هندوستان با تصویب قانونی جدید به اقلیتهای غیر مسلمان کشورهای افغانستان، پاکستان و بنگلادش حق تابعیت میدهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از افق، هندوستان اعلام کرد که به اقلیتهای غیرمسلمان هندو، سیک، جین، بودایی و مسیحی که پیش از ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ از کشورهای افغانستان، پاکستان و بنگلادش به این کشور مهاجرت کرده اند، تابعیت میدهد.
«راجنت سینگ» وزیر کشور هند روز گذشته طی اظهاراتی در مجلس نمایندگان این کشور گفت که این اقلیتها غیر از هند جای دیگری برای رفتن ندارند.
اعضای مجلس نمایندگان هندوستان، این لایحه را مورد تایید قرار داده اند.
تصویب این طرح با اعتراضاتی نیز همراه بوده است. شماری از ساکنان ایالت «آسام» هند پس از تصویب این لایحه به خیابانها ریخته و آن را غیر قانونی عنوان کردهاند.
معترضان گفته اند که اعطای شهروندی بر اساس مذهب، تخطی از قانون اساسی سکولار هند است.
معترضان همچنین مدعی اند که اعطای اقامت دائمی و حق شهروندی هند به مهاجران هندوی بنگلادشی، تهدیدی برای هندوهای بومی به ویژه در ایالت آسام است که مرز طولانی و باز با این کشور دارد.
در همین حال وزیر کشور هند گفت که تمامی این مهاجران در ایالت آسام ساکن نمیشوند و میتوانند به هر ایالتی که خواستند نقل مکان کنند.
در حال حاضر قدرت هند در اختیار حزب «بهارتیاجاناتا» است و این جریان تلاش میکند به هندوهایی پناهندگی بدهد که با تبعیض و نابرابری روبه رو هستند.
از سویی هم منتقدان این طرح استدلال میکنند که تعدیل قانون شهروندی هند، ضدیت آشکار با مسلمانان بوده و نیز ترفند حزب بر سر اقتدار است تا در آستانه انتخابات سراسری آن کشور، آراء هندوها را به خود جذب کند.