به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، چین که به تازگی فضاپیمایی را به نیمه تاریک ماه فرستاده، بخشی از اطلاعاتی را که در مورد این بخش از قمر کره زمین جمع آوری کرده در اختیار ناسا قرار داده است.
این اولین همکاری از این دست بین دو کشور بعد از تصویب قانونی در امریکاست که بر اساس آن انجام طرحهای مشترک فضایی میان چین و آمریکا بدون موافقت قبلی کنگره ممنوع است.
قانون مذکور در سال ۲۰۱۱ به تصویب کنگره امریکا رسیده بود و از آن زمان تا به حال این حد از همکاری بین دو طرف سابقه نداشته است.
وو یان هوآ، معاون سازمان فضایی چین در این مورد گفته است: ناسا اطلاعاتی را در مورد ماهواره ماه نورد خود در اختیار این کشور قرار داد و امیدوار بود تا از این طریق بتواند بر روند فرود فضاپیمای Chang’e ۴ بر ماه نظارت داشته باشد. با انجام موفقیت آمیز این طرح چین به اولین کشوری در جهان مبدل شد که توانسته بر روی نیمه تاریک ماه سفینهای فضایی را فرود آورد. این بخش از ماه که همیشه پشت به زمین قرار دارد، در تاریکی مطلق قرار دارد و تا به حال اطلاعات بسیار ناچیزی در مورد ان در اختیار انسان قرار داشته است.
اطلاعاتی که چین در اختیار ناسا قرار داده مربوط به زمان بندی و برنامه ریزیهایی است که به منظور فرود موفق Chang’e ۴ بر روی ماه انجام شده است. همچنین تصاویری از محل فرود ماه نورد چین در اختیار ناسا قرار گرفته است.