به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمايي از طرح ملي توانمند سازي توليد و توسعه اشتغال پايدار (تاپ) در ساختمان شهيد حسين الهي وزارت صمت برگزار شد.
اين سامانه به دنبال ضرورت ارتباط بيشتر و بهتر صنعت كشور و دانشگاه و با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري به ويژه در ديدار ساليانه با نخبگان از يكسال و نيم گذشته در معاونت آموزش پژوهش و فناوري وزارت صمت دنبال شد و به گفته مدير اجرايي طرح با كمك نهادهاي مختلف و كارشناسان متعدد ( بيش از ١٠ هزار نفر ساعت جلسات كارشناسي) پيگيري و امروز به مناسبت ميلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) رونمايي شد.
در سامانه "تاپ" نيازهاي مختلف تحقيق و توسعه توسط خود بنگاه هاي صنعتي ثبت شده و در بخش مقابل به اساتيد، دانشجويان و يا سربازان تحصيل كرده براي انجام پژوهش ارائه مي شود.
در واقع هدف اصلي طرح ملي تاپ توسعه دانش بنيان بنگاه ها، دانشجويان تحصيلات تكميلي، ارتقا سطح مهارت فارغ التحصيلان مشمول خدمت سربازي، ظرفيت سازي اشتغال از طريق خلق ارزش افزوده ي جديد و تامين اشتغال زايشي و پايدار است.
در خصوص اهداف كلي طرح "تاپ" مي توان به موارد زير اشاره كرد:
افزایش بهرهوری در بخش تولید صنعتی و خدمات
گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعۀ (R&D) در بنگاههای اقتصادی
فراهم آوری زمینههای رسوخ دانش و فناوری های جدید در بنگاههای اقتصادی
فراهم آوری زمینههای رسوخ دانش و فناوری های جدید در بنگاههای اقتصادی
جهت دهی و هدایت پایاننامههای تحصیلات تکمیلی
ارتقای سطح مهارت دانشجویان و سربازان تحصیلکرده و آمادگی آنها برای حضور در محیط کار متناسب
تقویت کارآفرینی، اشتغالزایی و افزایش فرصتهای شغلی جدید
فاز اول طرح "تاپ" به ثبت نام بنگاه ها و ثبت نيازهاي پژوهشي آن ها مربوط است.
فاز دوم طرح كه ثبت نام اساتيد، دانشجويان، نيروهاي ماهر، سربازان تحصيلكرده و نخبگان شركت هاي دانش بنيان را شامل مي شود قرار است در شهريور سال ٩٨ عملياتي و اجرا شود.
برات قباديان معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صمت در اين مراسم ضمن تبريك ميلاد دخت نبي اكرم حضرت فاطمه (س) و تشكر از همه كساني كه در اجرايي شدن ايده طرح "تاپ" كمك كردند گفت: طرح "تاپ" كار بزرگي است كه به بومي سازي فناوري هاي مختلف، توانمند كردن توليد كنندگان و صنعتگران، اشتغال پايدار جوانان تحصيل كرده، افزايش كيفيت محصولات و به دنبال آن صادرات و ايجاد خلاقيت و نوآوري در صنعت كشور كمك مي كند.
قباديان در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجو مبني بر چگونگي تامين هزينه هاي پژوهشي براي اساتيد و دانشجويان گفت: اول اين را بايد در نظر گرفت كه همه چيز پول نيست، بسياري از بنكاه هاي اقتصادي ثروتمند كه از علم و دانش بهره نبرده اند ورشكسته شده اند، ما امروز در تربيت مهندسان و متخصصان دانشگاهي رتبه ٣ را داريم و بيش از يك ميليون دانشجوي ارشد و دكتري داريم. اين درحالي است كه به واقع در ٨٠ سال اخير ارتباط بين دانشگاه و صنعت قطع بوده است كه اين طرح مي تواند حقيقتا اين ارتباط را شكل دهد.
اگر از توانمندي فناورانه كه همين دانشجويان هستند براي نيازهاي فناورانه بهره ببريم تمام نيازهاي صنعتي ما مرتفع مي شود و مي توانيم با استقلال صنعتي علاوه بر مقاوم كردن اقتصاد براي كشور ثروت آفريني كنيم.
لذا طرح "تاپ" يك طرح برد برد است كه هر دو طرف و در امتداد آن كل اقتصاد ايران منتفع مي شود.
البته از بودجه دولت و صندوق هاي حمايتي نيز براي تشويق پژوهش ها كمك مي كنيم اما اگر همين بستر با استمرار ادامه يابد خود دانشجويان و اساتيد ما با استفاده از دانش خود ارزش آفريني و ثروت زايي مي كنند.
علي رحيمي؛ معاون توسعه شبكه ملي قرارگاه مركزي مهارت آموزي كاركنان وظيفه ستاد كل نيروهاي مسلح هم ضمن تبريك روز مادر و فرا رسيدن چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، براي اينچنين ايده هاي انقلابي و جهادي آرزوي موفقيت كرد و گفت: نيروهاي مسلح با تمام توان براي همكاري و حمايت از سنگر سازندگي و پيشرفت و آباداني اعلام آمادگي مي كند.
نيروهاي مسلح خود را به لحاظ ايجاد بعد امنيت اقتصادي هم موظف مي داند و در اين راستا با روحيه جهادي از هيچ تلاشي دريغ نمي كند.
در شرايط تحريمي انجام چنين كار بزرگي كه مصداق كار جهادي در راستاي اقتصاد مقاومتي است و ساليان سال در كشور مغفول مانده و نتايج با ارزشي براي اقتصاد، صنعت، دانشگاه و دانشجويان و رشد و پيشرفت كشور دارد قابل تقدير و ستايش است و اميد مي رود ساير نهادها و مسئولين دولتي با همين رويكرد باور به توان داخلي و حركت جهادي و نگاه ما مي توانيم از انفعال داخلي و چشم دوختن به دستان خارجي مبدوت كنند.
البته بسي جاي تعجب دارد كه چرا شخص وزير و حتي ساير معاونت ها در رونمايي از اين طرح حضور نداشتند!