به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی در هشتمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری اظهار کرد: هفته پایانی آذر در سطح دانشگاه و دستگاههای اجرایی از جمله بانک مرکزی بهانهای برای پژوهش و تجلیل ازپژوهشگران نامگذاری شده و فرصتی است که به اهمیت پژوهش در نظام پولی و بانکی پرداخته شود.
وی افزود: طرح منابع در این حوزه نه تنها هزینه تشریفاتی نیست بلکه سرمایهگذاری پر سود تلقی میشود به طوری که مقام معظم رهبری در این باره میگویند اگر پژوهش نباشد؛ نتایج آن همانند یک جا ایستادن و در جا زدن به اطراف است.
کمیجانی با اشاره به اینکه در اغلب کشورهای توسعه یافته در دانشگاهها در کنار آموزش به پژوهش در صنعت توجه می شود، بیان کرد: آمیختن نیازهای واقعی صنعت با آموزههای علمی و آموزشی، شاخصهای بزرگی را در پیشرفت اهداف کلان اقتصادی، افزایش قدرت خرید، بهبود رفاه عمومی و جایگاه ثروت کشورها ایجاد می کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه توسعه و پژوهش نسبت به GDP بسته به توسعه یافتگی کشورها بین 3 تا 5 درصد در نوسان است، افزود: در دهههای اخیر رجوع به این منبع و نگاهی به فرایند تولید در مییابیم که این امر در بهبود عوامل بهروری تولید و رشد اقتصادی کشورها تاثیر بسزایی دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در دهههای گذشته موضوع رشد نقدینگی بدون قید و شرط بر تورم تاثیرگذار بوده است، افزود: با وجود آنکه در دولت یازدهم انقباض نسبی در سیاست پولی و مالی صورت گرفت اما کماکان به دلیل ساختار انبساطی، رشد نقدینگی در دهههای اخیر از انضباط لازم برخوردار نبود.
قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: با توجه به آنکه در دهههای گذشته رشد نقدینگی از انضباط لازم برخوردار بود از اینرو در اواخر سال گذشته ، ابتدا و ماههای نخست سال با مشکلات نوسانات نرخ ارز روبرو بودیم.
وی با اشاره به اینکه بازگشت تحریمها بر نرخ ارز تاثیر بسزایی داشت، افزود: خوشبختانه با فایق آمدن سیاستگذاریها و جهتگیریهای بانک مرکزی بهمراه حمایت دولت و مجلس توانستیم بر این تلاطمها فایق آییم به طوری که هم اکنون شاهد تغییر مسیر ریال در برابر دلار و یورو هستیم، در کنار این جریان انتظار داریم به ثبات بازار ارز توجه شود.