استان لرستان در حال حاضر با کمبود اقلام ضروری مواجه شده و هموطنان مناطق سیلزده به کمکهای مردمی نیازمند هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیوا نقدی؛ در روزهای آغازین سال ۹۸ و با اعلام سازمان هواشناسی مبنی ورود سامانه بارشی متراکم در جنوب و غرب ایران، سیل شدیدی بر اثر بارندگی در شهرهای استان لرستان از جمله معمولان، دورود، خرمآباد و پلدختر ایجاد شد که محدودیت زمانی بارشها سبب ایجاد جریان شدید سیلاب و افزایش انرژی برای تخریب شد.
بر اساس آخرین اطلاعات بدست آمده این سیل در استان باعث تخریب ۷۱۲ مدرسه و آسیب به آثار باستانی به ارزش ۷۰ میلیارد تومان شد. همچنین به ۱۰ هزار واحد مسکونی آسیب وارد شد و در بخش کشاورزی خسارتی به ارزش ۸۴۸ میلیارد تومان برآورد شد.
اما از ساعات اولیه حادثه، گروههای جهادی دانشجویی مستقر در این مناطق اقدام به امدادرسانی کردند. میلاد شرفی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان در این خصوص گفت: گروههای جهادی دانشجویی متعددی به مناطق سیل زده اعزام و در حال خدمت رسانی میباشند. از نظر من کاربرد گروههای جهادی دانشجویی در این مناطق بیشتر از گروههای جهادی مردمی است، زیرا به طور تخصصیتر و در مدت زمان بیشتری به فعالیت میپردازند و همچنین میتوانند تجهیزات بیشتری در جهت خدمت رسانی به سیل زدگان فراهم کنند.
شرفی افزود: در حال حاضر به گروههای جهادی دانشجویی که در زمینههای بهداشت و درمان، عمران و فرهنگی فعالیت دارند، نیاز داریم.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان ادامه داد: در لحظات اولیه سیل، نیروهای انقلابی به کمک هموطنان سیل زده لرستان شتافتند، اما جریانات معاند و فرصتطلب با ایجاد پروپاگاندای رسانهای سعی در متهم کردن و مقصر جلوه دادن ارگانها و سازمانهای انقلابی داشتند، از این رو به نیروهای جهادی که در زمینه فرهنگی فعالیت می کنند، نیاز بیشتری احساس میشود.
وی آبگرفتگی منازل مسکونی را از دیگر معضلات سیل در استان لرستان دانست که کام را بر هموطنان لرستانی تلخ کرده است و گفت: بیشترین آسیب به شهر پلدختر در جنوب استان لرستان وارد شده و حجم عظیمی از گل و لای به منازل مسکونی راه یافته است. گروههای جهادی حاضر در صحنه هم اکنون در جهت کمک رسانی به سیل زدگان در تلاش هستند تا به وسیله لجن کشها، گل و لای را از منازل مسکونی پاکسازی کنند.
شرفی ضمن اشاره به آبگرفتگی شدید مناطق سیل زده و قطع راههای ارتباطی عنوان کرد: خسارات زیادی به زیر ساختهای جادهای وارد شده و عمده این خسارات، مربوط به جاده قدیم شهر خرم آباد-پلدختر است.
وی اضافه کرد: در پی وقوع این سیلاب، چند پل آسیب دیده و بالای ٨٠ درصد تخریب شده اند. همچنین سد کنار جاده قدیم خرم آباد-پلدختر نیز تخریب شده و آب به جاده اصلی راه پیدا کرده است؛ که همین موضوع سبب بروز خسارتهای جدی به زیرساختهای جادهای این محدوده شده است.
مسعود ناصری، مسئول جهادی بسیج دانشجویی استان لرستان نیز به تلاش برای خدمت رسانی به مناطق سیل زده اشاره کرده و گفت: به دلیل قطع راههای ارتباطی ارائه خدمات به این مناطق از طریق بالگردها صورت میگیرد، اما متاسفانه به علت شرایط نامساعدجوی، امکان خدمت رسانی مطلوب از طریق بالگردها امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به شرایط بحرانی مناطق سیل زده و نیاز به اقلام ضروری در این مناطق عنوان کرد: استان لرستان در حال حاضر با کمبود اقلام ضروری مواجه شده و هموطنان مناطق سیل زده به کمکهای مردمی نیازمند هستند.
وی خاطر نشان کرد: مواد غذایی، پتو، چکمه، وسایل بهداشتی، چادر، موکت، پتو و وسایل گرمایشی در اولویت قرار دارند.