به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، "دانیل دالتون"، از نمایندگان انگلیسی پارلمان اروپایی در مصاحبهای با روزنامه اتریشی "کوریر" اظهار داشت که انتظار رای منفی پارلمان انگلیس به توافق برگزیت را دارد.
وی تاکید کرد که در روزی که انگلیس اتحادیه اروپا را ترک کند نمایندگان انگلیسی دیگر شغلی در پارلمان اروپا ندارند. ما دیگر هیچ نمایندهای در پارلمان این کشور نخواهیم داشت. ما دیگر نقشی را در اینجا ایفا نخواهیم کرد.
دالتون در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد که انگلیس اتحادیه اروپا را ترک نکند گفت: هفته آینده در پارلمان انگلیس درباره توافق خروج رای گیری میشود. در حال حاضر بعید به نظر میرسد که با این توافق موافقت شود. اگر این اتفاق بیفتد ما این انتخاب را داریم که بدون یک توافق از اتحادیه اروپا خارج شویم و یا جای امیدواری است که با اتحادیه اروپا همچنان به مذاکرات ادامه داده و توافق بهتری را به دست آوریم؛ یا اینکه ما میتوانیم روز مقرر برای خروج را به تعویق بیاندازیم.
مذاکرهکنندگان برگزیت در اروپا و انگلیس بالاخره چندی پیش به توافقی در این باره دست یافتند، اما هیجانات و نگرانیها درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد. اروپا و لندن با نگرانی در انتظار رأی پارلمان انگلیس به این توافق هستند که البته امیدی به آن هم نمیرود.
"ترزا می" نخست وزیر انگلیس در تلاش است تا پیشنویس توافق برگزیت با رهبران اروپایی را بهتصویب پارلمان برساند.
رهبران اتحادیه اروپا لندن را برای پذیرفتن توافق برگزیت تحت فشار قرار دادهاند. اکثر رهبران اروپایی بر این مسئله تأکید کردهاند که هیچ گونه مذاکرات مجددی درباره برگزیت اتفاق نخواهد افتاد.
توافق برگزیت برای تصویب نهایی نیاز به ۳۲۰ رأی مثبت از ۶۵۰ نماینده پارلمان خواهد داشت. هنوز سرنوشت نهایی توافق برگزیت بهدرستی مشخص نیست. سناریوهایی که ممکن است طی روزهای آینده رخ دهد شامل این موارد است: توافق برگزیت در نهایت موفق به کسب حمایت پارلمان خواهد شد، بریتانیا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد یا حتی یک همهپرسی دیگری درباره برگزیت برگزار شود.
دالتون درباره توافق اخیر برگزیت اتحادیه اروپا با لندن گفت: مسائلی در این توافق وجود دارد و کامل نیست.
این نماینده پارلمان اروپا در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که اگر توافق برگزیت شکست بخورد چه اتفاقی میافتد گفت: به احتمال زیاد یک رای گیری دوم در پارلمان بعد از ادامه بحثها با اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت و از آنجایی که این رای گیری دوم خیلی به تاریخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نزدیک است برخی نمایندگان پارلمان میتوانند به منظور جلوگیری از خروج سخت رای خود را تغییر دهند. وی وضعیت سیاست انگلیس را در حال حاضر به سختی قابل پیش بینی دانست.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا میتواند متوقف شود گفت: خیر، ما در سال ۲۰۱۶ یک همه پرسی داشتیم و نتیجه آن این بود که ما باید از اتحادیه اروپا خارج شویم. دولت حالا تلاش میکند تا بدون اکثریت در پارلمان آن را اجرایی کند. هیچ اکثریتی برای توافق برگزیت در پارلمان انگلیس وجود ندارد. هیچ اکثریتی برای یک خروج بدون توافق هم وجود ندارد و هیچ اکثریتی برای ماندن در اتحادیه اروپا هم وجود ندارد. پس ما در یک بن بست گرفتار شده ایم که، اما قبل از پایان ماه مارس از آن خارج میشویم. فقط اینکه چگونه این اتفاق خواهد افتاد مسئلهای است که در حال حاضر هیچ کس نمیتواند درباره آن چیزی بگوید.
وی درباره عواقب خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا نیز گفت: در کوتاه مدت عواقب آن دراماتیک خواهد بود و ما باید بدون شرط از آن جلوگیری کنیم. در دراز مدت این سناریو از دید ما کمتر بد است تا زمانی که ما خود را برای مناسبات تجاری جدید با اتحادیه اروپا آماده کتیم. اما مسئله این است که عدم توافق بر سر برگزیت به چه معناست؟
این نماینده پارلمان اروپا دلیل عدم پیشرفت در مذاکرات برگزیت را عدم انعطاف پذیری اتحادیه اروپا عنوان کرده و گفت: بروکسل انگیزه پشت نتیجه همه پرسی برگزیت در انگلیس را نفهمیده است. اینجا در بروکسل این مسئله کاملا غلط تعبیر میشود. بسیاری از اروپاییان فکر میکنند انگلیسیها به دلیل مسئله مهاجرت و یا در اعتراض به دولت به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای داده اند.
این نماینده پارلمان اروپا دلیل اصلی این مسئله را نارضایتی و نگرانی بالای شهروندان انگلیسی درباره یک اتحادیه اروپای منسجمتر بود. مردم انگلیس خواهان قوانینی هستند که در انگلیس تصویب میشود، ولی این مسئله در بروکسل درک نمیشود.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا آینده انگلیس خارج از اتحادیه اروپا بهتر خواهد بود گفت: من میخواستم ما در اتحادیه اروپا باقی بمانیم. اما ما این همه پرسی را برگزار کردیم و باید پیش برویم.
وی همچنین گفت که مسئله این است که اتحادیه اروپا در مسیر غلطی گام بر میدارد. در بروکسل پاسخ هر بحرانی اروپای بیشتر است، اما اکثر انسانها در اکثر کشورهای اروپایی اروپای کمتر را میخواهند. آنها فکر میکنند که اتحادیه اروپا باید موثرتر اقدام کند نه اینکه امور بیشتری را تنظیم کند.