آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۷۷۱۶

شرط تحویل عمر البشیر به دیوان کیفری بین‌المللی

یکی از اعضای شورای نظامی انتقالی سودان گفت: دولت منتخب سودان باید برای تحویل عمر البشیر به دیوان کیفری بین المللی تصمیم بگیرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جلال الدین الشیخ الطیب یکی از اعضای شورای نظامی انتقالی سودان در یک کنفرانس خبری در مقر سفارت کشورش در اتیوپی گفت: تصمیم در خصوص تحویل البشیر به دیوان کیفری بین المللی، از سوی دولت منتخب مردمی اتخاذ خواهد شد و این موضوع به شورای نظامی انتقالی مرتبط نیست.

جلال الدین الشیخ الطیب برای حضور در نشست شورای امنیتی اتحادیه آفریقا به اتیوپی سفر کرده است.

پیشتر دیوان کیفری بین‌المللی خواستار تحویل رئیس‌جمهوری مخلوع سودان به این دادگاه به اتهام جنایات جنگی شده بود.

عمر البشیر در این دادگاه به ارتکاب قتل عام و جنایات جنگی و جنایات ضد بشری در دارفور در سال ۱۹۹۴ میلادی متهم است.

در پی اعتراض‌های مردمی در سودان، ارتش این کشور پنجشنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای برکناری «عمر البشیر» را پس از ۳۰ سال حکومت، تایید و سه ماه حالت فوق العاده و یک ماه محدودیت رفت و آمد در این کشور شمال آفریقا اعلام کرد. همچنین مقرر شد که شورای نظامی انتقالی زمام امور را در دست گیرد.

پس از برکناری البشیر «عوض بن عوف» به عنوان رییس شورای نظامی انتقالی سودان انتخاب شد، ولی وی در بیانیه‌ای جمعه شب از ریاست این شورا کناره گیری کرد و عبدالفتاح البرهان بازرس کل ارتش این کشور به ریاست این شورا منصوب شد.

وزارت خارجه سودان روز یکشنبه برای نخستین بار پس از برکناری «عمر البشیر» رئیس جمهوری سابق این کشور بیانیه‌ای صادر و ابراز امیدواری کرد که جامعه بین الملل از تلاش‌های شورای انتقالی نظامی سودان تا روی کار آمدن دولت جدید حمایت کند.

تظاهرات مردم سودان علیه البشیر از دسامبر ۲۰۱۸ (آذر- دی ۹۷) در اعتراض به افزایش قیمت‌ها و کمبود مواد غذایی شروع و موجب شد تا رییس جمهوری این کشور در فوریه ۲۰۱۹ (بهمن- اسفند ۹۷) با انحلال دولت، به مدت یک سال وضعیت فوق العاده در سودان اعلام کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار