ارائه اطلاعات نگرانيهاي مربوط به هدفمند كردن يارانهها را برطرف ميكند
به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، حجت الاسلام مصباحي مقدم در مناظره با پژويان با عنوان «هدفمند كردن يارانه ها؛ بايدها و نبايدها» كه عصر امروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، با اشاره به ضرورت هدفمند كردن يارانه ها اظهار داشت: امروزه مقدار مصرفي انرژي در بخش توليد و مصارف خانگي كشور ما بيش از سه برابر ميانگين جهاني است و نشان ميدهد که شدت مصرف انرژي در ايران بالا است و سالانه رشد هشت درصدي در مصرف را داريم.
وي با بيان اينكه بهره وري انرژي در كشور ما پايين است، افزود: مسئله به اين سادگي ها نيست، بلكه با وضعيت فعلي، در مدت كوتاهي مصرف انرژي در كشور ما با مقدار توليد برابر خواهد بود و بايد قبل از رسيدن به اين نقطه بن بست، اصلاحات جدي صورت بگيرد.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه توزيع يارانه ها به صورت فعلي بدترين حالت ممكن است، تصريح كرد: هم اكنون در كشور ما سيستم هاي فرسوده اي به كار گرفته ميشود و ساختارهاي توليد بر اساس انرژي ارزان شكل گرفته كه موجب مي شود براي توليد كالا شش برابر كشورهاي صنعتي انرژي مصرف كنيم.
مصباحي مقدم افزود: ما توانستيم پس از انقلاب اسلامي به روستاهاي بسياري گاز و برق برسانيم، اما الگوي مصرفي درستي ارائه نكرديم تا امكانات ما تلف نشود.
وي با بيان اينكه اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها نبايد موجب نگراني مردم شود، اظهار داشت: مردم بر اساس اطلاعات ناقص نگران خواهند شد، اما ارائه اطلاعات بيشتر نگراني ها را برطرف مي كند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر لزوم برگزاري مناظرات اقتصادي در رسانه ملي تصريح كرد: بايد قوانين و ابعاد طرح تحول اقتصادي براي مردم تبيين شود و قبل از اجراي اين قانون اطلاع رساني روشني صورت گيرد؛ زيرا همراه شدن مردم به اجراي اين طرح كمك خواهد كرد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اذعان داشت: من به دولت پيشنهاد كرده ام مدت زماني كه تا اجراي طرح باقي مانده است را صرف فرهنگ سازي و ارائه روش هاي صرفه جويي مصرف انرژي كند؛ زيرا هنوز مصرف درست در اداره ها و خانواده ها صورت نميگيرد.
مصباحي مقدم با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي و همراه كردن مردم افزود: بيش از 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي ميگذرد، اما هنوز خانواده هاي زيادي در خط فقر بسر ميبرند؛ به همين دليل چگونگي توزيع اين يارانه ها در بازه پنج ساله اي كه مجلس تصويب كرده، در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: صحيح نيست كه خانواده هاي مرفه از نظر اجتماعي و اخلاقي از يارانه ها استفاده كنند و در نتيجه نبايد داوطلب گرفتن يارانه ها باشند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در خصوص مسئله سهام عدالت و ناكارآمدي آن اظهار داشت: سهام عدالت نوعي سرمايه گذاري است كه خود قابليت توانمندسازي را دارد، بنابراين گر چه كيفيت واگذاري سهام عدالت جاي انتقاد دارد، اما در عين حال بهتر از دادن پول نقد به مردم است.
مصباحي مقدم درباره تعاوني ها اظهار داشت: پيش از كشورهاي شرقي، كشورهاي غربي تعاوني ها را تجربه كردند و گرچه اين طرح غالبا با شكست مواجه شد، اما همواره اين گونه نبوده است.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه تعاوني ها به معناي ميدان دادن به شركت هاي خصوصي است، اذعان داشت: با برگزاري تعاوني ها امكان سرمايه گذاري به موازات شركت هاي دولتي فراهم مي شود و استمرار اين روند در نهايت به كشورهاي سرمايه داري مي رسد.
وي افزود: اقتصاد سرمايه داري ماحصل تعاوني هاست كه قادر به توانمندسازي سرمايه داران كوچك است.
مصباحي مقدم با اشاره به مدل تخفيف يارانه به بن هاي توليدي از سوي دكتر پژويان اظهار داشت: اگر بتوانيم طي دو سال به اصلاح ساختارهاي توليدي برسيم مجلس از بازه پنج ساله خود عقب نشيني ميكند؛ اما نگراني مجلس از عدم تحقق اين هدف است؛ زيرا مردم به مصرف بالاي انرژي عادت كرده اند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه بايد عادات بد بتدريج اصلاح شوند، افزود: در پروسه انتقال بايد اصلاح ساختار را در نظر داشت؛ به گونه اي كه منجر به خوابيدن صنعت نشود و چون ما تجربه اين گام را نداريم بهتر است با احتياط قدم برداريم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: تا زماني كه اصلاح ساختاري صورت نگرفته است بايد به بنگاه هاي توليدي تسهيلات لازم ارائه شود تا از فناوري هاي نوين بهره گرفته و كارهاي خود را اصلاح كنند.
وي با اشاره به حضور وزير رفاه در كميسيون طرح ويژه طي هفته آتي افزود: كميسيون ويژه را براي نظارت و اجراي اين طرح فعال نگه داشته ايم و از نمايندگان مي خواهيم چگونگي انجام كارها را اطلاع دهند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ارقام پيش بيني شده در خصوص تورم اظهار داشت: مدل هايي است كه به طور تقريبي تورم را پيش بيني مي كنند، اما من اعداد عجيب و غريب كه به عنوان تورم سال 89 عنوان ميكنند، قبول ندارم و معتقدم در صورت ايجاد تورم، هدفمند كردن يارانه ها بايد صورت گيرد.
مصباحي مقدم در خاتمه با بيان اينكه تشكيل تعاوني ها به پيشنهاد شهيد بهشتي انجام شد، اظهار داشت: تاكيد شهيد بهشتي بر اين بود كه سرمايه داري بزرگ بر مقررات اقتصادي حاكم نشود؛ زيرا در صورت تحقق اين واقعه سرمايه داران اقتصادي دولت و افكار عمومي را شكل خواهند داد./انتهاي پيام/