به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مراسم رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: خدا را سپاس می گویم که کارهای مهمی در کشور در حال انجام است، وقتی پروژه های نفت به دانشگاه ها اعلام شد که گلوگاه های مهم صنعت نفت است و احتمال دارد دوباره این صنعت مورد تحریم آمریکا قرار بگیرد دوستان در جهاد دانشگاهی دست به کار شدند و به فضل الهی نتیجه داد.
وی افزود: محققانجهاد دانشگاهی در همه زمینه ها به خصوص صنایع دریا فعالیت خوبی دارند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه آنچه مهم و مورد توافق همه است اینکه دانش پایه اصلی اقتدار هر کشوری است و برای کشوور ما هم با سابقه تمدنی که در تولید علم همواره به این موضوع اهمیت داده دانش بسیار مهم است، گفت: توسعه پایدار و همه جانبه مسیر توسعه علمی است و هیچ مسیری سریع تر از علم نمی تواند ما را به توسعه پایدار برساند لذا باید ملزومات ان را از نظر تئوری و عملی فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جهت گیری اصلی در این زمینه از صدر نظام باید شکل بگیرد که به فضل الهی شکل گرفته و در تمام دستگاه ها حتی بدنه شرکت ها چه خصوصی چه دولتی انجام شده است
جهانگیری با بیان اینکه باید تلاش کنیم که مبانی این توسعه را به طور کامل داشته باشیم، گفت: شاید یکی از ضرورت هایش دانش یکپارچه تولید و فناوری باشد. نقش فناوری ها در دهه های اخیر به این دلیل که همه بشریت به سمت توسعه علم جدی رفته، بسیار زیاد است و مهم ترین دستاوردهایش همین فناوری های جدیدی است که به سرعت در دنیا شکل گرفته و نقش محوری در توسعه دارد و یک تحول اساسی در روند توسعه ایجاد کردند و جای خیلی از سرمایه ها در توسعه تغییر کرده است.
به گفته وی، زمانی منابع طبیعی مهم ترین عامل پیشرفت بود اما امروز منابع انسانی با کیفیت و متخصص سبب پیشرفت کشورها می شود. دانش نیروهای متخصص نقش مهم تری از ابزارهای پیچیده صنعتی دارد. مدیریت دانش بر بقیه مدیریت ها غلبه یافته و این مجموعه میتواند مسیر توسعه هر کشور را فراهم کند. ما چه در شرایط عادی چه در شرایط سخت و دشوار که شرایط امروز کشور است باید از طریق علم پیشرفت کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه نهادهایی که نقششان فرصت سازی و ایجاد ظرفیت بوده در دوران سخت بیشتر میتوانند نقش افرین باشند و جهاد دانشگاهی یکی از این نهادهاست، گفت: نیروهای جوانی که در جهاد ورود یافتند چه در دوره جنگ، چه سازندگی و چه بعدها نقش اساسی قائل بودند که مسائلی که دیگران میگویند نمی شود و نمیتوانیم اینها می گویند می شود و میتوانیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: دوران جنگ یکی از دوران شکوفایی استعدادهای این کشور است، دوران سختی بود، شهید دادیم، تهاجم به کشور شد، ولی در همان دوران هم کارهایی انجام شد که جزء دوران استثنایی این کشور است. در هربخشی نیروهای تحصیلکرده باانگیزه موانع را برطرف کردند و جهاد دانشگاهی در این بخش ها می درخشد.
به گفته جهانگیری، اکنون هم در چنین دوره ای هستیم، بخش های اقتصادی مهم مورد تهاجم دشمن است ما نمیتوانیم راحتبه مردم بگوییم وارد جنگ شدیم، بمب باران نیست ولی امریکایی ها اسم همین جنگ را همجنگ اقتصادی علیه ایران گذاشتند و مراکز حساس اقتصادی ایران را که میتواند برای مردم رفاه ایجاد کند هدف گیری کردند تا مردم با تنگنا رو به رو شوند.
وی افزود: بخش نفت و گاز به عنوان منبع اصلی درامدی کشور مورد تهاجم است، مشخص است که بسیاری از نیازها از این طریق انجام نمی شود و حتما به مردم فشار وارد می شود. باری بر دوش بخش نفت و گاز است و کار نیروهای دانشگاهی ما این است که نیازها را با کمکصنعت نفت برطرف کنند.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: وقتی اجازه واردات قطعات خودرو به ایران ممنوع میشود مشخص است که ممکن است صدها هزار نیروی انسانی کارشان را از دست بدهند. بر صنعت فولاد هم که تمام مسائلش در کشور قابل حل است، دست گذاشته اند، به طور کل روی صنایع حساس ما دست گذاشته اند ولی توانمندی که در ایران شکل گرفته بسیار بزرگ است و اینگونه نیست که نتوانیم مسائل خودمانرا حل کنیم.
وی با بیان اینکه امریکایی ها سخت ترین تحریم هایی که می شود علیه یک کشور وضع کنند را علیه ما وضع کردند، گفت: ما امروز کشوری هستیم که متخصصانمان قادرند کشور را از پیچ های سخت عبور دهند. با اطمینان می گویم صنعت فولاد و پتروشیمی کشور هیچ مشکلی برای تولید نخواهند داشت.
جهانگیری ادامه داد: اگر خودروسازان به سرعت در نمایشگاه هایی با دانشگاهیان درباره قطعات وارداتی صحبت کنند این ظرفیت علمی و فنی کشور در مقطع کوتاهی آن را تامین میکند، اینکه میگوییم شرایط سخت را به فرصت تبدیل می کنیم همین هاست که میتوانیم توسعه کشور را سرعت دهیم. جنگ ویرانی زیاد داشت ولی فرصت هایی هم برای ما ایجاد شد. این شرایط سخت حتما میتواند ما را به این مسیر برساند.
وی با بیان اینکه صنعت نفت یک صنعت صد ساله است و هنوز کار تحقیقاتی مهم دارد، گفت: در بخش نفت و گاز به عنوان مهم ترین صنعت کشور متمرکز شدند، در بخش دانش بنیان باید به صورت جدی تر در بازار داخل و خارج فرصت ایجاد کنیم.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: اولین ضربه روانی به نرخ ارز میخورد، تغییرات نرخ ارز را هیچ کس نمیپسندد و برای هیچ اقتصادی مفید نیست و دولت تلاش کرده تغییراتی که در ماههای اولیه خروج امریکا از برجام اتفاق افتاد را به ثبات برسانیم که امروز بهتر شده است. البته این یک مساله اتفاقی بود که واردات را با مشکل مواجه کرد و ما به جهت سیاستگذاری باید بازار تولیدات داخل را مطمئن کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه محققان را باید در دستور کار قرار دهیم، گفت: مقام معظم رهبری دستور دادند که بودجه ۹۸ باید برای بخش های مختلف مشخص شود که شرایط کشور عادی نیست و از بودجه باید برای توسعه کشور استفاده شود به همین دلیل در اعلام لایحه بودجه تاخیر داشتیم. در لایحه بودجه بحث میکنیم که چه اصلاح ساختاری باید انجام شود، اصلاح ساختار اقتصادی به خصوص در بخش بودجه بسیار مشکل است.
جهانگیری با بیان اینکه بودجه دولت به یک گوشت قربانی تبدیل شده است، گفت: هر کس قصد کرده که کاری انجام دهد، به رئیس جمهور یا رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته که بودجه بدهند و حالا این بودجهها پس از سالها به یکی از بندهای بودجه تبدیل شده، در حالی که اینها قرار نبوده از دولت بودجه بگیرند. البته کارها، کارهای خوبی بوده ولی قرار نبوده که مثلا اگر کسی اراده کرده دانشگاهی بسازد، هر چند دانشگاه خوبی باشد بودجه از دولت دریافت شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از شوراها و دبیرخانهها ایجاد شد که قرار نبوده به آنها بودجه کلانی تعلق گیرد، ولی حالا برخی از آنها بودجه ۵۰ میلیارد تومانی دارند و باید اینها را حذف کرد، البته الان هم اگر حذف کنیم سر و صداها بلند میشود و به دولت میگویند کوتاه بیا.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دهها دستگاه موازی تشکیل شده که کشور تحمل این همه دستگاه موازی را ندارد، حالا که بودجه نفت کم شده، بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه داریم، ولی باید بتوانیم از این بودجه در راستای توسعه کشور استفاده کنیم.