به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و اطلاعات در نهمین سمپوزیوم بینالمللی مخابرات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعاتاظهار داشت: در حال حاضر فناوریهای متعددی در کشور وجود دارد که به همت متخصصان داخلی و با استفاده از آخرین سطح فناوری در دنیا تولید شده و برای مثال ماشین ترجمه ایرانی ترجمان یکی از ماشینهای ترجمه توانمند در دنیا است که اخیرا در توافقی با سایر کشورها از جمله ژاپن و روسیه این دو زبان را نیز پشتیبانی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه زمان بسیار کوتاهی برای مواجه با انقلاب صنعتی چهارم داریم و باید در این فرصت کوتاه از حداکثر توانمندی داخلی و همافزایی در کشور استفاده کنیم، گفت: تغییرات از ابتدای دولت دوازدهم در این حوزه آغاز شد و همچنان نیز با سرعت در حال پیشروی است و به زودی نیز تغییرات شگرفی را رقم خواهد زد؛ همچنان که به مدت 12 سال جلوی توسعه نسل سوم و چهارم در کشور گرفته شد اما سپس با آزاد شدن این فناوری شاهد نرخ سریع تغییرات بودیم و اگر برای دیگر موارد اینچنینی نیز زمینهسازی نکنیم نمیتوانیم اقتصاد پویا و سهمگیری مناسب از بازار صنعت را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نسل پنجم ارتباطات یکی از مباحث داغ این روزها است گفت: فقط تحقیق در این باره کافی نیست بلکه کاربردها اهمیت ویژه دارند برای مثال یکی از کاربردهای نسل پنجم کاهش تاخیر در شبکه از 20 به یک میلی ثانیه است که این امر میتواند زمینهساز فعالیت ماشینهای هوشمند متعدد شود اما آیا برای استفاده از ابزارهای هوشمند توانایی وجود دارد؟ آیا برای مثال برای هوشمند کردن شهر المانهای شهر هوشمند را داریم.
و ی ادامه داد: بنابراین یکی از چالشهای مهم این روزهای بسیاری از کشورها آماده شدن برای انقلاب صنعتی چهارم است.
جهرمی ادامه داد: رشد حوزه ICT دارای آثار متعدد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و اگر توسعه همهجانبه و همزمان نباشد مشکلات متعددی در دیگر حوزهها ایجاد خواهد شد؛ بنابراین باید همزمان و متناسب با رشد حوزه ICT مولفههای دیگر نیز رشد کنند که در غیر این صورت درنتیجه عدم همکاری دیگر بخشها شاهد کاریکاتور توسعه خواهیم بود. چیزی که امروز نیز کم و بیش با آن مواجهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: آماده شدن برای انقلاب صنعتی چهارم فراتر از حوزه ICT است و برای مثال بخش ارتباطات وظیفهای در حوزه فرهنگی، صیانت از کودک و فضای مجازی، سواد رسانهای و رسانههای نوین ندارد اما کسانی که مسئولیت دارند وظیفهشان را انجام ندادند و درنتیجه ناگزیر به ورود به این حوزهها شدهایم؛ اتفاقا این افراد زبان انتقادشان باز است هرچند که یک نفر کار کند و همه طلب کنند کار سختی نیست.
جهرمی با تاکید دوباره بر اینکه تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم یک انقلاب بزرگ است، گفت: یکی از اهداف مهم در تحقق تحول دیجیتال این است که چطور دیگران را همراه کنیم.
وی ادامه داد: در اتحادیه جهانی مخابرات چالشهایی وجود دارد و یکی از این چالشها این است که برخی به دنبال مقرراتگذاری صرف در حوزه ارتباطات هستند و تلاش دارند به مقرراتگذاری در حوزه اینترنت وارد نشوند و معتقدند مقررات گذاری در حوزه اینترنت آی کن که تحت سلطه آمریکا است انجام دهند. این امر به معنای پیش بردن یکجانبهگرایی در توسعه ICT است و اگر در برابر آن سکوت کنیم 10 سال دیگر به شدت دچار یکجانبهگرایی برخی کشورهای غربی در حوزه ICT و اینترنت خواهیم بود البته این موضوع امروز نیز مورد تاکید برخی کشورهای غربی است و شاهدیم که روسای جمهور برخی از این کشورها به دنبال یافتن راهی برای پایان یکجانبهگرایی در حوزه اینترنت هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در این باره پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال گذشته دورههایی را آغاز کرده که تحولات دیجیتال را به زبان ساده و قابل فهم برای مجموعهها تبدیل کردهاند و برای سازمانها گزارشهای اختصاصی شده تولید کردند اما نتایج این گزارشها به دت نگران کننده بوده است زیرا طبق گزارشی که از رئیس پژوهشگاه دریافت کردم 95 درصد سازمان ها به هیچ وجه آمادگی ورود به این عرصه را ندارند.
جهرمی همچنین با بیان اینکه انقلاب اسلامی باید در عرصههای مختلف برای خود ایده داشته باشد، گفت: باید در حوزه اقتصاد نیز ایده مخصوص داشته باشیم. سبکهای متعددی از اقتصاد در جهان وجود دارد که برای مثال اقتصاد سرمایهداری، اقتصادی لیبرالیستی و اقتصاد کمونیستی را در دنیا شاهد هستیم اما مفهوم اقتصاد در ایران با اقتصاد مقاومتی تبیین میشود.
وی توضیح داد: اقتصاد مقاومتی یک پروژه نیست بلکه سبک اقتصاد انقلاب اسلامی است، برخی به اشتباه اقتصاد مقاومتی را تعبیر پروژه میکنند که برای مثال در یکی از جلسات شنیدم که گفته شد یکی از پروژههای اقتصاد مقاومتیشان وصول مطالبات است و ساعتها بابت برداشتمان از این موضوع تاسف خوردم.
وی ادامه داد: همینطور که اقتصاد مقاومتی یک پروژه نیست شبکه ملی اطلاعات نیز یک پروژه نیست و هیچگاه متوقف نمیشود همچنین تحول دیجیتال نیز یک پروژه نیست و فرایند است.