کد خبر:۷۳۸۲۸۵

با هدف کاهش وابستگی به دلار ۱۰۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی روسیه غیر دلاری شد

بانک مرکزی روسیه اعلام کرد سهم دلار از ذخایر ارزی این کشور را به رقم بی سابقه‌ای کاهش و ۱۰۰ میلیارد دلار از این ذخایر را به یورو، ین ژاپن و یوآن چین تغییر داده است.
 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشا تودی، بانک مرکزی روسیه به منظور کم کردن از وابستگی به دلار به آمریکا، سهم دلار از ذخایر ارزی این کشور را به رقم بی سابقه‌ای کاهش داد و ۱۰۰ میلیارد دلار از این ذخایر را به یورو، ین ژاپن و یوآن چین تغییر داد.

بر اساس آخرین گزارش سه ماهه بانک مرکزی روسیه که با تاخیر ۶ ماهه منتشر شد، سهم دلار آمریکا در ذخایر اوراق بهادار بین المللی روسیه در تنها ماه مارس تا ژوئن ۲۰۱۸ به میزان چشمگیری کاهش یافته است و از ۴۳.۷ درصد به ۲۱.۹ درصد رسیده است.

با این ارقام سهم یورو از ذخایر ارزی روسیه به ۳۲ درصد و سهم یوآن به ۱۴.۷ درصد افزایش یافت. ۱۴.۷ درصد دیگر نیز در دیگر ارز‌ها سرمایه گذاری شد که از جمله آن‌ها می‌توان به پوند انگلیس ۶.۳ درصد، ین ژاپن ۴.۵ درصد و دلار کانادا ۲.۳ درصد و دلار استرالیا یک درصد اشاره کرد.

مجموع دارایی‌های بانک مرکزی روسیه در دارایی‌های خارجی و طلا در بازه ژوئن ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۱۸، ۴۰.۴ میلیارد دلار افزایش یافته و به ۴۵۸.۱ میلیارد دلار رسیده است.

روسیه در میان تشدید تنش‌ها با آمریکا، فروش بی سابقه ارزان اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا را در آوریل و می‌سال گذشته میلادی آغاز کرد. فروش عظیم ۸۱ میلیارد دلاری بهار روسیه، با تحریم تجار، شرکت‌ها و مقامات دولتی روس از سوی آمریکا همزمان شد.

کرملین آشکارا اعلام کرد تحریم‌ها و فشار‌های آمریکا، روسیه مجبور کرده است تا ارز‌های جایگزین برای تسویه مالی به جای دلار آمریکا بیابد تا امنیت اقتصادی این کشور را تامین کند. کشور‌های دیگر نظیر چین و ایران نیز قدم‌هایی برای به چالش کشیدن دلار در تجارت جهانی برداشته‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار