به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردبیر اعتماد دیروز درباره تیتر روز دوشنبه این روزنامه از سخنان حجتالاسلام والمسلمین رئیسی و واکنشها به آن نوشت: «این حرف [جمله آقای رئیسی] مربوط به طعنههای زمان انتخابات است. در آن ایام طرفین اره میدادند و تیشه میگرفتند. تقریبا چیزی نبود که به هم بگویند و از هم نشنوند. میگذاریم به حساب اقتضائات رقابت انتخاباتی. اما آیا الآن هم رقابت انتخاباتی در جریان است؟ آیا حالا که آمریکا شمشیر تحریم را از رو بسته، عربستان و اسرائیل با تمام قوا به میدان آمدهاند، لازم است برگردیم و تمام آن گفتهها و طعنهها را رو بیاوریم و بازخوانیشان کنیم؟... آقای رئیسی کار خوبی نکردند که در این اوضاع و احوال بر آتش بیاعتمادی مردم به مسئولان نفت پاشیدند.»
جمله آقای رئیسی نفت ریختن روی آنچه آتش بیاعتمادی به مسئولان نوشتید، نیست؛ یادآور هراس افکنیها و فریبکاریهای شما به جامعه است تا مردم شما را بهتر بشناسند که با پمپاژ خبرها و شایعات ساختگی و دامن زدن به آن، با دوقطبی سازی و رقیب هراسی مردم را فریب میدادید. همین شما مدعیان اصلاحطلبی بودید که زمان انتخابات میگفتید اگر رئیسی، پیروز انتخابات شود، دلار 5 یا 7 هزار تومان میشود و در پیادهروها دیوار میکشد! اینها دروغپردازیهای شما بود. الان که طبل رسواییتان به صدا درآمده، فیلتان یاد اتحاد مقابل مثلث آمریکا و اسرائیل و عربستان کرده و به تریج قبایتان برخورده؟
در این یادداشت آمده است: «تعجب میکنم از دوستانی که ما را به تحریف متهم میکنند. چه تحریفی؟ این «الا الله» که این همه آن را تکرار میکنید چه تغییری در محتوای فرمایش ایشان ایجاد میکند؟...
جالب است؛ این فرد خودش حذف بخش دوم آن جمله را - «خدا رحم کرد من رئیسجمهور نشدم که دلار 5 هزار تومان شود» - به مثابه حذف «الا الله» از عبارت قدسی «لا اله الا الله» در نظر گرفته اما باز معتقد است که تحریفی صورت نگرفته! آقای سردبیر! تقطیع نوعی از تحریف است.
تحریف نکردیم؛ برداشتمان متفاوت بود!
اعتماد نوشت: «عین تیتر دیروز «اعتماد» را «شرق» هم در صفحه یکش آورده که عینا رونویسی میکنم: «رئیسی: خدا رحم کرد ما رئیسجمهور نشدیم» منظورم این نیست که برای خودم شریک جرم دست و پا کنم بلکه میگویم عین همین برداشتی که ما از سخنان آقای رئیسی کردیم، «شرق» هم کرد.
منتها ما این جمله را با عکس خندان ایشان درآمیختیم «شرق» آن را با تیتر «روحانی زیر تیغ رقبا»... نه تحریفی صورت گرفته و نه حرف بدی به کسی زدهایم.
خوب است که سیاستمداران به جای توبیخ دیگران قدری بیشتر حرفهای خود را مزمزه کنند و توابع و مقتضیات فرمودههایشان را بسنجند و جلوی کجتابی حرفشان را بگیرند و دیگران را –خصوصا روزنامهنگاران را- بابت برداشتهای متفاوت ملامت نکنند.»
«صبح بدون تحریم» هم که تیتر کردید، برداشتتان متفاوت بود؟ تا کی این برداشتهای متفاوت شما میخواهد مردم را فریب دهد و خسارت محض را نسخه معجزه آسا جا بزند؟ کدام کجتابی؟ جمله آقای رئیسی آنقدر واضح و ملموس است که برای خود آقای روحانی هم کاملا قابل ادراک است. حتی همپالگیهای خودتان هم به شما خرده گرفتند. آن جمله آنقدر مبرهن و گویا هست که راه برداشتاشتباه را ببندد. با این حال اگر باز برداشتاشتباه داشتید، این دقت کم به درد روزنامهنگاری نمیخورد.
زنجیرهایها؛ استاد نشستن در تاریکی و تیر انداختن به روشنایی
حمله به جریان انقلابی با استفاده از تعابیر خاصی چون «خودسر» عادت قدیمی مدعیان اصلاحات است و از این رو است که سعید حجاریان به اصطلاح تئوریسین اصلاحطلب که این روزها به شدت فعال شده است بار دیگر طی سخنانی که به تیتر روزنامه زنجیرهای آرمان بدل شده است به جریان انقلابی حمله کرده و به آن تاخت.
روزنامه آرمان به نقل از حجاریان نوشته است: فضای مجازی محل مناسبی برای روشنگری است. ولی باید دقت کرد اطلاعات صحیح و بررسی شده را در اختیار مردم گذاشت و الا فضای مجازی هم تبدیل به لجنزاری میشود و خودسرهای مجازی در تاریکی میایستند و به سمت روشنایی تیر میاندازند و با اسامی مجعول و حتی ربات به جنگاشخاص حقیقی میروند.
درباره اینکه بایستی علیه کجیها در جامعه دست به افشاگری کرد کسی شک و شبههای ندارد ولی زمانی که سعید حجاریان مدیر مسئول روزنامه «صبح امروز» در دوره اصلاحات از افشاگری با تکیه بر اطلاعات صحیح و بررسی شده سخن میگوید انسان فکر میکند که او با مخاطبان خود شوخی کرده است!
روزنامه صبح امروز به عنوان یکی از روزنامههای زنجیرهای در دوره اصلاحات حمله به نهادهای قانونی کشور از شورای نگهبان گرفته تا قوه قضائیه و صدا و سیما را با تکیه بر اطلاعات غلط و بررسی نشده را مدیریت میکرد و یکی از روزنامههای اصلی مدعی اصلاحات در این دوره به حساب میآمد.
درباره تیراندازی از تاریکی به سمت روشنایی و استفاده از اسامی مجعول نیز جریان مدعی اصلاحات سابقه روشن و قابل راستی آزمایی دارد، آقای حجاریان طبیعتا ستون « الو سلام» در روزنامه سلام به مدیریت موسوی خوئینیها را فراموش نکرده است، روزنامهای که در ستون نظرات مردم آن هر روز به نهادهای قانونی کشور به نقل از مردم حمله میشد و بعدها مشخص گردید که این ستون توسط خود موسوی خوئینیها و یا دیگر اعضای تحریریه روزنامه سلام
نوشته میشد!
فلاحتپیشه: در لیست سیاه نیستیم/ زنجیرهایها: هستیم!
روزنامه شرق دیروز در گزارشی با عنوان «مخالفت با FATF از جیب مردم»! به سخنان رئیس جمهور پرداخته و در آن نکاتی را ذکر کرده که در جواب آن باید گفت: «کار دنیا ببین که برعکس است»!
در بخشی از این گزارش آمده: «مخالفان FATF میگویند با پیوستن ایران به این کارگروه ویژه اقدام مالی استقلال کشور از میان میرود و البته نکته جالب این است که ایران و کره شمالی تنها کشورهایی هستند که در لیست سیاه پولشویی قرار دارند؛ ایران عضو معلق این لیست و کره شمالی عضو دائم.»
ماجرای «لیست سیاه» هم برای خودش حکایتی شده است. یکی از موارداشکال شورای نگهبان به لایحه CFT وجود همین عبارت بود. شورای نگهبان عنوان کرده بود که در متن حقوقی این لوایح چنین عبارتی وجود ندارد. در همین رابطه «فلاحت پیشه» رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره گفت: « ما در لیست سیاه نیستیم و اسم لیست سیاه مصطلح شده است که منظور آن همان دولتهای غیرهمکار است که ما آن را رفع کردیم و ما در لیست کشورهای دارای ریسک بالا هستیم و اینکه در آینده در این زمینه چه خواهد شد باید منتظر ماند و دید.»
کار دنیا را ببین که برعکس است!
اما نکته فکاهی این گزارش آنجاست که شرق از قول فردی که گویا اقتصاد خوانده، نوشته است: «اینکه بعضی از دوستان نگران از دست رفتن استقلال کشورند آیا ولو یک بار نسخه زبان اصلی (انگلیسی) همین کنوانسیون پالرمو یا کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را مطالعه کردهاند.»!!
در این باره کافی است در فضای مجازی جستوجویی ساده به عمل آوریم تا ببینیم منطق دو طرف در حمایت یا مخالفت با این لوایح استعماری چیست؟! منتقدان این لوایح با مصادیق و مستندات به دلایل مخالفت خود پرداختهاند اما منش و روش آن سوی ماجرا چه بوده: اتهام زنی به منتقدان و آنها را حامی پولشویی و یا حتی منفعت برنده از این فساد اقتصادی عنوان کردند.
کار به جایی رسید که حتی مقام اول دیپلماسی کشور یعنی آقای ظریف در مصاحبهای به زشتترین شکل ممکن منتقدان این لوایح را متهم کرد. پس از آن در پاسخ به نامه قوه قضائیه که گفته بود سند اظهارات خود را ارائه دهید گفت که سندی ندارد. به این عبارت این اقدام از سوی او برای تنگ کردن عرصه بر منتقدان این لوایح صورت گرفته بود.
اما در مورد ادعای خواندن متن باید گفت که نمونههایی از میان اصلاحطلبان که متنهای برجام یا لوایح چهارقلو را نخواندهاند و با این وجود به دفاع از آن پرداختند متاسفانه زیاد است. برای نمونه زیباکلام در هنگام مناظره وقتی جبرائیلی از او پرسید آیا متن انگلیسی آن را خوانده؟ او گفت خیر! همچنیناشخاص دیگری از قبیل پزشکیان یا فائزه هاشمی یا برخی نمایندگان اصلاحطلب دیگر مجلس دهم بدون خواندن متن بهگریبان دریدن برای این لوایح پرداختند. خلاصه آنکه این جماعت با این سابقه به رقیب توصیه میکند که بخواند؛ به قول معروف: «کار دنیا را ببین که برعکس است»!
نفع مردم یا هضم ایران در نظم غربی؟!
روزنامه ایران ارگان دولت روز گذشته در مطلبی به قلم مهدی پازوکی فعال اصلاحطلب نوشت: «اگر ما بخواهیم با جامعه جهانی روابط تجاری برقرار کنیم ولو اینکه طرف تجاری ما همسایگان وفادارمان باشند، نیاز داریم که مقررات بینالمللی از جمله FATF را پاس بداریم. در این میان توصیه رؤسای بانکهای کشورهایی مانند روسیه، چین، عراق و ترکیه به جمهوری اسلامی ایران هم در همین مسیر است. آنها تأکید دارند که اگر ایران این مقررات را نپذیرد و در لیست کشورهای همکار با FATF قرار نگیرد امکان تداوم مراودات تجاری ما وجود ندارد. حتی بازرگانان کشوری مانند افغانستان که در همسایگی کشور ما قرار دارد اعلام کردند که اگر ایران مقررات مربوط به پولشویی را نپذیرد تنها از طریق چمدانی و نقدی قادر به انجام معامله خواهیم بود. آیا در شرایط فعلی میشود به صورت چمدانی پول جابهجا کرد؟ بنابراین برای مبادله تجاری با جهان خارج بهخصوص کشورهای منطقه نیاز داریم مقررات بینالمللی از جمله FATF را مدنظر
قرار دهیم.»
چنین ادعایی در حالی مطرح میشود که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه علنی مجلس که مربوط به بررسی پیوستن به کنوانسیون CFT بود،به صراحت گفت که نه بنده و نه آقای رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه حمایت مالی از تروریسم مشکلاتمان حل خواهد شد.
از سوی دیگر ظاهرا توهین به شعور مردم به یک کار ویژه در طیف اصلاحطلب تبدیل شده است. برجامی که آن را فتحالفتوح میخواندند و مدعی بودند که به واسطه آن تمامی تحریمهای بانکی و مالی یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق! و امضای وزیر خارجه آمریکا تضمینش است! و با اطمینان میگفتند که از آمریکا نامه آرامش بخش میگیریم! فرجامش تجربه دلار 19 هزار تومانی، کاهش 80 درصدی ارزش پولی ملی و تورم چند صددرصدی کالا شد. FATF که با هدف هوشمندسازی تحریمهای ضدایرانی آمریکا و اجرای تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا علیه نهادهای علمی و همچنین نهادهای نظامی ایران طراحی شده است چه نفعی میتواند برای مردم ایران داشته باشد؟
این در حالی است که ایران از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ در لیست سیاه FATF بوده است و از سال ۱۳۹۵ از این لیست تعلیق شده است. سؤال مهمی که مدعیان «قطع کامل همکاری» باید به آن پاسخ دهند این است که در این ۷ سالی که ایران در لیست سیاه FATF قرار داشت، همکاریهای مالی ایران با کشورهای دیگر کاملاً قطع بود؟ تبادلات وسیع مالی ایران با کشورهای مختلف از جمله روسیه و چین در این دوران، نشان میدهد که وجود ایران در لیست سیاه FATF، منجر به قطع همکاریهای مالی و بانکی با کشورهای دیگر نشده است.
تکرار دروغ بزرگ بورسیهها علیرغم روشن شدن اصل ماجرا!
روزنامه همشهری در گزارشی به اظهارات «سعید حجاریان» در دانشگاه تربیت مدرس پرداخت و به نقل از وی نوشت:«فکر میکنند یکبار در ایران انقلاب فرهنگی شده، در حالی که در دولت معجزه هم انقلاب فرهنگی شد. هم اخراج دانشجو و استادان بود و هم ماجرای بورسیهها پیش آمد».
ادعای حجاریان درخصوص بورسیهها در حالی است که دیوان محاسبات کشور در روزهای گذشته حکم نهایی خود را درباره پرونده دانشجویان بورسیه صادر کرد که بر این اساس تخلفی متوجه شورای مرکزی بورس دولت دهم نیست و این شورا در حدود وظایف و اختیارات قانونی عمل کرده است.
بر این اساس مسئولین فعلی وزارت علوم موظف هستند اگر بورسیه دانشجویی لغو شده است هزینههای آن را از محل تضامین و تعهدات اخذ و مراتب را به دادسرای دیوان محاسبات کشور اعلام کنند.
تکرار دروغ بزرگ بورسیهها علیرغم روشن شدن اصل ماجرا، مصداقی دیگر از توهین مدعیان اصلاحات به شعور
مردم است.