مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت: اگر اصناف و تولیدکنندگان، گزارشهای مربوط به برندفروشان پوشاک قاچاق را به ما معرفی کنند، از همین فردا صبح ...
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدعبدالمجید اجتهادی، مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه مقابله فیزیکی با قاچاق به تنهایی پاسخگو نیست، گفت: ۷۴ درصد پروندههای تشکیل شده زیر ۱۰ میلیون تومان ارزش دارند و این نشان میدهد که باید با دانه درشتها برخورد کرد.
وی در پاسخ به پرسشی که با توجه به «دستورالعمل ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، کالاهای فاقد شناسه، در سطح عرضه و خرده فروشی، قاچاق به حساب آمده و باید ضبط شوند و بدین منظور اگر اصناف و تولیدکنندگان، فروشگاههای عرضهکننده پوشاک قاچاق محرز را به شما معرفی کنند، آیا شما به عنوان سازمان تعزیرات حاضر به همکاری با ما هستید یا خیر، گفت: طبق ماده ۳۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اصناف و اتحادیههای پوشاک، جزء دستگاههای کاشف نیستند، اما من در این لحظه و در این برنامه اعلام میکنم که سازمان تعزیرات، به عنوان مرجع رسیدگی کننده به قاچاق پوشاک مکلف است تا گزارش این تخلفات را از هر جایی که برای ما ارسال شود، بررسی کند.
*برخوردها رسانهای میشود وی خطاب به رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی گفت: اگر این اتحادیه، همین امشب این گزارش را در اختیار ما قرار داده و افراد متخلف را به ما معرفی کنند، از همین فردا صبح که فروشگاهها باز شوند، همکاران ما در سازمان تعزیرات آماده برخورد خواهند بود و حتی این موضوعات را هم رسانهای خواهیم کرد.
اجتهادی با اشاره به اینکه طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پوشاک جزء کالاهایی است که بیشترین میزان قاچاق را دارد، اظهار داشت: تعداد پروندههای قاچاق پوشاک تشکیل شده در سازمان تعزیرات هم این موضوع را تأیید میکند چراکه در ۸ ماهه سال ۹۷، حدود ۱۰ درصد این پروندهها مربوط به پوشاک قاچاق است.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت: متولی ثبت سفارش، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بنابر ابلاغیههایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده، متوجه شدهایم که همه کالاها از جمله پوشاک، هر زمانی که وارد منطقه آزاد و یا سرزمین اصلی شوند، نیازمند ثبتسفارش است و طبیعتاً کالای مجاز مشروط محسوب میشود؛ طبق «بند ب. ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، مجازات یک تا سه برابر ارزش کالای کشف شده است که عمدتاً همکاران ما در وضعیت اقتصادی موجود، تمام تلاش خود را کردهاند تا مجازات را به صورت قاطع اعمال کنند.
*۷۴ درصد پروندههای تشکیل شده قاچاق پوشاک، زیر ۱۰ میلیون ارزش دارند وی در پاسخ به این پرسش که سازمان تعزیرات تا کنون چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: طبق قانون، سازمان تعزیرات، مرجع رسمی رسیدگی، صدور حکم قطعی و اجرای حکم است. در ۸ ماهه سال ۹۷، از تعداد حدود ۴۴ هزار و ۱۰۸ فقره پرونده که وارد شعب سازمان تعزیرات شده، ۴ هزار و ۴۳۲ فقره مربوط به پوشاک بوده است؛ عمده این پروندهها مورد رسیدگی قرار گرفته و پروندههای مختومه نیز ۴ هزار و ۶۱۹ فقره بوده است.
مدیرکل نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان تصریح کرد: در رسیدگی به پروندههای قاچاق هیچگونه چشمپوشی نخواهیم کرد.