آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۵۶۲

بن‌بستی به نام «SPV»/ نگاه تجاری ایران به سمت کشورهای همسایه

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی معتقد است اگر بعد امنیتی برجام برای اروپایی‌ها اهمیت دارد باید هزینه آن را نیز بپردازند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد جمالی نوبندگانی با اشاره به عدم اجرای سازوکار SPV برای برقراری روابط تجاری میان ایران و اروپا، گفت: یک سری واقعیات را باید پذیرفت و آن این است که اختلافات سطحی آمریکا و اروپا باعث قطع روابط این دو قاره و حرکت آن‌ها به سمت ما نمی‌شود.

نمی‌توان از اروپایی‌ها انتظار همراهی با ایران داشت
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها به شدت در حوزه سیاسی، اقتصادی، بیمه‌ها و شرکت ها، کارخانجات و بانک ها، سوئیفت و بانک جهانی نفوذ شدید در کشور‌های دیگر دارند، عنوان کرد: اروپا نیز دارای مشکلات اساسی با آمریکا نیست از این رو نمی‌توان انتظار داشت ارتباط خوبی با ما داشته باشد.

وی افزود: از سوی دیگر اروپا در بسیاری از زمینه‌ها به خصوص منطقه، موشک ها، سوریه، عراق و یمن با آمریکایی‌ها هم عقیده است و نمی‌توان از آن‌ها توقع داشت که با ساز ما همراهی کنند و این در حالی است که حتی شاید همه اروپا به اندازه عراق با ما مراوده مالی نداشته باشد.


جمالی نوبندگانی در ادامه با بیان اینکه برجام صرفا به لحاظ امنیتی برای اروپایی‌ها مهم است، اظهار داشت: ما به آن‌ها می‌گوییم که اگر بعد امنیتی برجام برای آن‌ها مهم است باید هزینه آن را نیز بپردازند.

دیپلماسی اقتصادی کشور به سمت کشور‌های همسایه پیش رود
وی ادامه داد: تا کنون جمهوری اسلامی تحمل و خویشتنداری کرده است تا بهانه دست اروپایی‌ها ندهد در غیر این صورت واقع گرایانه این است که نگاهمان به تجارت با همسایگان باشد و دیپلماسی اقتصادی را به گونه‌ای تنظیم کنیم که با این کشور‌ها بیشتر ارتباط داشته باشیم که با ما همسو هستند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: با تحریم آمریکا و عدم همراهی اورپا قطعا تحت فشار قرار خواهیم گرفت، اما مهم این است که بتوانیم از این چالش که نمی‌تواند طولانی مدت باشد عبور کنیم. /
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار