صبح امروز مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در نمایشگاه هفته پژوهش فعالیت کردند با حضور مسئولین دانشگاه ععلوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، صبح امروز مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در نمایشگاه هفته پژوهش فعالیت کردند برگزار شد.
در این همایش محمدرضا دارابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هفته پژوهش و جمع شدن کنار هم ارزش نهادن به کسانی است که در این عرصه کار میکنند و تلاش میکنند.
دارابی افزود: لازمه پیشرفت علم، همین فعالیتهای پژوهشی است؛ علم پزشکى علمی است که سنگ بناى آن تجربه و پژوهش است اگر پژوهش و حضور در این عرصه نبود، قطعا علم پزشکى به این درجه از پیشرفت نمیرسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: اگر قرار است شاهد پیشرفت بیشتری در عرصه علم و پژوهش باشیم باید دانشجویان و اساتید را پشتیبانی کنیم و کمک کنیم.
وی اظهار کرد: در فضای پزشکی موضوعی که اساتید را از پژوهش دور میکند، گرفتاری کاری برخی از اساتید است و این مسئله باعث میشود که اساتید زیاد رغبتی به پژوهش نداشته باشند.
داربی افزود: ما در مجموعه دانشگاه علوم پزشکئ باید در بحث پژوهش وقت بگذاریم و تلاش کنیم، قطعا هرچه میزان مشارکت اساتید و دانشجویان در بحث پژوهش بیشتر شود انگیزه مسئولین براى پیگیری این موضوع بیشتر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در مسئله پژوهش پزشکی روی بدن انسان باید اخلاق پژوهشى رعایت شود.
وی به وضعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و گفت: حدود ٧ نفر از اساتید برتر دانشگاه علوم پزشکى مشهد جزو ١درصد دانشمندان جهان هستند، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته مشهد در رتبه بندى تایمز بین رتبهی ٦٠١تا٨٠٠ قرار گرفت و در کنار دانشگاه تهران بود.
منابع مالی در حوزه پژوهش علیرقم قولهای که داده میشود کم است
در ادامه این همایش محسن تفقدی، معاون پژوهشی علوم پزشکى مشهد گفت: در ٦ماه اول سال ٢٠١٨ در حوزه پژوهشى جمهوری اسلامی ایران به جایگاه ١٥جهان رسیده است، و ایران در جمع کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی در حوزه تولید علم در رتبه نخست قرار دارد.
تفقدی با بیان اینکه وزارت بهداشت با تعداد دانشگاهها و پژوهشگران کمتر نسبت به دانشگاههای وزارت علوم رشد بیشتری داشته است خاطر نشان کرد: این موضوع به دلیل کیفیت تولید مقالات و توجه به موضوع جذب دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به منظور توسعه بیش از پیش دانشگاه در حوزه پژوهش دانشگاه برنامههای مدونی را تدوین کرده است خاطر نشان کرد: تلاش برای گسترش دامنه و نفوذ پژوهش از جمله این برنامه هاست و برای دستیابی به آن باید چتر پژوهش در تمامی حوزههای دانشگاه باز شود و تمامی اعضای هیات علمی وارد حوزه پژوهش شوند.
وی، راه اندازی نخستین مرکز استخوان و پژوهش کشور به منظور توسعه طرحهای پژوهشی و فناوری، برنامه ریزی برای تکمیل بیو بانک دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گسترش مراکز تحقیقات بالینی، دومین پژوهشکده علوم پایه در شورای گسترش، تکمیل مطالعات کهورت، اولین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سوء مصرف مواد مخدر و اجرای پروژههای ملی در این زمینه، گسترش رجیستری ها، را از جمله اقدامات انجام شده در راستای توسعه پژوهش برشمرد.
تفقدی با اشاره به اجرای طرح کهورت پایش سلامت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در کنار این طرح ۱۰ طرح جانبی با مشارکت و همکاری اعضای هیات علمی در حال انجام است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تا کنون سه هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد وارد این طرح شده اند و باید این تعداد به ۱۰ هزار نفر برسند اظهار کرد: برنامه کهورت با موضوعات مختلف در سطح کشور با نام کهورت پرشین در حال اجراست و از حدود ۱۴۵ هزار نفری که در کهورت پرشین وارد شده اند تنها ۳۰ درصد توده بدنی مناسب دارند، حدود ۴۰ درصد اضافه وزن و حدود ۳۰ درصد چاقی دارند.
وی با بیان اینکه بر اساس نتایج به دست آمده، ۴۶ درصد آقایان و ۵۴ درصد خانمها فشار خون بالاتر از حد استاندارد دارند خاطر نشان کرد: در زمینه عادتهای فردی نیز ۲۱ درصد افراد بررسی شده استعمال سیگار دارند، ۱۰ تا ۱۱ درصد قلیان مصرف میکنند، ۱۱ درصد الکل مصرف میکنند و نزدیک ۱۵ درصد مواد مخدر مصرف میکنند.
تفقدی در پایان بیان کرد: منابع در حوزه پژوهش علی رقم قولهای که داده میشود کم است، حدود ٠/٥درصد تولید ناخالص ملی در حوزه پژوهش وارد شده است و این منابع کم، مدیریت قوی میخواهد.
گفتنی است، در پایان این برنامه از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تقدیر شد، این برنامه در تالار دانشجو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.