آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۰۹۹۸
در تریبون‌آزاد دانشگاه فردوسی مطرح شد

بسیاری از استادان حق‌التدریس فردوسی از دانشگاه طلبکارند/ رئیس دانشگاه برای درک دانشجویان یک هفته در خوابگاه زندگی کند!

تریبون آزاد «اگر من رئیس دانشگاه بودم» به مناسبت روز دانشجو، به همت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی با حضور ریاست دانشگاه فردوسی برگزار شد.
امید ملائی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، تریبون آزاد «اگر من رئیس دانشگاه بودم»، به مناسبت روز دانشجو و به همت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی با حضور ریاست دانشگاه فردوسی برگزار شد.
 
در این تریبون آزاد، محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: رئیس دانشگاه مجری برنامه‌های هیات امنای دانشگاه است و اثرگذاری اجتماعی دانشگاه، بین المللی سازی دانشگاه و بهبود رتبه دانشگاه از جمله این رویکرد‌ها می‌باشد.
 
کافی درآمد حاصل از تحصیل دانشجویان خارجی را به مراتب بیشتر از تحصیل دانشجویان ایرانی دانست و اظهار کرد: اگر دانشگاهی بخواهد مختص مردم خودش باشد، نمی‌تواند پویا شده و در تراز جهانی عمل کند؛ لذا جذب دانشجوی خارجی از اولویت این دانشگاه است.
 
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، این دانشگاه را دارای رتبه نخست کشور در حوزه دانشجویان خارجی عنوان کرد و گفت: خدمات دهی به دانشجویان خارجی نباید موجب فشار بر دانشجویان داخلی شود.
 
در این جلسه یکی از دانشجویان از کافی خواست برای درک بهتر مشکلات خوابگاه‌ها یک هفته در خوابگاه دانشگاه زندگی کند که وی با اعلام اشراف خود بر مشکلات این بخش و تجربه زندگی خوابگاهی گفت: در خصوص افزایش قیمت‌ها و تخلفات فروشگاه‌های پردیس دانشگاه فردوسی باید ۷۰ ناظر شورای صنفی دانشجویی به ما گزارش دهند که تاکنون گزارشی وصول نشده است، اسکان تعدادی از دانشجویان تازه وارد در نمازخانه نیز به دلیل پیش بینی نکردن رشد جمعیت دانشجویان ورودی بوده است که مشکل در حال رفع شدن است.
 
حسینی، دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی از تمدید قرارداد ۹ ساله یک شرکت در دانشگاه فردوسی خبر داد و گفت: در حالی که این شرکت در ارزیابی انجمن صنفی نمره کمتر از نصف گرفته است، اما بازهم شاهد فعالیت آن هستیم، چرا نظر خدمات گیرندگان اصلی این قبیل مجموعه‌ها در رابطه با امضای قرارداد همکاریشان با دانشگاه در نظر گرفته نمی‌شود؟
 
یکی دیگر از دانشجویان هم از مطالبات جاری جامعه کارگری در جامعه سخن گفت و خواستار اظهارنظر و موضع رئیس دانشگاه در این خصوص شد که کافی در پاسخ اظهار داشت: این دغدغه ارزشمند است، یعنی دانشجو به جز مشکلات خود به فکر مسائل و مشکلات جامعه نیز هست، اما آنچه به مسئولیت ما درخصوص کارگران بازمی گردد، این است که اجازه نداده ایم ۵۰۰ کارگر شاغل در مجموعه دانشگاه فردوسی مشهد دچار مشکل شوند.
 
وی با بیان اینکه یک درصد بودجه دانشگاه فردوسی معادل ۲۵ میلیارد ریال است، افزود: در حالی که باید بر اساس تقویم سالانه ۷۵ درصد بودجه سالانه دانشگاه را دریافت می‌کردیم، اما تا کنون ۴۰ درصد بودجه را گرفته ایم و بسیاری از استادان حق التدریس دانشگاه بابت حقوق از دانشگاه طلبکارند، اما حقوق کارگران شاغل در این مجموعه را پرداخت کرده ایم.
 
کافی همچنین به افزایش شمار دانشجویان این دانشگاه بر خلاف برنامه ریزی‌ها و پیش بینی‌های سالانه اشاره کرد و گفت: ظرفیت فعلی دانشکده مهندسی این دانشگاه پنج هزار نفر است، اما بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ دانشجو در این دانشکده مشغول تحصیل هستند که با کمبود کلاس درس مواجه شده ایم لذا ناچاریم کلاس‌های درس را تا بعد از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه نیز تشکیل دهیم.  
 
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان کرد: سازمان سنجش بیش از ظرفیت اعلامی دانشجو به این دانشگاه دانشجو معرفی می‌کند و پس از معرفی دانشجویان که بر اساس سیاست‌های بالادستی کشور صورت می‌گیرد ما نیز ناجار به پذیرش آن‌ها هستیم.
 
وی در پاسخ به طرح مشکلی که دانشحویان از آن به «استاد محوری» در دانشگاه فردوسی یاد می‌کردند، گفت: رفتار استاد با دانشجویان، نحوه تحصیل و دیگر مسائل در خصوص استادان ارزیابی می‌شود، اما قرارداد استادان در دانشگاه متفاوت است و تاکنون چندین استاد پیمانی که دارای رکود علمی بوده یا در ارزشیابی‌هایی که توسط دانشجویان انجام می‌شود، نمرات خوبی نگرفته اند قطع پیمان شده اند.
 
کافی با بیان اینکه استادان باید پیش از آغاز نیمسال تحصیلی شرح درس مورد نظر را اعلام کند که البته ۵۰ درصد اینگونه عمل کرده‌اند، گفت: قبول دارم استادانی در دانشگاه فردوسی تدریس می‌کنند که در تراز این دانشگاه قرار ندارند و به آنان تذکر داده ایم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار