سردبیر روزنامه رأی الیوم در مطلبی رئیسجمهور آمریکا را به علت باجخواهی از عراق، فردی احمق و بیشرم توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم، در مقالهای در این روزنامه با اشاره به افشای باجخواهی واشنگتن از عراق نوشت: بیتردید ساختار شخصیتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، آمیزهای از حماقت، باجخواهی و حرص و آز است، اما هیچوقت به ذهنمان هم خطور نمیکرد کار بجایی برسد که ترامپ از حیدر عبادی، نخست وزیر سابق عراق، در سفر مارس گذشته اش به واشنگتن از او خواسته باشد کشورش هزینه جنگ آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ و حضور نیروهای آمریکایی در این کشور تا سال ۲۰۱۱ را بپردازد و عجیبتر از آن، پاسخ عبادی به این درخواست است. وی گفته بود «ما همکاری نزدیکی با شرکتهای نفتی آمریکایی داریم که منافعی در عراق دارند» به عبارت دیگر ثروتهای هنگفتی که هزاران میلیارد دلار برآورد میشود برای پاسخگویی به این درخواست باجخواهانه و تحریکآمیز کفایت میکند.
او در این مقاله نوشت: انتظار داشتم آقای عبادی جواب را با درخواست دیگری بدهد و از رئیس جمهور آمریکا بخواهد مقداری از تریلیونها دلار ضرر ناشی از تحریمهای دوازده ساله آمریکا علیه عراق پس از جنگ کویت به این کشور را جبران کند، تحریمهایی که طبق گزارش نشریه «لنست» به شهادت بیش از یک میلیون کودک، تخریب بسیاری از شهرهای عراق و زیر ساختهای آن در پی بمباران هواپیماهای آمریکایی در سال ۱۹۹۱، نابودی بقایای عراق، کشته شدن یک میلیون عراقی دیگر در حمله آمریکا به عراق و اشغال این کشور در سال ۲۰۰۳، منجر شد.
سکوت عبادی در برابر این خواسته تحریکآمیز و وقیحانه رئیس جمهور آمریکا و ندادن پاسخی مناسب به وی چیز عجیبی نیست چرا که او خواستار حمایتهای ترامپ برای ادامه نخست وزیری برای دور دوم بود.
پایگاه اینترنتی آمریکایی اکسیوس که از گفتگوی مارس گذشته ترامپ و مهمانش عبادی در کاخ سفید پرده برداشت تأکید کرد هربرت مک مستر، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا، که ترامپ وی را برکنار کرد این درخواست رئیس خود را موجب بدنامی آمریکا دانست و جیمز متیس، وزیر دفاع کنونی این کشور، نیز آن را نقض قوانین بینالمللی خواند. شاید هم مخالفت مک مستر با این امر، جدایی وی از دولت را تسریع کرد و بعید نیست متیس هم به همین دلیل و به دلایل دیگر همان تاوان را بدهد.
دو سال پیش ترامپ در فعالیتهای تبلیغاتی خود برای ریاست جمهوری انتقاد کرده بود آمریکا تریلیونها دلار هزینه کرد و هزاران نفر (حدود ۴۰ هزار کشته و ۳۰ هزار نفر مجروح) کشته و مجروح شدند، اما آمریکا در ازای این هزینهها دستاوردی نداشت. وی از دولتهای پیشین انتقاد کرده بود چرا چاههای نفت عراق را برای دهها سال به تسلط خود در نیاوردهاند، از همین رو از عبادی خواست از طریق درآمدهای نفتی عراق خسارات آمریکا را جبران کند.
در ادامه این مطلب آمده است: شرکتهای آمریکایی به لطف حسین شهرستانی، وزیر نفت وقت عراق، که پل برمر -حاکم نظامی عراق- وی را به همین منظور انتخاب کرده بود، قراردادهای ۳۰ سالهای برای بهرهبرداری از نفت این کشور و حفر چاههای جدید در آن منعقد کردند، اما به نظر میرسد این پاداش گرانبها پاسخگوی حرص و طمع ترامپ نبود و شاید اگر عبادی در سمت خود باقی میماند خرد و کلان این خسارتها را جبران میکرد.
باب وودوارد نویسنده کتاب «وحشت، ترامپ در کاخ سفید» فاش کرد ترامپ از معاونان خود خواسته بود برای تأمین هزینه جنگ افغانستان، معادن فلزات گرانبها و کمیاب مثل طلا، نقره و اورانیوم را بررسی و فهرستی از آن تهیه کنند، اما با سیطره طالبان بر بیش از ۷۴ درصد از خاک افغانستان و در پی نابسامانی امنیتی این کشور این درخواست وی تقبیح شد.
در واقع این مردم عراق هستند که باید هزینه کشتار در کشورشان و ویرانی آن را طی حمله به عراق و اشغال هشت ساله آن به بهانه دروغین وجود سلاحهای کشتار جمعی در این کشور مطالبه کنند، اما متأسفانه حاکمان عراق، جرأت طرح این خواسته مشروع و نیز اخراج ۶۰۰۰ سرباز آمریکایی را ندارند که همچنان در خاک عراق حضور دارند و حق حاکمیت این کشور را نقض میکنند.
آمریکا عراق را ویران و ثروتهای آن را تاراج کرد، تمامیت ارضی و ساختار جمعیتی این کشور را از بین برد و عراق را از کشوری قدرتمند در منطقه تبدیل به کشوری گدا، بدهکار و غرق در فساد و طائفهگرایی کرد که هویت ملی ندارد، با این وجود هنوز هستند کسانی که از آمریکا دفاع کرده، حکومت را تقدیم کسانی میکنند که کشورشان را دچار این شرایط شرمآور و تحقیرآمیز کردهاند.
در انتهای این مقاله آمده است: همه ما مطمئن هستیم ملت عراق که در برابر اشغالگری آمریکا ایستادگی کرد و آن را شکست داد و اشغالگران شکستخورده آمریکایی را مجبور به خروج از عراق کرد در برابر قلدرمآبی آمریکا قیام خواهد کرد و انتقام شهدایش را خواهد گرفت و عراق را به جایگاهی که شایستگی آن را دارد یعنی پیشتازی ملتها باز خواهد گرداند و آن روز چندان دور نیست. باید منتظر بود و دید.