رئیس دانشگاه یاسوج گفت: ارتباط با پژوهشگران و محققان برتر دنیا و تعریف پروژه مشترک با آنها باید در دستور کار اساتید باشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با حضور رئیس، اعضای هیئت رئیسه، مدیران و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه یاسوج تجلیل شد.
احمد عریان، رئیس دانشگاه یاسوج در این مراسم گفت: نقش و جایگاه دانشگاه در توسعه پایدار کشور بسیار مهم است.
عریان مطرح کرد: اساتید و پژوهشگران برجسته و پیشرو میتوانند یک دانشگاه را به یک جایگاه علمی برتر تبدیل کنند و بدون آنها دانشگاه تنها یک ساختمان است.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه ارائه کمی مقالات مشکلی را حل نمیکند، تصریح کرد: گاهی یک مقاله کیفی میتواند اثرگذاری بیشتر از صد مقاله داشته باشد.
وی دنبال کردن ایدههای پژوهشگر را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید خود مبدع و ایده پرداز باشیم تا اینکه بخواهیم به دنبال کپی کردن یک مقاله یا دنباله رو مقالات دیگر اساتید باشیم.
عریان در توصیهای به اساتید هیئت علمی اظهار داشت: باید چاپ مقاله در ژورنالها بین المللی برای اساتید مهم باشد و آن را با جدیت دنبال کنند.
رئیس دانشگاه یاسوج نوشتن مقالات از سر تکلیف را بی فایده دانست و بیان کرد: این مقالات تنها در قفسههای کتابخانه خاک میخورد و هیچ مشکلی را نیز حل نمیکند.
وی رفت و آمدهای بین المللی را مهم ارزیابی کرد و گفت: شرکت در سمینارها و همایشهای بین المللی و استفاده از فرصتهای مطالعاتی نقش بسزایی در بروز رسانی علم اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه دارد و آنها را با جدیدترین متدها و شیوههای علمی و آموزشی آشنا میکند.
عریان معرفی اساتید و محققان برجسته دانشگاه به زبانهای بین المللی را خواستار شد و گفت: برای بین المللی شدن نیاز هست که این اساتید معرفی شده و به دنبال راههایی برای جذب محققین از دیگر دانشگاههای دنیا باشیم.
رئیس دانشگاه یاسوج تصریح کرد: ارتباط با پژوهشگران و محققان برتر دنیا و تعریف پروژه مشترک با آنها باید در دستور کار اساتید باشد.
وی ایجاد رشتههای مشترک با دیگر دانشگاهها را یک اصل مهم دانست و گفت: یکی از راههای بین المللی شدن ایجاد همین رشتههای مشترک است که هر دو دانشگاه در پایان به فارغ التحصیل مدرک دوگانه هر دو دانشگاه را ارائه میدهند.
عریان با بیان اینکه پژوهشهای فردی در دنیا منسوخ شده است تاکید کرد: تمرکز بر تحقیقات گروهی در دنیا مرسوم شده و گاهی مشاهده میشود که چند رشته مختلف با هم کار مشترک انجام میدهند و این موضوع باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
رئیس دانشگاه یاسوج به ارتباط موثر دانشگاه در یک سال گذشته با بدنه جامعه اشاره وخاطرنشان کرد: انعقاد ۵۶ تفاهمنامه و ۱۲ قرارداد همکاری پژوهشی با سازمانها از مهمترین اقدامات دانشگاه برای حل مشکلات استان و دستگاههای اجرایی استان است.
وی تصریح کرد: در ۱۰ سال آینده حداقل ۵۰ درصد پژوهشهای دانشگاه باید کاربردی بوده و از سوی سازمانها و ارگانهای استانی و کشوری به دانشگاه ارجاع شده باشند.
عریان گفت: در همه پژوهشها اخلاق علمی باید به عنوان اولویت اول همه محققان در تولید علم و مقالات رعایت شود.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از ۷ پژوهشگر عضو هیئت علمی، ۴ دانشجوی دکتری و ارشد و ۱ فناور برتر با اهدا لوح تجلیل شد.