به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که تصور عمومی این است که هواپیماهای روسی و یا دیگر هواپیماهای تولیدی شرکتهایی غیر از ایرباس و بوئینگ محتملترین گزینهها برای قرار گرفتن در صدر خطرناکترین هواپیماهای جهان هستند، اما آمارها نشان میدهد بوئینگ ۷۳۷ تاکنون بیشترین حادثه را در جهان داشته و بیشترین کشته را نیز به خود اختصاص داده است و در واقع خطرناکترین هواپیمای حال حاضر جهان محسوب میشود.
یکی از اصلیترین شاخصهای تعیین میزان ریسک هواپیماها نسبت ساعت پرواز کل هواپیماهای از یک نوع موجود در جهان به تعداد سوانحی است که برای آنها اتفاق افتاده است.
به گزارش بلومبرگ بوئینگ ۷۳۷ از بدو تولد در سال ۱۹۶۸ تاکنون حدود ۱۴۰ سانحه را تجربه کرده است.
در واقع میتوان ادعا کرد که به ازای هر ۵۰۰ هزار ساعت پرواز، هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ در جهان شاهد یک سانحه بودهاند.
به گزارش ایرفلیت نخستین سانحه مربوط به هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ به روز ۱۹ جولای سال ۱۹۷۰ در فیلادلفیای آمریکا بازمیگردد که البته در این سانحه کسی کشته نشد. اما نخستین سانحه مرگبار آن در سال ۱۹۷۲ اتفاق افتاد که به کشته شدن ۴۳ نفر در شیکاگوی آمریکا منجر شد.
هند، مالزی، تایوان، آمریکا، برزیل، اکوادور، امارات، آنگولا، کامرون، انگلیس، مالتا، ایران، عربستان، شیلی، ترکیه، اتیوپی، چین، پاناما، کره جنوبی، ترکیه، پرو، کرواسی، اندونزی، آرژانتین، فیلیپین، تونس، الجزایر، سودان، مصر، افغانستان، یونان، نیجریه، قزاقستان، روسیه، جمهوری دموکراتیک کنگو، کانادا و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که سوانح بوئینگ ۷۳۷ در آنها اتفاق افتاده است.
در واقع تغییر اساسی در ساختار بدنه و موتور این هواپیما و معرفی مدل جدید آن با نام بوئینگ ۷۳۷ مکس که جدیدترین هواپیمای ارائه شده از سوی هواپیماسازی بوئینگ آمریکا محسوب میشود نیز با توجه به دو سانحه روی داده در این نوع هواپیما طی ۵ ماه گذشته، نتوانسته است ۷۳۷ را از لقب خطرناکترین هواپیمای جهان جدا کند.
تا پیش از این دو سانحه ۴۱۶۶ نفر در سوانح مربوط به بوئینگهای ۷۳۷ در جهان کشته شده بودند که با اضافه کردن ۱۸۹ قربانی هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس خطوط هوایی لاینایر اندونزی و ۱۵۷ سرنشین بوئینگ ۷۳۷ سقوط کرده در اتیوپی شمار کشته شده این هوایپمای منحوس به ۴۵۱۲ نفر رسیده است.
لازم به ذکر است چندماه پیش نیز یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هوایی نروژ در آسمان ایران دچار نقص فنی شد و مجبور شد در فرودگاه شیراز فرود اضطراری داشته باشد و از آن زمان به بعد این هواپیما در فرودگاه مذکور زمین گیر شده است.
از زمان سقوط هواپیمای ۷۳۷ مکس در اتیوپی که روز یکشنبه اتفاق افتاد تاکنون پرواز این هواپیماها در ۱۲ کشور از جمله چین، هند، استرالیا، سنگاپور، مکزیک، جزایر کایمن، اندونزی، اتیوپی، مغولستان، مغرب، ویتنام و آفریقای جنوبی متوقف شده است.
با این حال شرکتهای هواپیمایی اصرار دارند که این هواپیما ایمن بوده و مصر به ادامه پرواز آنها هستند.