، انقلابهای مخملی، بوق و کرنا و هیاهوهای دروغین مدنی و حقوقی؛ و هجمههای کثیف ماهوارهای و اینترنتی، گردونه کره خاکی را لبریز از آلودگی نمایند تا رنج مظلومان و محرومان جهان دیده و شنیده نشود رسالت و ماموریت حرکتهایی چون جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت است که عَلم اعتراض را به اهتزاز در آورند و نوری بر سیاهیها، رنجها، ظلمها، بیعدالتیها و گردنکشیهای قلدران غربی و مثلث شوم غربی، عبری، عربی بیفکنند.
در بخش دیگری از این پیام میخوانیم: انتظار این است که سینمای مقاومت آیینه تمام نمایی باشد از صلابت زنان و مردانی که در مواجهه با حجم انبوه پیچیده ترین سلاحها، مرگ را به بازی گرفتند و چون صخرههای مستحکم با دستان خالی مجهزترین ارتش جهان را در جای جای بلاد اسلامی زمینگیر نمودند.
سینمای مقاومت باید بتواند توطئه تفرقه افکنانه آمریکای جهانخوار و انگلیس خبیث، صهیونیسم غاصب و وحشی و حکام و شیوخ مستبد سعودی را در راه اندازی گروههای تروریستی تفرقه افکن و خشن که مشوه کردن چهره اسلام را هدف قرارداده اند، خنثی کند و وحدت جبهه آزادیخواهان را تحکیم بخشد. سینمای مقاومت باید رمز موفقیت پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جریانات همگرای مقاومت و کیمیای رهبری ولایت را تبیین کند و تفاوت آن را با جبهههای ناآرام و آشفته خالی از نور ولایت مقایسه کند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین درباره جشنواره فیلم مقاومت تصریح کرده است: این جشنواره، بزنگاه و فرصتی است برای ارزیابی و محک آفرینشهای هنرمندان مسلمان و مستقل تا نمونههای موفق در آن برجسته شوند و در کارزار رسانه ای با غرب به خدمت گرفته شوند. امیدوارم این رویداد بزرگ سینمایی، فرهنگی و اجتماعی پانزدهمین دوره اش سرآمد دورههای پیشین باشد و همچنانکه به برکت انفاس طیبه شهیدان و با دستان پربرکت خانواده شهدا آغاز به کار کرده است در ادامه ضمن ادای دین به شهدا و مجاهدان فی سبیل الله و مدافعان حرم، راه نویی را پیش روی سینماگران در ادامه کوششهای شان بگشاید.
سردار غیبپرور در پایان پیام خود خاطرنشان کرده است: انتظار میرود مضمون متعالی مقاومت که طی این سالها در هیبت ایستادگی جانانه جهادگران مخلص در برابر توطئههای مشترک استکبار، صهیونیسم و ارتجاع منطقه و نقشه شوم آنها برای ایجاد آشوب و فتنه در کشورهای اسلامی، نمود بارزی یافته است، با الهام از رهنمودهای گرانبار رهبری معظم انقلاب به شکل هنرمندانه ای غالب تولیدات سینمایی را در بگیرد و سبب ساز درک ملموس و اثرگذار مخاطبان بویژه جوانان عزیز از صفحات درخشان دفتر رشادتهای پویندگان راه منیر جهاد و شهادت گردد.
* جشنواره فیلم «مقاومت» خاکریز اول دفاع فرهنگی کشور است
علی دارابی معاون امور استانهای رسانه ملی و رییس ستاد بزرگداشت انقلاب اسلامی در صداوسیما یادداشتی درباره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به نگارش درآورده و در آن با اشاره به پیشینه این جشنواره بر ضرورت برگزاری آن تاکید کرده است.
وی نوشته است: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، مولود تجربه موفق سالها برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس است، از نخستین جشنوارهاى بعد از انقلاب اسلامی که تاکنون شاهد برگزاری ۱۴ دوره آن بودهایم؛ جشنوارهای که از سال ۱۳۶۲ در بحبوحه جنگ تحمیلی آغاز بکار کرد و در ادامه تبدیل به یادواره شد و سرانجام در قالب جشنوارهای سینمایی تداوم یافت.
این جشنواره با اتخاذ راهبردهای بینالمللی و هدفگذاری سینمایی در عرصه جهانی به صورت بینالمللی برگزار میشود اتفاقی بزرگ که هنرمندان و سینماگران مستقل دنیا به آن روی خوش نشان دادند؛ بینالمللی شدن جشنواره مقاومت علاوه بر آشنایی بیشتر فیلمسازان داخلی، شرایط را برای هنرمندان و سینماگران در کشورهای مختلف فراهم ساخت تا با آرمانها و ارزشهای الهی انقلاب اسلامی آشنا شوند و تولیدات خود را با مفاهیم و واژگان گفتمان انقلاب همراه سازند. به دیگر بیان، تبیین فرهنگ مقاومت در مقابل تهاجم فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و رسانهای دنیای غرب، استکبارستیزی، مبارزه با تروریسم به ویژه صهیونیسم بینالمللی و توجه به نیازهای فرهنگی و سینمایی جهان اسلام با حضور فیلمسازان داخلی و خارجی مهمترین شاخصهها و رویکردهای این جشنواره هستند و بر همین اساس بود که دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در سال ۱۳۹۲ ایجاد شد و ارتباط و تعامل گستردهای با هنرمندان، سینماگران و مراکز فعال سینمایی بویژه NGOهای جهانی برقرار کرد.
جشنواره مقاومت هم اکنون در بخشهای مختلفی همچون مسابقه سینمای بینالملل، عماد مغنیه و چشمانداز سینمای مقاومت در جهان فعالیت میکند و زمینهساز حضور فیلمسازان مستقل و ضد استکباری را با محوریت ایران فراهم کرده است.
همانگونه که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) میفرمایند: «کسانی که امروز در عرصه سینمایی با مضامین انقلابی و دفاع مقدس فعالیت میکنند، واقعا در حال جهاد هستند» در شرایط کنونی این جشنواره توانسته است جبههای مستقل را برای گردهمایی جهادگران عرصه هنر و فرهنگ برای مقابله با جنگ نرم دنیای غرب تشکیل دهد، خاکریزی مرتفع برای مقابله با سیل ویرانگر اما بی سر و صدای نفوذ فرهنگی در بین جوامع استکبارستیز.
این جشنواره تاکنون در دستیابی اهداف خود عملکرد موفقی داشته اما چشماندازی که برای آن ترسیم شده نه فقط گرد هم آوردن هنرمندان و فیلمسازان برای نمایش آثار ساخته شده بلکه جهتدهی و اتخاذ راهکارهای عملیاتی برای مقابله با جبهه استکبار بوده است؛ رسالتی سنگین که رسیدن به هدفی والا و مقدس را ممکن میسازد.
در این راستا باید دکترین ویژه مقاومت را با تکیه بر مفاهیم جهانشمولی همچون ایستادگی در مقابل زورگویی و استعمار، آزادگی و آزادیخواهی، انسانیت، برابری و عدالتطلبی، طراحی و عملیاتی و آن را به جریان غالب در عرصه هنری و فرهنگی تبدیل کرد، جریان مستمری که بر پایه اشتراکات فرهنگی و تمدنی، بنیانی مستحکم را در برابر امپراطوری پوشالی رسانهای غرب به سردمداری آمریکا ایجاد میکند.
فیلمهایی با محوریت مقاومت و ضد استکباری باید در سطح بینالمللی دیده شوند، جلسات نقد و بررسی آنها برگزار و هدف از ساختشان برای مخاطبان جهانی تبیین شود، به این ترتیب زمینه شکلگیری جریان مقاومت در سینمای روز جهان ایجاد خواهد شد و نتایج درخشان آن به زودی نمایان میشود.
* چند خبر کوتاه از جشنواره مقاومت
ـ همزمان با برگزاری پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، از روز ششم آذر «مدرسه سینمایی روایت» آغاز به کار میکند. این مدرسه با برپایی دورههای آموزشی فشرده در زمینه تخصصی کارگردانی با حضور حدود ۲۰ مستندساز از کشورهای منطقه فعالیتش را آغاز میکند. این دوره آموزشی با مربیگری پرویز شیخ طادی از کارگردانان سینمای ایران صورت میگیرد.
ـ همچنین محمدعلی باشه آهنگر که این روزها فیلم سینمایی «سرو زیر آب» را در سینماهای تهران و شهرستانها روی پرده دارد، همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در شهر اصفهان کارگاه انتقال تجربه برگزار میکند.
ـ حضور «مراد شاهین» رئیس موسسه فیلمسازی وزارت فرهنگ سوریه میهمان در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، یکی دیر از رخدادهای این جشنواره خواهد بود.
ـ جان جیانویتو استاد کالج امرسون آمریکا و دارنده عنوان شوالیه هنر و ادبیات وزارت فرهنگ فرانسه در سال ۲۰۰۱ میهمان جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت میشود.
ـ ابراهیم فیاض، نادر طالبزاده، لوییس کاسترو از ونزوئلا، جان جیانویتو از آمریکا و فدریکو تامس بوتو از شیلی داوران فیلمهای مستند مسابقه بینالملل پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت هستند.