رئیس ایمنی- بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز، از کاهش تلفات ناشی از مرگ خاموش (استنشاق گاز منو اکسید کربن ناشی از استفاده نادرست از لوازم گازسوز) خبرداد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد رضا یوسفیپور، با بیان اینکه سرانه حوادث ناشی از مرگ خاموش در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۵ به ازای هر مشترک، ۲۳ درصد کاهش داشته است، گفت: درهمین مدت تلفات آتشسوزی و انفجار ناشی از گاز طبیعی، زیر یک درصد افزایش داشته و این درحالی است که سالانه میزان مشترکین گاز طبیعی، چهار درصد افزایش مییابد.
وی درباره عوامل مرگ خاموش افزود: ۶۰ درصد دلیل مرگ خاموش دودکش است وبا وجود این امار بالا این سوال وجود دارد که چرا دودکش در ایران مسوول واقعی ندارد؟
رئیس ایمنی- بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز، با تاکید براینکه حدود ۱۶سال است که مسئولیت کنترل ایمنی و فنی لولهکشی داخلی بر عهده شرکت ملی گاز نیست، اما این شرکت مسئولیت اجتماعی خود را حفظ کرده است، گفت: از وزارت راه و شهرسازی به دلیل استیلایی که بر سازمانهای نظارتی ساختمان همچون سازمان نظام مهندسی دارد درخواست میکنیم موضوع دودکشها را جدی بگیرد و به آن رسیدگی کند.
وی افزود: حدود ۲۶ درصد تلفات نیز ناشی از نواقص وسایل گازسوز، حدود ۱۰ درصد عدم تهویه مناسب و حدود پنج درصد نیز مربوط به استفاده نادرست از وسایل پخت و پز به عنوان وسایل گرمایشی است.
رئیس ایمنی- بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز در ادامه از فوت ۳۱۱ نفر ناشی از حوادث گاز طبیعی در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۱۰ نفر به دلیل اشتعال و انفجار فوت شدند و ۲۰۱ نفر مرگ خاموش داشتهاند. بهطور کلی فوت ناشی از آتشسوزی و انفجار در استانهای تهران و خوزستان بیشتر و مرگ خاموش در استانهای آذربایجان و تهران بیشتر بوده است.
یوسفیپور ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال قبلش، استانهای خراسان شمالی و سمنان از نظر حادثهخیزی در رده بالا قرار گرفتهاند. سال ۱۳۹۵ استان اردبیل پرحادثه بود که این استان در سال ۱۳۹۶ وضعیت بهتری پیدا کرد. اما وضعیت سمنان در این حوزه برعکس بوده است.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۳۷۴ تا انتهای سال ۱۳۹۶ حدود ۲۵۰۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور توزیع شد که موجب پیشگیری از حدود ۱۸۰۰میلیون تن آلایندگی هوا شده است حال تصور کنید اگر این میزان آلایندگی وارد هوا میشد چه اتفاقی از نظر الودگی هوا میافتاد.