وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تهدید صادرات نفت ایران توسط رژیم صهیونیستی گفت: این اقدام ناامنی بین المللی تلقی میشود و ما آن را محکم پاسخ میدهیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ۱۵ اسفند ماه در اظهاراتی صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران را 'قاچاق نفت' خطاب کرد و با تهدید تلویحی نفتکشهای ایرانی گفت: نیروی دریایی اسرائیل میتواند در صورت لزوم جلوی قاچاق نفت ایران را بگیرد. امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: قطعا اگر چنین قصدی داشته باشند این موضوع به عنوان یک ناامنی بین المللی و راهزنی تلقی خواهد شد. وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد و در صورت بروز، محکم به آن پاسخ خواهد داد؛ علاوه بر این جامعه بین المللی نیز آن را نخواهد پذیرفت. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه با تمام توان و اقتدار از خطوط کشتیرانی خود در قبال مخاطرههای مختلف حمایت میکنیم، افزود: قطعا نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این توان را دارند که در صورت هرگونه تهدید احتمالی از خطوط کشتیرانی کشور به بهترین شکل حمایت کنند. این مقام ارشد نظامی ایران گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قطعا امنیت خطوط کشتیرانی و امنیت آب راههای بین المللی را برای خود و تمام کسانی که در حوزه مسئولیت امینی ما حرکت میکنند، با اقتدار تامین خواهند کرد.
تهدید خطوط نفتکشهای ایران توسط آمریکا این برای نخستین بار نیست که صادرات نفت ایران توسط مخالفان جمهوری اسلامی ایران تهدید میشود؛ پیش از این نیز «برایان هوک» مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا آبان ماه امسال به صورت علنی از احتمال بالای بروز حادثه برای نفتکشهای ایرانی سخن گفت. وی اظهارداشت: این نفتکشها دیگر نمیتوانند تحت پوشش بیمههای بینالمللی قرار بگیرند و به احتمال قوی، تحت پوشش بیمههای ایرانی خواهند رفت. کشتیهای ایرانی، حالا دیگر خطری برای هر بندر و کانال از سوئز گرفته تا تنگه مالاکا هستند. احتمال بروز حادثه برای آنها زیاد است و اگر حادثهای رخ دهد، شرکتهای بیمهگر ایرانی نخواهند توانست خسارت را پرداخت کنند.
مقایسهای از توان دریایی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی که در محدوده دریای مدیترانه، دریای سرخ و کانال سوئز تردد میکند، سه ناوچه سبک کلاس ساعر و هشت قایق موشک انداز در اختیار دارد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به منظور اسکورت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد از جمله مناطقی همچون خلیج عدن، تنگه باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و دریای مدیترانه حضور دارد و در ماموریتهای دوردست خود از ناوشکنهای مختلف بومی همچون جماران و سهند و دیگر ناوشکنهای بومی سازی شده همچون البرز، الوند و سبلان بهره میبرد. نیروی دریایی ایران در ناوگروههایی که به آبهای بین المللی اعزام میکند، علاوه بر ناوشکنها میتواند سه زیر دریایی سنگین نوح، یونس و طارق و زیر دریایی نیمه سنگین کلاس فاتح را به ماموریت بفرستد. بر اساس آنچه تاکنون نمایش داده شده است، ناوشکنها و زیردریاییهای جمهوری اسلامی ایران در عملیاتهای خود میتوانند از انواع موشکهای کروز، اژدرها و موشکها ضد کشتی استفاده کنند.