استاندار تهران گفت: شخص رئیس جمهور و وزیر کشور بر اجرای سیاست تفکیکی صف و ستاد مدیران کل استان تهران تاکید دارند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی شامگاه یکشنبه در برنامه تهران۲۰ شبکه پنجم سیما، گفت: با توجه به موارد و ظرفیتهایی که در استان تهران وجود دارد، این توانایی را در خود احساس کردم که نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای اجرایی برای حل و فصل مشکلات تهران در حوزههای مختلف قدم بردارم.
وی ادامه داد: ما قانون بیمه همگانی را در سال ۷۲ به صورت مصوب داشتیم و بنده در سال ۹۲ مدیر بیمه سلامت در کشور شدم، در همین راستا نیز ۱۰ میلیون جمعیت فاقد بیمه در کشور بیمه شده و از این بین، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تنها در استان تهران تحت پوشش و حمایت چتر بیمه قرار گرفتند که لازم است تا زمینه پیگیری مناسبات رفاهی بیمه شدگان را در استان دنبال کنیم.
نماینده عالی دولت در استان تهران سپس در خصوص سامان دهی کودکان کار و خیابانی تهران گفت: بالای ۶۰ درصد کودکان کار در خیابانهای تهران، از اتباع خارجی هستند و این مشکل مربوط به دستگاههایی نظیر بهزیستی، نیروی انتظامی و سایر نهادها نیست، بلکه باید در رابطه با این اتباع خارجی تصمیمات لازم و مناسب اتخاذ شود.
استاندار تهران گفت: یکی از پیشنهادات ما در این باره این بوده که اگر کودکی بیش از ۴ بار درر نهادی مانند بهزیستی مورد پذیرش قرار گرفت، بر اساس رایزنیهای انجام شده با دستگاه قضایی و نهایی شدن این پیشنهاد، موقتا سلب حضانت شود تا بتوانیم راه برگشت پذیری وی را با ساز و کار توانمندسازی فراهم کنیم.
وی سپس به افزایش جمعیت استان تهران اشاره کرد و گفت: بحثی که در سالهای اخیر تحت عنوان انتقال پایتخت مطرح شده در حیطه وظایف استانداری نبوده و هیئت دولت باید در رابطه با آن تصمیم بگیرد، اما باید به جد در زمینه تمرکززدایی وارد عمل شویم، باید بسیاری از اختیارات را به استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها تفویض اختیار کنیم.
محسنی بندپی گفت: استان تهران، بزرگترین مراکز دانشگاهی را در کشور داشته و به عنوان نمونه بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر بیمه شده دارد، بسیاری از آسیبهای اجتماعی در این استان سرریز میشود و شهرستانهایی نظیر اسلامشهر، بهارستان و شهریار، هریک به اندازه یک استان جمعیت دارند.
مقام عالی دولت در استان تهران همچنین ضمن اشاره به لزوم هماهنگی مدیران کل استانی با استاندار اضافه کرد: از هیئت دولت خواستم که صف و ستاد را در استان تهران تفکیک کنند، به گونهای که باید مدیران کل استانی، خود را با استاندار هماهنگ کرده و چسبندگی با وزارتخانهها ایجاد نکنند، از این بابت، رویه غیر کارشناسی و غیرعلمی در استان تهران جاری و ساری بوده که اثرات آن را تا کنون شاهد بودهایم، در همین راستا، شخص رئیس جمهور و وزیر کشور نیز بر اجرای این سیاست تفکیکی تاکید داشتهاند.
وی گفت: به هر ترتیب، استاندار باید مدیران کل پیشنهادی وزارتخانهها را مورد تائید قرار دهد و بنده به شخصه پای اجرای این سیاست تفکیکی صف و ستاد ایستادهام.
محسنی بندپی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده در راستای مبارزه اساسی با آسیبهای اجتماعی در حوزه مواد مخدر، اظهار داشت: برنامههایی که تا پیش از این در راستای مبارزه با مواد مخدر و رسیدگی به وضعیت معتادین متجاهر انجام میگرفت، صرفا مبتنی بر سمزدایی بود و پس از این مرحله، فرد آسیب دیده در اجتماع رها میشد.
استاندار تهران افزود:، اما اکنون تمام تمهیدات و تلاشها در این راستا، بر اساس اصل پیشگیری استوار شده و راهکارهای جدیدی برای ترک اعتیاد معتادین تعریف شده است. راهکار دیگر نیز، استفاده از ظرفیت علمی روانپزشکان و روانشناسان برای درمان اجتماع محور معتادین بود که به کار گرفته شد و بحث اشتغالزایی و کارآفرینی برای این قشر نیز در حال حاضر، در دستور کار قرار دارد.
نماینده عالی دولت در استان تهران ادامه داد: به عنوان نمونه، بر اساس آنچه اشاره داشتم، تا کنون و در سال ۹۶، ۷۵۰۰ معتاد متجاهر از میان ۹۰۰۰ فرد آسیب دیده مشغول به کار شدند و این اتفاق مهمی در راستای آسیب زدای از قشر درگیر این بیماری در تهران است.
محسنی بندپی همچنین اشارهای نیز به مجموعه بازپروری بهاران در دوره شهرداری اسبق تهران داشت و تصریح کرد: به اعتقاد من، این طرح، صرفا جنبه تبلیغاتی داشت و در نوع و رسالت اجرایی خود موفق نبود.
مقام عالی دولت در استان تهران در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر موضع وی در قبال سخنان یکی از اعضای شورای شهر تهران در ارتباط با لزوم خارج کردن برخی از اقشار کم درآمد از پایتخت، خاطرنشان کرد: دوران بگیر و ببند به سرآمده و اساسا با توجه به موضعی که رئیس شورای شهر تهران در این باره اعلام کرد، چنین بحثی موضوعیت نخواهد داشت.
استاندار تهران اشارهای نیز به بحث حذف سه دهک پردرآمد جامعه از یارانه بگیران داشت و تصریح کرد: این مهم، پیشنهاد دولت بوده که سه دهک بالای درآمدی از جمع یارانه بگیران حذف شده و از محل اعتبارات حاصله از آن، اقداماتی برای اتمام پروژههای نیمه تمام، توسعه خطوط ریلی، نظیر اتصال مترو تهران به اسلامشهر و تحت پوشش قرار دادن نیازمندان صورت بگیرد.