کد خبر:۷۳۰۹۱۳

سازمان ملل در گزارش قطعنامه ۲۲۳۱ خواستار تضمین اجرای برجام شد

دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارشی محرمانه که به رویت رویترز رسیده از کشور‌ها خواسته ادامه اجرای توافق هسته‌ای برجام را تضمین کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارشی محرمانه که به رویت رویترز رسیده از کشور‌ها خواسته ادامه اجرای توافق هسته‌ای برجام را تضمین کنند.

به نوشته رویترز گوترش در گزارش ۶ ماهه خود درباره اجرای تحریم‌ها علیه ایران از همه کشور‌ها خواسته «تداوم اجرای توافق هسته‌ای که برای صلح و امنیت بین‌المللی از اهمیت بنیادی برخوردار است را حفظ کند.»

گوترش در این گزارش همچنین ادعا‌هایی که رژیم سعودی منبع آن‌ها بوده را تکرار کرده و مدعی شده دو پرتاب‌کننده موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک که ائتلاف تحت رهبری سعودی آن‌ها را در یمن پیدا کرده بین سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در ایران ساخته شده‌اند.

دبیر کل سازمان ملل علی‌رغم این به طور مشخص ایران را به نقض قطعنامه شماره ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد که برای تأیید برجام صادر شده متهم نکرده است.

دیپلمات‌ها در گفتگو با رویترز عنوان کرده‌اند کشور‌های عضو سازمان ملل متحد قرار است فردا، چهارشنبه درباره گزارش دو سالانه دبیر کل این سازمان درباره اجرای قطعنامه یادشده بحث و تبادل نظر کنند.

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله می‌گویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار