شورای تبیین بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی در بیانیهای اعلام کرد: امروز جنبش دانشجویی بیش از هر زمان دیگری به استکبارستیزی نیاز دارد دانشجوی امروز نباید ابزار دست احزاب و گروههای سیاسی قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی به مناسبت روز دانشجو بیانیه ای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ که برای قشر آگاه و آزاداندیش جامعه ایرانی از جمله دانشجویان سرآغازی بر دور جدیدی از دیکتاتوری به حساب میآمد، فضای دانشگاه را هر روز به سمت مبارزه با استکبار و استبداد سوق داده و موج اعتراضات و اعتصابات را در سطح دانشگاه فراگیرتر میکرد، تا آن که در ۱۶ آذر ماه همان سال و در آستانه ورود نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا به تهران گارد ستمشاهی با حمله به دانشگاه تهران و بستن راهروهای دانشکده فنی، دانشجویان را به رگبار گلوله بست که در جریان این حادثه سه تن از دانشجویان دانشکده فنی به نامهای مهدی شریعت رضوی، مصطفی بزرگنیا و احمد قندچی به شهادت رسیدند.
روز بعد از این واقعه جانسوز، نیکسون به ایران آمد و در همان دانشگاهی که هنوز به خون دانشجویان مظلوم و بیگناه رنگین بود، دکترای افتخاری دریافت کرد. صبح ورود نیکسون، یکی از روزنامهها در سرمقاله خود با عنوان «سه قطره خون» نامه سرگشادهای به نیکسون نوشت.
نویسنده ابتدا با اشاره به سنت کهن ایرانیان مبنی بر اینکه هرگاه مهمان عزیزی برایشان میرسد، متناسب با شأن و مقام او برایش گوسفند و گاوی قربانی میکنند و سپس خطاب به نیکسون گفته بود: آقای نیکسون! وجود شما آنقدر گرامی و عزیز بود که در قدوم شما سه نفر از بهترین جوانان این کشور، یعنی دانشجویان دانشگاه را قربانی کردندبدون شک، رسالت دانشجو در برهه کنونی، رصد دقیق نقشههای شوم دشمن و در رأس آن، آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی جنایتکاری است که مزورانه از کوچکترین فرصت برای نفوذ و پیاده کردن برنامههای خود در سطح دانشگاهها استفاده میکنند.
آمریکا بداند، شعار مرگ بر آمریکا که نماد استقلال طلبی و نفی سلطه و مبارزه با قدرتهای استکباری ملت ایران است، تا ابد و با مشتهای گره کرده بر زبان جوانان برومند و دانشجویان انقلابی جاری خواهد شد. دانشجویان به عنوان قشر پویا و فعال در جامعه باید با ارتقای سطح بصیرت و آگاهیهای سیاسی و روحیه جهادی و انقلابی در راستای لبیک بر منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حرکت کرده و از هرگونه پرداختن به مسائل فرعی و حاشیهای که دانشجو را از رسالت اصلی خویش بازمی دارد، اجتناب کنند.
مسئولین وزارت علوم باید توجه داشته باشند که دانشگاه محل تولید علم و ارتقای سطح دانش و معلومات دانشجویان و تحصیل علوم مختلف بوده و محل جولان گروههای سیاسی تندرو و جریانهای مخرب نظام نمیباشد. اعتماد به وعدههای پوچ و پوشالی آمریکا که با خلف وعده و نقض مکرر تعهدات خود در برجام و افزایش روز افزون تهدیدات و تحریمهای مختلف، مهر تأییدی بر خباثت و روحیهی استکباری خود زده است، نتیجهای جز تحقیر و اضمحلال ملت انقلابی ایران را درپی نخواهد داشت.
امروز جنبش دانشجویی کشور بیش از هر زمان دیگری به استقلال و استکبارستیزی نیاز دارد و، اما استقلال دانشجوی امروز نباید ابزار دست احزاب و گروههای سیاسی قرار بگیرد. چرا که دانشجو است و باید مستقلا جریان اجتماعی فراتر از گروه و حزب ایجاد نموده و آرمانهای توام با واقعنگری را تا تحقق نهایی به پیش ببرد که در غیر این صورت ابزار دست گروهها و احزاب که به دنبال کسب، حفظ و افزایش قدرت میباشند قرار خواهد گرفت و فاصله زیادی از ویژگی اصلی این جنبش یعنی استقلال پیدا خواهد کرد.
یکی دیگر از وجوه استقلال، عدم نیازمندی کشور به بیگانگان است که از سویی منجر به جلوگیری از باجخواهی و از سویی همت و تلاش بیوقفه دانشجویان در عرصه علم و دانش را میطلبد. دانشجوی زمان آگاه امروز باید بدون متاثر شدن از بوقهای تبلیغاتی بیگانگان و فضای ژورنالیستی به تحلیل عمیق موانع پیشرفت و تحقق عدالت، در راستای کشف علتهای حقیقی آن بپردازد و در پی آن کمک به حل چالشها و موانع پیش رو باید از دیگر وظایف جنبش دانشجویی امروز تلقی شود.
یکی از مسائلی که به این مهم کمک میکند مقایسه تاریخی وضع گذشته و کنونی کشور با تکیه بر ویژگی استقلالخواهی آن است. عقلانیت و نشاط، سیاسی بودن، مطالبهگری و نقد منصفانه و کارشناسانه، عدالتخواهی، فسادستیزی، ایجاد روحیه امید و مبارزه با یاس از دیگر مولفههایی است که پرچمداران جنبش دانشجویی باید به دوش بکشند تا پس از تبدیل شدن آن به گفتمان غالب نصبالعین عموم دانشجویان قرار گرفته و به تبع هدایت و پویایی مسولان از یک سو، پیشرفت عادلانه کشور را از سوی دیگر به همراه داشته باشد.
یکی از مهمترین مسائل جاری کشور که فشار فراوانی را به طبقات مستضعف جامعه تحمیل میکند بحث گرانی و فشارهای اقتصادی است؛ متأسفانه در یک سال اخیر و به بهانه خروج آمریکا از برجام، شاهد لجامگسیختگی قیمتها و درهمریختگی بازار بودهایم.
در شرایطی که کشورهای غربی تمام هم خود را برای تسلیم کردند ملت ایران بسیج نمودهاند و در صدد هستند ارادهی پولادین ملت را درهمشکسته و آنها را به زانو درآورند، کوتاهی مسئولان و پرداختن به حاشیههای بیاهمیت و منازعات شخصی، جز ریختن آب به آسیاب دشمن چه حاصلی در پی دارد؟ در حالیکه در سال جاری با بازگشت بیشتر تحریمها و فشارهای اقتصادی روبرو شدهایم، جای آن بود که مسئولان کشور با رویکردی مقاومتی، جلوی ریختوپاشها و هزینههای زائد را گرفته و با مبارزهی روزافزون با فساد اداری عبور از این گردنه دشوار را تسهیل کند، ولی متأسفانه به نظر میرسد که ارادهای جدی برای صرفهجویی و استفادهی بهینه از فرصتها و قطع دست سودجویانی که در صدد هستند با نفوذ به مراکز حساس همچون بانکها و سایر نقاط مهم تصمیمگیری، کیسهای برای خود بدوزند، وجود ندارد. چنین وضعی بیشک منجر به افزایش شکاف طبقاتی و به دنبال آن دور شدن از آرمانهای اصیل انقلاب دارد.
در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، با افتخار اعلام میکنیم که صدور انقلاب به بار نشسته و مستضعفین جهان و تودههای مردم نسبت به حیلههای استکبار و آمریکای جهانخوار آگاه شده و در جهت نفی استکبار آمریکا قدم برداشتهاند. امروز روح انقلاب اسلامی که همان نفی سلطه ابرقدرتهای استثمارگر ملتهاست در انقلابهای منطقه تبلور یافته است. جغرافیای منطقه و جهان در حال تغییر است و این عصر به گفته امام راحل (ره) نه عصر دولتها و حکومتها، بلکه عصر ملتهاست.
استکبار جهانی در تلاش است تا با ناآرامسازی منطقه و فروش سلاح به حکومتهای مرتجع عرب مسیر انقلابهای ضداستکباری منطقه را به سوی دیگری منحرف نماید؛ در این میان برخی سادهلوحان و خائنان داخلی نیز همسو با استکبار جهانی همسو با دشمنان قسم خورده انقلاب دست به تخطئه دستاوردهای محور مقاومت در منطقه میزنند.
در پایان بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی ضمن پاسداشت روز ۱۶ آذر، روز استکبار ستیزی، عهد قدیمی خود را با مقام معظم رهبری و آرمانهای انقلاب اسلامی و شهدای انقلاب تازه میکند و میافزاید دانشجویان و اساتید آگاه و بصیر با اتحاد و انسجام بیشتر و کوبندهتر از همیشه نفرت و انزجار خود را از سیاستهای دولت مردان آمریکا و رژیم منحوس و نامشروع صهیونیستی اعلام خواهند کرد؛ و اعلام میدارد: خلاف آنچه بسیاری میپندارند، آخرین مقاتله ما به مثابه سپاه عدالت نه با دموکراسی غرب که با اسلام آمریکایی است، که اسلام آمریکایی از خود آمریکا دیر پاتر است. اگر چه این یکی نیز و لو هزار ماه باشد به یک شب قدر فرو خواهد ریخت و حق پرستان و مستضعفان وراث زمین خواهند شد.