یک وبگاه لبنانی نوشت، حزبالله با دعوت حکومت لبنان به کمک گرفتن از ایران برای تجهیز ارتش این کشور، در حقیقت حجت را بر دولت تمام کرد و دیگر نمیتوانند حزبالله را متهم کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، با گذشت دو روز از پایان سفر محمد جواد ظریف به لبنان، منابع و مطبوعات لبنانی هنوز از این سفر و ابعاد مختلف آن سخن میگویند.
وبگاه خبری-تحلیلی النشره، امروز چهارشنبه در یادداشتی تحلیلی نوشت که سفر وزیر خارجه ایران چند نکته مهم داشت و تفسیرهای مختلفی تاالان از آن ارائه شده است.
طبق این گزارش، آنچه این تفسیرها را افزایش داده نکات زیر است:
- تشکیل دولت جدید لبنان [پس از نُه ماه]که متحدان ایران در آن وزن خوبی دارند. - سخنرانی سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله [چهار روز قبل از سفر]که در آن دولت لبنان را به همکاری با ایران و استفاده از کمکهایی دعوت کرد که ایران میتواند ارائه کند؛ کمکهای تسلیحاتی یا واردات برق و.... - نزدیک بودن کنفرانس «ورشو» که با حمایت آمریکا برای صفبندی علیه ایران برگزار میشود. - افزایش سفرهای دیپلماتیک عربی و غربی به لبنان النشره نوشت: منابع نزدیک به جریان هشت مارس در لبنان که سفر ظریف را دنبال کردند، گفتند حضور او در چنین زمانی در بیروت اولا نشاندهنده تثبیت نقش و جایگاه ایران در منطقه است حال آنکه تلاش میشود ایران محاصره و منزوی شود.
این منابع لبنانی با اشاره به سخن نصرالله که در آن از حکومت لبنان خواست از کمکهای ایران برای تجهیز ارتش کمک بگیرد، نوشت، برخی حزبالله را متهم میکنند که بدون توجه به دولت، تصمیم جنگ و صلح لبنان را در اختیار گرفته است. اما «سید» با این کار خود که حتی خواستار خرید پدافند هوایی از ایران برای مقابله با جنگندههای اسرائیلی شد، در حقیقت حجت را بر حکومت تمام و خود را از چنین اتهاماتی مبرا کرد، زیرا وقتی حزبالله خواستار توسعه و گسترش توانمندی و تجهیزات ارتش لبنان میشود [هرچند دولت به آن توجهی نمیکند]، معنایش این است که اگر پیشنهادش محقق میشد، خودکار، نقش مقاومت [در جنگ و صلح]کاهش مییافت.
این منابع میگویند، «آن مسئولانی که شجاعت پذیرش پیشنهاد نصرالله و پیشنهادهای محمد جواد ظریف را ندارند، به مقاومت مشروعیت مضاعف میدهند که توانمندی تسلیحاتی دفاعی خود را در مقابل خطر اسرائیل تقویت کند. بله سید حق انتخاب موعد مناسب برای متوقف کردن تجاوزهای همیشگی اسرائیل در آسمان لبنان را دارد بدون اینکه کسی بتواند او را ملامت کند، زیرا او پیشنهاد تقویت ارتش را داد و پیشنهادش را رد کردند و قبول نکردند سلاحی در اختیار ارتش قرار بدهند که حریم هوایی لبنان را مقابل نقضهای مکرر اسرائیلی، حفظ کند».
«محمد جواد ظریف» در هفته جاری، پس از آنکه سه مقام آمریکایی به لبنان سفر کردند، به این کشور رفت و با مقامات مختلف آن دیدار کرد. او بامداد سهشنبه (دیروز) به تهران بازگشت. ظریف در این سفر با مقامات و مسئولان لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهور، سعد الحریری نخستوزیر و همچنین با «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله دیدار کرد.
منابع لبنانی گزارش کردند که وزیر خارجه ایران با بیان اینکه تهران وضعیت و حساسیتهای لبنان را برای قبول یا رد پیشنهاد تهران میفهمد، پیشنهاد داده که لبنان هم مثل روسیه و ترکیه با پول ملی با ایران تجارت کند، زیرا در این صورت لبنان دیگر نگران تحریم یا جریمه آمریکا نخواهد بود