سخنگوی سازمان انرژی هستهای در گفتگوئی صمیمانه با خبرگزاری دانشجو گفت: تلاش ما باید این باشد که سالهای پیش رو سالهای تجاری کردن صنعت هستهای باشد؛ به طوری که اجازه دهیم مردم در این عرصه مشارکت کنند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،زهرامهران راد؛در آستانه بهار و روزهای نو مهمان بهروزکمالوندی دیپلمات ایرانی و سخنگوی سازمان انرژی اتمی بودیم.
دیپلمات موقری که از مرداد سال۱۳۹۲ تاکنون، معاونت روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی را برعهده دارد ودر کارنامه خود سابقه سفیربودن درکشورهای زیمبابوه، اندونزی، سوئد، اسپانیا، قبرس و ایتالیا را نیزداشته است. وی با صبرو حوصله به سوالات عیدانه ما از«عیدی دادن »گرفته تا «سفر در ایام نوروز» پاسخ داد.
مشروح این گفتگو را در ذیل بخوانید:
سالی همراه با صلح و سرسبزی برای تمام جهانیان آرزومندم/ براساس آیه شریفه «لایکلف الله نفسا الا وسعها» خداوند وسع زیادی به ایران داده است
دانشجو: با توجه به اینکه در آستانه آغاز سال نو قرار داریم چنانچه پیام نوروزی دارید خوشحال میشویم که بشنویم
کمالوندی: به همه کسانی که این پیام را میشنوند در زمانی که در آستانه عید شادی و سرسبزی هستیم درود میفرستم و امیدوارم که هم وطنان عزیزمان و هم مردم تمام دنیا در شرایط صلح و آرامش باشند و در هیچ کجای جهان جنگ و زورگویی وجود نداشته باشد و روابط انسانی روابط قوی و قابل قبولی باشد و ما از داخل کشور خودمان فضایی را ایجاد کنیم که از بیرون به آن غبطه بخورند و این فضا پر از مهربانی، اخوت و صمیمت باشد و در آن چیزی به عنوان غیبت، تهمت و افترا وجود نداشته باشد. به یکدیگر کمک کنیم و جامعهای را بسازیم که آن جامعه دنیا را بسازد. به لطف خدا این وضعیت در کشور ما وجود دارد و اگر این ظرفیت نبود ما هم مسئولیتی نداشتیم.
براساس آیه شریفه «لایکلف الله نفسا الا وسعها» خداوند وسع زیادی برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده و در قبال این وسعت ما نیز مسئولیت داریم تا به یکدیگر کمک کنیم و با همدلی دنیای خوب و آبادی داشته باشیم.
وقتی به گذشته نگاه میکنیم میبینیم۴۰سال انقلاب چهل سالی بود که کارهای زیادی برای مردم صورت گرفت که شاید نسل جوان از آن بی خبر باشند؛ مثلا در هیچ کجای دنیا حتی یک کشور هم وجود ندارد که شبکه گاز در آن به این گستردگی به راه افتاده باشد که به هر روستا گاز برسد. معمولا دولتها سعی میکنند گاز را تبدیل به ارز کنند و ارز هم توسط طبقه ممتاز جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
اما در ایران دهها میلیون دلار هزینه شد تا گاز و برق را به دست مردم برسانند و امکاناتی که الان وجود دارد، طبیعت خوبی که کشور ما از آن برخوردار است، منابع عظیم معدنی و همچنین نیروی انسانی عظیم و بسیار خوبی که کمتر کشوری از این حجم از نیروی انسانی برخوردار است شایان توجه و جای شکرگزاری دارد در حال حاضر ما در کشور فقط پنج میلیون دانشجو داریم و به غیر از این حجم فارغ التحصیلان و کارشناسان رشتههای مختلف در سطوح علمی بالا قابل توجه است.
نقطه ضعف ما در کشور به جریان نیفتادن بخش خصوصی است/ سالهای پیش رو باید سالهای تجاری کردن صنعت هسته ای درکشور باشد اما شاید ضعف عمده ما در کشور، این است که بخش خصوصی را نتوانستیم آن طور که باید و شاید به جریان بیندازیم، بخش خصوصی به این معنی است که همین طور که کارها به دست مردم انجام میشود، کار اقتصادی هم باید به دست مردم باشد و دولت نباید کار اقتصادی انجام دهد اعم از اینکه این فعالیت در حوزه نفت و گاز و برق باشد تا انرژی هستهای باید توسط مردم انجام شود.
تلاش ما باید این باشد که سالهای پیش رو سالهای تجاری کردن این صنعت باشد؛ به طوری که اجازه دهیم مردم در این عرصه مشارکت و سهم خود را ادا کنند. البته آنها هم باید فقط به منفعت خود نگاه نکنند، البته طبیعی است که بخش خصوصی باید منفعت خود در یک حوزه را در نظر بگیرد تا انگیزهای برای ورود به آن پیدا کند، اما صرفا منفعت را نباید در مسائل اقتصادی و مالی لحاظ کرد و خدمت به مردم و باقی گذاشتن یک سابقه خوب که برای ما باقیات و صالحات محسوب شود از اهمیت ویژهای برخوردار است. امیدوارم که امسال برای همه مردم ایران سال خوبی باشد.
در ایام عید تهران ماندن را به سفر ترجیح می دهم/ البته درصورت امکان پابوسی «حضرت رضا» را از دست نمی دهم دانشجو: برنامه تان برای ایام نوروز چیست؛ آیا اهل سفرهای نوروزی هم هستید؟
کمالوندی: من در ایام نوروز کمتر سفر میکنم سالهایی که در خارج از کشور ماموریت بودم البته اوضاع متفاوت بود، اما سالهایی که در ایران بودم، تهران ماندن را به سفر ترجیح میدهم، چون معمولا در طول سال ما دو شیفته کار میکنیم و زمانی که به انتهای سال میرسیم فکر میکنیم بهتر است زمان بیشتری را باخانواده و بچهها در همین تهران بگذرانیم.
البته موضوع سفر به مشهد و پابوسی «علی ابن موسی الرضا علیه السلام » متفاوت است برخی از سالها افتخار آن را داشتیم که لحظات تحویل سال نو را در جوار مضجع نورانی و شریف علی ابن موسی الرضا علیه السلام باشیم، اما به طور کلی در ایام عید زیاد اهل سفر نیستم.
عیدی دادن و گرفتن را سنت حسنه می دانم/ عیدی هایی که گرفتم را الان باید پس دهم دانشجو: اهل عیدی دادن هم هستید؟
کمالوندی: (با لبخند) معمولا عیدی میگیریم البته عیدی هم میدهیم و به طور کلی به اعتقاد من این عیدی دادن و عیدی گرفتن به عنوان یک سنت حسنه است در بازهای از زمان عیدی گرفتیم که حالا باید آن را پس دهیم.
چهرفرزند و چهار نوه دارم دانشجو: آقای دکتر چند فرزند و چند نوه دارید؟
کمالوندی: چهار فرزند و چهار نوه دارم که بزرگترین فرزندم دخترم که ۳۷، ۳۸ ساله است و کوچکترین آنها پسرم که ۲۷ ساله است. کلا سه فرزند پسر و یک دختر دارم.
عیدی نوروز را معمولا نقدا پرداخت می کنم دانشجو: بیشتر چه چیزی عیدی میدهید؟
کمالوندی: معمولا بیشتر پول میدهم حالا گاهی اوقات در کنار آن هدایای غیرنقدی هم بوده است، اما به طور معمول عید نوروز نقدا پرداخت میکنیم.
اگر عیدی بدهند، می گیرم دانشجو: عیدی هم میگیرید؟
کمالوندی: اگر بدهند چرا که نه (با لبخند). قطعا از بزرگترها عیدی میگیریم حالا این بزرگتری چه از لحاظ سن باشد چه از لحاظ مقام و رتبه اداری. بزرگترهای زیادی داریم که باید عیدی بگیریم.
دانشجو: ازاینکه در این گفتگو شرکت کردید سپاسگزارم.