آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۵۸۹۰
عابدینی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

نباید به ایجاد یک راهبرد مالی بین کشور‌های اتحادیه اروپا و ایران دلخوش کرد/ اروپایی‌ها شرکت‌های خود را از همکاری با جمهوری اسلامی بازداشتند

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: کشور‌های اروپایی طی ۷-۸ ماه گذشته پایبند به وعده هایشان نبودند و موضوع تشکیل کانال مالی را به تعویق انداختند از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌های خود را از همکاری با جمهوری اسلامی بازداشتند.

حسن عابدینی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ایجاد کانال مالی پرداخت با سوئیس گفت: موضوع ایجاد کانال مالی موضوعی است که پس از خروج آمریکا از برجام برای تسریع در انجام مبادلات تجاری بین ایران و اروپا در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: این روند هم با حضور۳ کشور اصلی اروپایی یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه پیش گرفته شد و هم برخی دیگر از کشور‌های اروپا.

عابدینی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها مانع هرگونه موضوع که سبب شود تحریم‌ها بر ایران کاهش یابد، می‌شوند گفت: ایران علاوه بر این کشور‌ها با کشور‌هایی مثل سوئیس وارد مذاکره شد. سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است و از این منظر هم موضوع را با آمریکایی‌ها در جریان می‌گذارد و هم با اتحادیه اروپا.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: کشور‌های اروپایی طی ۷-۸ ماه گذشته پایبند به وعده هایشان نبودند و موضوع تشکیل کانال مالی را به تعویق انداختند از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌های خود را از همکاری با جمهوری اسلامی بازداشتند و آن‌ها را به ادامه همکاری تشویق نکردند.

وی با تاکید بر اینکه نباید به ایجاد یک راهکار راهبردی در حوزه مالی بین کشور‌های اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی دلخوش کرد گفت: این اتفاق به ۲ دلیل عملیاتی نخواهد شد اول آنکه پیوند‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دیپلماتیک بین اتحادیه اروپا و آمریکا گسترده است و این کشور‌ها به شدت در هم تنیده هستند و اگر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا بین ایران و آمریکا مخیر شوند قطعا آمریکا را انتخاب خواهند کرد.

عابدینی دلیل دوم عدم دل بستن به وعده اروپایی‌ها را عدم تصمیم گیری آن‌ها در مواقع حیاتی دانست و گفت: حتی اگر اراده‌ای برای ایجاد یک رابطه مستقل از آمریکایی‌ها در حوزه تجاری بین ایران و اتحادیه اروپا وجود داشته باشد این اتحادیه توان تصمیم گیری ندارد، چون روابط بین آمریکا و اتحادیه اروپا صد‌ها برابر روابط ایران و اتحادیه اروپاست؛ لذا نباید به این امیدوار بود که اروپا گام بلندی در این مسیر بردارد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: مساله مهم دیگر آن است که تجربه تاریخی نشان داده که اروپایی‌ها هیچگاه در عمل به وعده هایشان خوش قول نبودند و انتظار عملکرد مستقل اروپا از آمریکا در قبال SPV چندان سهل الوصول به نظر نمی‌رسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار