کد خبر:۷۴۳۵۵۱

در خلال پخش مستند بیشتر حواسم به حرکات ظریفِ ظریف بود/وزیرخارجه تعمدا از زیر بار تماشای صحنه‌های دلخراش دَر می رفت

وزیرامور خارجه کشورمان مستند تهران_ دمشق را بسیار جالب و عمیق ارزیابی کرد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد؛ خط کلی داستان مستند تهران-دمشق پیرامون این است که اگر اعتراضات به حق مردم توسط سودجویان منحرف شود، بلایی که بر سر مردم سوریه آمد، امکان دارد در تهران هم تکرارشود. صدری‌نیا روایتگر مستند «تهران-دمشق» است که به ماجرا‌های اغتشاشات دی ماه ۹۶ پرداخته است و به نوعی ریشه جنگ داخلی سوریه را همین منازعات داخلی شمارده است.

موعدمقرر
به همین بهانه بود که هفته گذشته صبح یک روز زمستانی پس از پروسه هماهنگی‌های طولانی به همراه تیم رسانه‌ای خبرگزاری دانشجو، عازم مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه شدیم.

نقش وحدت یک ملت در حفظ تمامیت ارضی یک کشور چقدر مهم است
در مسیر راه رسیدن به مرکز مطالعات به محتوای مستند تهران-دمشق و حرف‌های مهمی که داشت فکر می‌کردم؛ نقش وحدت یک ملت در حفظ تمامیت ارضی یک کشوراین که دشمنان یک سرزمین چقدر ساده می‌تواند بر موج‌های اختلاف در یک کشور سواری بخورند و شرایطی را فراهم کنند که مردم یک ملت که به سان اعضای یک خانواده هستند به امید شرایط محبوبتر ناخواسته تیشه بر ریشه هستی و کیان خود بزنند.

به اعتقاد سردار سلیمانی یک ملت اعضای خانواده یکدیگر هستند
یاد بخشی از مستند افتادم که سردارسلیمانی فرمانده سپاه قدس در خصوص ایجاد شکاف‌های مختلف در جامعه ایرانی هشدار می‌دهد و خیلی عامیانه می‌گوید، این اصلاح طلبه؛ اون اصولگراست؛ این با حجابه؛ اون بی حجابه؛ چی رو میخواین حفظ کنید؟ چی رو دارید حفظ می‌کنید؟ من و ادم‌های خودم؛ من ورفقای خودم؛ من و مریدای خودم؛ آقا این‌ها مردم ما هستند؛ ملت ما هستند جامعه ما خانواده ماست.

یا قسمتی که محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان میگوید هدف دیگر نظام جمهوری اسلامی ودولت آقای روحانی نیست هدف «ایران» است. در این کشوراصولگرا، اصلاح طلب، بی خط، همه در یک کشتی نشسته ایم اصلاح طلب، اصولگرا، مخالف دولت، مخالف جمهوری اسلامی همه در یک کشتی هستیم.

یا بخشی که محمدرضا خاتمی می‌گفت: براندازی با چه کسی در این کشور؟
سلطنت طلب ها، منافقین یا ... من کسی را نمی‌بینم که برای براندازی سرش به تنش بیارزد و براساس آن آینده روشنی بتوان برای ایران تصور کرد.


در همین افکار بودم که کم کم به محل قرارمان یعنی مرکز مطالعات وزارت خارجه نزدیک شدیم ساختمانی که به سبک و سیاق تمام ساختمان‌های منتسب به وزارت خارجه سقف‌های بلند و سالن‌های فراخ و پهن و البته در‌های سنگینی دارد.
 
اکران مستند در شورای معاونین وزارتخارجه
بنا به توصیه دوستان در وزارتخارجه حوالی ساعت ۱۰ در آنجا مستقر شدیم در یکی از سالن‌ها به انتظار نشستیم تا در جلسه شورای معاونین به اکران مستند تهران- مشق در حضور وزیر امور خارجه و معاونین او باشیم.

از شورای معاونین وزارت خارجه دکتر عراقچی را می‌دانستم که غایب مسلم است، چون از اوایل هفته به منظور دیدار و مشورت‌های سیاسی و همچنین آخرین وضعیت همکاری‌ها در خصوص برجام عازم اتریش، اسلواک و بلغارستان شده بود. جابری انصاری دستیار ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی وغلامرضاانصاری معاون اقتصادی نیز از دیگرغائبین جلسه به حساب می‌آمدند.

در همین اثنا خبر‌های ضد و نقیضی درخصوص نحوه اکران مستند به گوش می‌رسید یکی از اعضای تیم حفاظت گفت: احتمالا مستند بدون حضور عوامل سازنده به نمایش در خواهد آمد؛ در همین حین دکتر قاسمی خودمان را دیدم، سخنگوی صبور وزارت امور خارجه که همیشه حلال مشکلات است با همان آرامش همیشگی گفت: طبق قرار قبلی و براساس دعوت به عمل آمده از شما مستند با حضورکارگردان و همه عوامل و درحضور وزیرو در شورای معاونین حوالی ساعت ۱۱ به نمایش درخواهد آمد. با شنیدن این خبر قدری برخود مسلط‌تر شدم و سوار بر اوضاع.

سرانجام ساعت ۱۱:۲۰ بود که به سالن اَرس دعوت شدیم. با وجود اینکه خبرنگار حوزه سیاست خارجی محسوب می‌شوم و سال هاست در این حوزه فعالیت می‌کنم، اما همیشه وقتی وزیر را می‌بینم دست و پایم را قدری گم می‌کنم و همیشه این سقف‌های بلند و راهرو‌های فراخ وزارت خارجه است که این نقطه ضعف من را پر رنگ‌تر می‌کند.
 
معرفی تلویحی از عوامل سازنده مستند و مسئولان خبرگزاری در حضور وزیر و شورای معاونین داشتم.
در ابتدا علی صدری نیا، کارگردان و تهیه کننده تهران- دمشق توضیحات مختصری در خصوص مستند ارائه داد و سپس فیلم آغاز شد.
 
 
11
 
 
 
11
 

در خلال پخش مستند بیشتر حواسم به حرکات ظریفِ ظریف بود/وزیرخارجه تعمدا از زیربار تماشای صحنه‌های دلخراش دَر می‌رفت


ظریف و هیئت معاونین با دقت و وسواس خاصی روند مستند را دنبال می‌کردند و من در این میان بیش از اینکه حواسم به مستند چندین بار دیده شده باشد، به حرکات ظریفِ ظریف بود.

در بخش‌هایی از مستند تصاویر دلخراشی از مجروحین و به ویژه کودکان زخمی پخش می‌شد که دکتر تعمدا نگاهش را می‌دزدید و سرش را منحرف می‌کرد به نظر می‌رسید طاقت تحمل تماشای این صحنه‌ها را ندارد.
 
 
 
11
 

عکس العمل جالب دیگر وزیر به قسمت‌هایی از مستند برمی گشت که یکی از اهالی بازار دمشق به شیرینی به قول خودش «زبان ایرانی» یاد گرفته بود آن هم به دلیل ارادتی که به ایرانی‌ها داشت و به تقلید لهجه قوم‌های مختلف از جمله مشهدی و شمالی و اصفهانی می‌پرداخت که زمان تقلید لهجه اصفهانی وزیر اصفهانی وزارت خارجه لبخند به لب داشت.


مردم ایران آموخته اند که نظرات و نگرانی‌های خود را از طریق صندوق‌های رای و با انتخابات بیان کنند 
پس از پخش مستند ظریف به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص تهران- دمشق پرداخت و ضمن مثبت ارزیابی کردن این مستند یادآور شد: این مستند بسیار جالب، عمیق و تاثیرگذار بود و از خطراتی که می‌تواند جوامع را تهدید کند خبر می‌داد.


وی ادامه داد: محتوای این مستند نشان دهنده این واقعیت است که کسانی که دنبال ایجاد تفرقه در یک کشور هستند قطعا به دنبال مصلحت آن مردم نیستند و اهداف دیگری دارند.
 
 
 
11
 
جمهوری اسلامی فاصله زیادی از وضعیت مشابه رخ داده در سوریه دارد
         
البته وزیرامورخارجه کشورمان؛ با تاکید بر این نکته که به لطف خداوند جمهوری اسلامی فاصله زیادی از وضعیت مشابه رخ داده در سوریه دارد، گفت: گرچه بدخواهان ما چنین تصوراتی را در خیال خام خود پرورانده اند، ولی این واقعیت از اهمیت بالایی برخوردار است که مردم ایران تاکنون توانسته اند نظرات و نگرانی‌های خود را پای صندوق‌های رای و با انتخابات نشان دهند.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: مردم ما آموخته اند که مشکلات خود را با برخی سیاست‌ها از طریق صندوق رای بیان کنند. این یک شرایطی را برای کشور ایجاد کرده که همه ما همواره این احساس را داریم که اگر با یک دیدگاه موافق نیستیم، می‌توانیم آن را از طریق صندوق رای عوض کنیم و حتما یک روش تغییر است.


من احساس می‌کنم ممکن است بعضی در ایران فکر کنند شکست یک گروه، پیروزی آنهاست در حالی که واقعیت این است که در دنیای کنونی این حرف را راجع به کشور‌های مختلف هم نمی‌توان زد و دنیا به شدت به هم پیوسته است. مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید


عادت ندارم در مسائلی که  تخصصی در آن ندارم، نظر دهم
سرانجا در پایان سخنان ظریف وقتی کارگردان مجموعه از وزیرخارجه خواست، تا اگر نقطه ضعفی در مستند میبیند به آن اشاره کند، ظریف با زیرکی همیشگی گفت:: عادت ندارم در کاری که در آن تخصصی ندارم نظر دهم.
 
در ادامه مرتضی سرمدی قائم مقام وزارتخارجه نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود درخصوص مستند پرداخت. سایر معاونین نیز باتوجه به ضیق وقت، نزدیکی به اذان ظهر و وقت شرعی نماز و وجود جلسه‌ای دیگر بعد از اقامه نماز علی رغم تمایل شخصی، اما امکان ادامه بحث برایشان میسر نشد و بنا، براین شد که نکات خود را به صورت مکتوب ارائه دهند.
 
 
11
 

مستند تهران- دمشق با ریزبینی‌ها و دربرگیری نکات مهم بالاخره از منظر وزیر امورخارجه و معاونین او نیز گذشت و نمره بالایی در این روند کسب کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار