کد خبر:۷۳۵۵۲۲
کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تایید کرد

ورود محرمانه نظامیان آمریکایی از سوریه به عراق

کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق ضمن تایید مجدد ورود محرمانه شماری از نظامیان آمریکایی از سوریه به خاک کشورش، از احداث یک پایگاه نظامی جدید آمریکایی در کردستان عراق خبر داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، از احداث یک پایگاه نظامی جدید برای نیرو‌های آمریکایی در «اربیل» مرکز کردستان عراق به منظور هدف قرار دادن کشور‌های همسایه، خبر داد.

این کمیسیون بار دیگر تاکید کرد که شماری از نظامیان آمریکایی با عقب‌نشینی از سوریه، به صورت محرمانه و بدون اطلاع دولت فدرال یا موافقت آن، وارد خاک عراق شده‌اند.

«کریم علیوی» عضو این کمیسیون پارلمانی در گفتگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: نیرو‌های آمریکایی یک پایگاه نظامی جدید در اربیل با هدف تهدید کشور‌های همسایه و استفاده از عراق برای انجام عملیات‌های آمریکا در منطقه احداث کرده‌اند. کمیسیون امنیت پارلمان عراق نیز طی روز‌های آتی، مسئله حضور آمریکایی‌ها در کشور را بررسی خواهد کرد و از دولت می‌خواهد تا موضع خود را در قبال حضور این نیرو‌ها در استان‌های غربی و شمالی کشور اعلام کند.

علیوی تاکید کرد: نیرو‌های آمریکایی، در حال حاضر، به طور محرمانه با عقب‌نشینی از سوریه بدون اطلاع و موافقت دولت فدرال عراق، وارد این کشور شده‌اند. این نیرو‌ها با عراق به عنوان یک ایالت آمریکایی برخورد می‌کنند و واشنگتن به حاکمیت عراق احترام نمی‌گذارد.

یک منبع آگاه امنیتی در فرماندهی «الحشد الشعبی» در استان الانبار عراق نیز دیروز (یکشنبه ۳۰ دسامبر)، از ورود شمار زیادی از نیرو‌های آمریکایی پس از عقب‌نشینی از سوریه به پایگاه «عین الاسد» در غرب عراق خبر داده بود.

کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، پیش از این نیز از ورود نیرو‌های آمریکایی از سوریه به استان‌های الانبار، نینوی و اربیل خبر داده و اعلام کرده بود که واشنگتن تلاش دارد تا با سوء استفاده از توافقنامه استراتژیک امضاء شده با بغداد، نیرو‌های نظامی خود را پس از عقب‌نشینی از سوریه، وارد خاک عراق کند. هرچند که وزارت پیشمرگه در منطقه کردستان، این امر را رد کرده بود.

«جبار الیاور» دبیرکل وزارت پیشمرگه در منطقه کردستان عراق در واکنش به این مسئله گفت: ورود نیرو‌های آمریکایی به پایگاه‌های نظامی موجود در اربیل، مستلزم موافقت دولت فدرال در بغداد و ابلاغ رسمی این موافقیت به دولت منطقه کردستان است. ورود هرگونه نیروی آمریکایی یا خارجی به منطقه کردستان بدون موافقت دولت فدرال عراق، نقض حاکمیت این کشور به شمار می‌رود.

وی افزود که هنوز تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از سوریه اجرایی نشده است و چه بسا که ممکن است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این امر را لغو کند. مجلس سنا و پنتاگون با خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه مخالفت کرده‌اند و این تصمیم را در تضاد با منافع آمریکا تشخیص داده‌اند.

وزارت دفاع آمریکا نیز پیشتر تایید کرده بود که نیرو‌های ویژه این کشور در سوریه، پس از عقب‌نشینی عازم استان اربیل خواهند شد.

ترامپ که چهارشنبه پیش در سفری ناگهانی به همراه همسرش به استان «الانبار» عراق سفر کرد و از پایگاه هوایی «عین الاسد» که محل استقرار نظامیان آمریکاییاست، بازدید کرد و بدون دیدار با مقامات عراقی، به آمریکا بازگشت.

این سفر ناگهانی، اعتراض محافل سیاسی و مردم عراق را به همراه داشت و آن را نقض حاکمیت کشور خود می‌شمارند.

ترامپ در این سفر از عادل عبدالمهدی خواسته بود تا به پایگاه عین الاسد آمده و با وی دیدار کند که این درخواست از سوی نخست‌وزیر عراق رد شده بود و بنابراین دو طرف به گفت و‌گوی تلفنی بسنده کردند.

ترامپ هنگام حضور در پایگاه هوایی عین‌الاسد در استان الانبار گفت که به هیچ عنوان قصد ندارد نیرو‌های آمریکایی را از عراق خارج کند؛ که این سخنان، اعتراض محافل سیاسی و مردمی عراق را به همراه داشت و خواستار پایان حضور نظامی آمریکایی‌ها در خاک کشورشان شدند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار