کد خبر:۷۳۲۴۶۳
شافعی:

بیش از کمبود آب، نگران مدیریت بهره وری آن باشیم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بیش از آنکه نگران کمبود آب باشیم باید نگران چگونگی مدیریت و بهره وری آب باشیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی در دومین کنفرانس دوسالانه اقتصاد آب افزود: باید با توجه به ساز و کار‌های جدید و نوین آبیاری بخش کشاورزی و اقتصاد آب را توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه کار آموزش در حوزه آب کشاورزی کار بسیار سختی است گفت: در این باره مقاومت‌ها برای تغییر بسیار زیاد است که سعی می‌کنیم با برگزاری جلسات تخصصی و همایش‌هایی از این دست و ارائه راه حل‌ها برای آینده آب کشور با مشارکت بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد آب، آینده این حوزه را مدیریت کنیم.

شافعی گفت: اتاق بر این عقیده است که درباره مجموعه فعالیت‌های مربوط به کشاورزی ایران در طول زمان‌های گذشته کار‌های کمی صورت گرفته که این عدم فعالیت‌ها باید به ویژه در بخش خصوصی جبران شود.

وی افزود: کشور ما در منطقه‌ای قرار گرفته که متاسفانه در طول تاریخ و به طور فزاینده تا امروز با مسئله کم آبی و خشکسالی روبرو بوده است، اما با وجود محدودیت‌های فراوان درباره آب در طول تاریخ ایرانیان نشان دادند که علیرغم همه این محدودیت‌ها از ابتکار کافی و غلبه بر این محدودیت‌ها برخوردار بوده‌اند.

شافعی گفت: کار‌هایی که در گذشته ایرانیان انجام داده‌اند همواره مورد تحسین مورخان و متخصصان بوده است.

شافعی گفت: در سیر تحولاتی که در کشور ما درباره آب اتفاق افتاده از جمله مداخلاتی درباره مسئله آب به وجود آمده که علت آن افزایش جمعیت و به وجود آمدن ساز و کار جدید برای مدیریت آب بود ضمن اینکه تسلط دولت بر مسئله مدیریت آب افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در مساله احداث سد در کشور مطالعات کافی در این باره صورت نگرفت و از این بابت نه‌تن‌ها بهره‌ای نبردیم بلکه در مواقعی مشکلاتی هم برای کشور ایجاد کرد که هنوز هم دست به گریبان مشکلات هستیم استفاده از آب‌های زیرزمینی توسعه و گسترش فراوانی یافت و در یک مقطعی متاسفانه کار خطرناک در کشور داشت انجام می‌شد ان هم پروانه دار کردن تمام آب چاه‌های غیرمجاز بود که همکاران من در اتاق کار‌های فراوان انجام دادند که تأثیرگذار بود و خوشبختانه جلوی این حرکت گرفته شده است.

شافعی گفت: در نهایت به وضع امروز رسیدیم که وضعیت خوبی نیست موضوع آب امروز مورد قبول همه قرار گرفته اینکه در آینده از نان واجب‌تر خواهد بود و اگر یک فکر اساسی قبل از وقوع فاجعه نشود ممکن است با مخاطرات و مشکلات فراوانی روبرو باشیم.

وی گفت: امیدواریم در این زمینه حرکاتی با همکاری وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی انجام دهیم تا قبل از اینکه فاجعه‌ای به وجود آید فکر اساسی کنیم.

شافعی گفت: اتاق بازرگانی بعد از تصویب قانون کسب و کار در این باره وظایفی پیدا کرد از این رو به دنبال این هستیم این وظایف را انجام دهیم و بتوانیم گذشته‌ها را نیز جبران کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار